» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Wat zijn watchwinders?

Wat zijn watchwinders?

by Superpress

Wat zijn watchwinders en hoe werken ze? Een uitleg door www.watchwinder-123.nl.

Een watchwinder – ook wel horloge opwinder – is een mechanisch apparaat om horloges op te winden. De ‘horloge opwinder’ bootst daarbij de polsbeweging na. Door de bewegingen van een watchwinder hoeft een automatische horloge niet meer handmatig opgewonden te worden. Watchwinders zijn geschikt voor automatische horloges welke door natuurlijke polsbeweging opgewonden worden. Door het dragen van het horloge blijft de tijd en datum goed staan. Wanneer een automatisch horloge te lang niet gedragen wordt, zal deze stil gaan staan. Een watchwinder voorkomt dit. Naast de praktische functionaliteit van een watchwinder is het apparaat een toevoeging aan het interieur. Er zijn dan ook honderden verschillende soorten watchwinders in alle soorten, maten en kleuren.

TPD van watchwinders

Welke watchwinder u nodig heeft, hangt af van de TPD van uw horloge. TPD is de Engelse afkorting voor Turns Per Day. Met deze term wordt het aantal omwentelingen per dag aangegeven. Het TPD is het minimaal aantal omwentelingen per dag dat uw automatische horloge nodig heeft. 90% van alle automatische horloges wordt opgewonden met 850 omwentelingen per dag. Al onze horloge opwinders zijn geschikt voor minimaal 850 omwentelingen per dag.

Draairichting van watchwinders

Naast het aantal omwentelingen per dag is de draairichting van een watchwinder van belang. Een watchwinder kan zowel rechtsom (Clockwise), linksom (Counter Clockwise) als beide kanten op draaien. Watchwinders draaien periodiek. Dat betekent dat de watchwinder af en toe draait en af en toe stilstaat om horlogegebruik na te bootsen. Het kan geen kwaad als een watchwinder de ‘verkeerde’ kant opdraait. Uw horloge zal hier niet door worden beschadigd. Uw horloge zal echter niet opgewonden worden wanneer deze in de verkeerde richting draait.

Stroomvoorziening van watchwinder

De meeste watchwinders werken op netstroom. Er zijn echter ook watchwinders die op batterijen werken. U kunt batterijen gebruiken wanneer er geen stopcontact in de buurt is of wanneer u bijvoorbeeld op vakantie of op reis gaat.

Watchwinders van Watchwinder-123

Watchwinder-123 biedt horloge opwinders van het merk Rosenfelt. De watchwinders onderscheiden zich door mooie vormgeving, unieke kleurstellingen, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Om te weten welke watchwinder u nodig heeft, kunt u de TPD-selector gebruiken. Op de FAQ pagina vindt u meer informatie over watchwinders.

You may also like

1 comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden