couple talking while moving in new apartment

Wat doet een verhuurmakelaar?

Denk je na om je huis of appartement te verhuren? Geen slecht idee, de woningmarkt is in volle gang en het zijn spannende tijden voor huiseigenaren. Toch is de woningmarkt een complexe markt en komt er veel kijken bij het verhuren van een woning. Een verhuurmakelaar kan je veel werk uit handen nemen. Maar wat doet een verhuurmakelaar precies? Waarom is het zinvol om er een in te huren en wat zijn de kosten van een verhuurmakelaar? Lees gauw verder!

Incasseren en klantrelatie

Incasseren maar goede klantrelaties behouden

In de praktijk krijgen we vaak te horen dat klanten terughoudend zijn om hun vordering ter incasso aan te bieden. Enerzijds willen ze betaald worden voor de producten of diensten die ze leveren. Anderzijds vrezen ze dat de klantrelatie zal verslechteren. Een vordering toevertrouwen aan een incassobureau betekent echter niet per se dat uw klantrelatie eronder lijdt. Het voortraject, duidelijke communicatie en afspraken tussen partijen helpen om een goede klantrelatie te behouden, zodat je ook een incassobureau inschakelt zonder dat dit ten koste gaat van je klantrelatie. In deze blog leggen we uit hoe u uw onbetaalde (buitengerechtelijke) schulden kunt incasseren met behoud van de klantrelatie met uw debiteur.

couple carrying cardboard boxes in living room

Woning verhuren? Dit zijn de belangrijkste regels!

Investeren in huurvastgoed is voor u als particuliere vastgoedbelegger een uitgelezen kans om een stabiel en goed rendement op uw investering te behalen. Een tweede woning die u verhuurt genereert maandelijks huurinkomsten, zonder dat u zich daar al te veel zorgen over hoeft te maken, als u de verhuur van uw tweede woning zorgvuldig en correct heeft geregeld. Want een tweede woning huren kan alleen probleemloos als jij en de huurder de regels en gemaakte afspraken respecteren. In dit blogartikel beschreven we de belangrijkste regels waar u rekening mee dient te houden.

Online marketing door SEO vrienden