» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Houten Jaloezieën, wat zijn de voor en nadelen?

Houten Jaloezieën, wat zijn de voor en nadelen?

by Max Prinsze
Houten jaloezieën omslagfoto

Houten jaloezieën zijn een uitstekende techniek om direct zonlicht te filteren en toch in een oogwenk licht door te laten. Houten jaloezieën hebben ten opzichte van aluminium jaloezieën een aantal voordelen. In deze blog vertellen we je er meer over.

 1. Houten jaloezieën vervormen niet, metalen wel
 2. Het nadeel: Niet waterbestendig
 3. De productie van houten jaloezieën
 4. Uw privacy staat garant
 5. Traditionele gordijnen geen betere optie?
  1. Toepassing voor elk interieur
  2. Maak de goede keuze
 6. Onderhoud
 7. Moet u de keuze maken voor houten jaloezieën?

1. Houten Jaloezieën vervormen niet, metalen wel

Houten jaloezieën bieden verschillende voordelen ten opzichte van aluminium jaloezieën, waaronder het feit dat ze niet zo snel vervormen. De enigszins vervormde metalen jaloezieën, die deze vorm hebben gekregen door het vele draaien en in hoogte verstellen, zijn een bekend gezicht. Bij houten jaloezieën is dat niet het geval. Dit komt doordat ze stijver zijn. Ze zullen dus niet zo snel verdraaien of plooien.

2. Het nadeel: Niet waterbestendig

Bovendien geven ze een gezelliger en warmer gevoel. Een ding om in gedachten te houden is dat houten jaloezieën gevoeliger zijn voor vocht. Als u ze in de badkamer plaatst, wees dan voorzichtig: door vocht kunnen de jaloezieën kromtrekken. De aluminium versie zal daar in tegenstelling weer minder last van hebben!

3. De productie van houten jaloezieën

De lamellen zijn vaak gemaakt van cederhout of bamboe. U kunt banden of kabels gebruiken om de lamellen bij elkaar te houden. Jaloezieën worden traditioneel aan de binnenzijde van het raamkozijn geïnstalleerd. Het concept van de jaloezie is dat iemand de zon gedeeltelijk kan tegenhouden door de jaloezie te draaien en de zon of het licht tegen te houden door het verstelkoord te bedienen.

4. Uw Privacy staat garant

Een bijkomend voordeel van de aanpassingsmogelijkheden is dat uw privacy binnen beschermd is tegen indiscrete blikken. Naast het buitensluiten van het licht in de zomer, kunt u ook de warmte binnenhouden in de winter. Een deel van de warmte ontsnapt via de ramen, en de jaloezieën helpen om deze warmte niet te laten ontsnappen.

Omdat er zoveel verschillende soorten kozijnen zijn, worden deze jaloezieën vaak op bestelling gemaakt. U kunt uw gewenste jaloezieën ook aanvragen nadat u uw kozijnen zelf heeft opgemeten. Een firma kan ze ook bij u thuis komen opmeten. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt!

5. Traditionele gordijnen geen betere optie?

Traditionele gordijnen kunnen ook worden vervangen door jaloezieën. Hieronder volgen een aantal goede voordelen om de overstap te maken.

5.1 Toepassing voor elk interieur

Door de ruime keuze aan kleuren en materialen kunnen de eigentijdse jaloezieën in vrijwel elk interieur worden toegepast! Kiest u voor een traditionele houtafwerking of een felle kleur? Jaloezieën kunnen uw woning een nieuwe uitstraling geven. De huidige stijlen zijn weer vooral gericht op een fleurige esthetiek, en natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol in deze trend. Als gevolg hiervan passen jaloezieën van echt hout uitstekend bij deze stijl.

5.2 Maak de goede keuze

Denk echter goed na over de kleur of het materiaal dat u voor deze jaloezieën kiest; een goede optie zal de ruimte opfleuren, maar een slechte beslissing kan de ruimte een heel andere uitstraling geven. Doe daarom van tevoren uw huiswerk om te zien wat het beste bij de stijl van de kamer past.

6. Onderhoud

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u uw jaloezieën in goede conditie wilt houden. Jaloezieën verzamelen veel stof, hoewel hardhouten jaloezieën meestal gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt met een licht vochtige handdoek. Zorg ervoor dat ze daarna helemaal droog zijn. Bij de andere soorten kan het zijn dat u ze helemaal moet verwijderen om ze goed schoon te kunnen maken.

Houten Jaloezieën schoonmaken
Houten Jaloezieën schoonmaken

7. Moet u de keuze maken voor houten jaloezieën?

U kunt houten jaloezieën gebruiken in vrijwel elk decor als meer moderne optie en om een frisse uitstraling te geven. Houten jaloezieën zijn ook vrij gemakkelijk te onderhouden, dus ze zijn zeker het overwegen waard!

Bent u op zoek naar advies over bamboe? Bamboeparketshop is dé partij voor bamboe vloeren.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden