» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Het effect van zonneschijn op thuiswerkplek

Het effect van zonneschijn op thuiswerkplek

by Superpress
comfortable living room in modern flat

Wie profiteert er niet van de prachtige zonnestralen op een eerste lentedag? Of een heldere, koude winterdag? Maar wat gebeurt er eigenlijk als de zon op ons bureau schijnt? Het is belangrijk om te weten welk effect de zon en zonnestralen hebben en hoe de kleur kan helpen om de (soms) negatieve effecten van zonnestralen te verminderen.

Zonwering, lees meer.

1. Wat is een zonnestraal?

Zonnestralen bestaan uit drie verschillende delen.

  1. Ultraviolette straling: het is onzichtbaar voor ons mensen, maar kan bij overbelichting gevaarlijk zijn.
  2. Zichtbare straling. Het is straling die ons in staat stelt vormen, contrasten en kleuren waar te nemen.
  3. Kortegolf infraroodstraling: het deel dat we voelen als warmte.

We kunnen de zonnestralen als prettig ervaren, maar we kunnen er ook last van hebben. Daarnaast zorgen de zonnestralen in de zomer ook voor (ongewenste) opwarming van ons huis en in de winter kunnen ze er zelfs voor zorgen dat we onze energiekosten kunnen verlagen. Het goed regulieren kan doormiddel van zonwering aan de binnenkant raam. Hiermee wordt warmte makkelijker te beheersen.

2. Een zonnestraal en zonwering

Wanneer een zonnestraal de jaloezieën van een huis raakt, gebeuren er verschillende dingen:

  • Een deel van de stralen komt het huis binnen. Deze worden overgedragen via de weefsels. Dit deel zorgt voor de warmte in huis en wordt de overdrachtswaarde genoemd.
  • Een tweede deel van de stralen wordt gereflecteerd (gereflecteerd) door de jaloezie. Dit deel komt de woning dus niet in en wordt de reflectiewaarde genoemd.
  • Het laatste deel van de zonnestralen wordt geabsorbeerd door de jaloezie. Dit deel komt dus niet in huis en wordt de absorptiewaarde genoemd.

Het percentage stralen dat binnenkomt, wordt gereflecteerd of geabsorbeerd, is geheel afhankelijk van het materiaal en de kleur van het zonweringdoek. Bij Thuiswerkplekzonwering treft u zonwering van hoge kwaliteit die hier in hoge mate toe in staat zijn.

3. Wat is binnenzonwering?

Gordijnen voor binnen zijn raambekleding voor de binnenkant van je raam die zon en warmte buiten houden en een mooie decoratie zijn in huis. Er zijn verschillende soorten binnengordijnen.

4. Binnengordijnen bestellen

Shoppen in de webshop van Thuiswerkplekzonwering is eenvoudig. Gebruik de zoekfunctie of het menu om naar de juiste productcategorie te navigeren. U kunt natuurlijk meerdere producten bekijken om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Als u een selectie hebt gemaakt voor een element, compileer deze dan met opties. De opties lopen uiteen en de keuze is aan u. Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact op met Thuiswerkplekzonwering.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden