» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Wat is een watchwinder?

Wat is een watchwinder?

by Superpress

Je bent in het bezit van een mooie collectie automatische horloges en daar ben je uiteraard zuinig op. Aangezien je niet alle horloges tegelijk kunt dragen staan de horloges die je niet draagt na een aantal dagen stil. Hierdoor zul je de tijd, datum en andere functies bij een volgend draagmoment opnieuw moet instellen.

Dit kan ook anders! Een watchwinder zorgt ervoor dat automatische horloges worden opgewonden terwijl ze niet gedragen worden. De horloges blijven dan gewoon op tijd lopen. Een automatisch horloge wordt normaliter opgewonden door het bewegen van de pols tijdens het dragen. Wanneer er echter geen of onvoldoende beweging is zal het horloge binnen enkele dagen stoppen met functioneren. Een watchwinder is de oplossing en zorgt ervoor dat bij een volgend draagmoment het automatische horloge nog gewoon loopt en de tijd, datum en andere functies niet opnieuw ingesteld hoeven te worden.

Voor welk type horloge zijn watchwinders geschikt?

Watchwinders zijn geschikt voor automatische horloges. Automatische horloges winden zichzelf op tijdens het dragen.

Hoe werkt een watchwinder?

Een automatisch horloge wordt normaliter opgewonden door het bewegen van de pols tijdens het dragen. Een watchwinder zorgt ervoor dat automatische horloges worden opgewonden wanneer ze niet gedragen worden.

Is het gebruik van een watchwinder schadelijk voor een horloge?

Nee, het gebruik ervan is niet schadelijk voor uw horloge.

Kan een horloge te veel worden opgewonden als hij een langere tijd in de watchwinder zit?

Nee, een horloge kan niet teveel worden opgewonden. Er is dus geen enkel bezwaar wanneer u het horloge voor een lange tijd in de watchwinder plaatst.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden