» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Wat is een horlogewinder?

Wat is een horlogewinder?

by Superpress

Wat is een horlogewinder? – Degenen die een automatisch horloge hebben, besteden hier vaak veel geld aan. Automatscihe horloges van bijvoorbeeld Rolex of Tag Heuer zijn van een zeer goed kwaliteit en daar betaal je nu eenmaal een bepaalde prijs voor. Dergelijke horloges vergen wel onderhoud, zodat ze jaren meegaan. Een manier om uw automatische horloge te onderhouden is om een horlogewinder te gebruiken.

  1. Wat is een horlogewinder?
  2. Hoe werkt een horlogewinder?
  3. Waar koop ik een horlogewinder?

1. Wat is een horlogewinder?

Automatische horloges worden opgewonden door de bewegingen van de pols. Wanneer je een automatisch horloge echter te lang niet draagt, zal deze stil staan. Hierdoor zul je je horloge handmatig goed moeten zetten. Sommige horloges houden tegenwoordig niet alleen de tijd bij. Maar ook het jaar, de maand, de week en soms zelfs de dag. Om dit allemaal handmatig in te stellen wanneer je je horloge lang niet gedragen hebt. Kan een tijdrovende klus zijn. De meeste mensen hebben hier simpelweg geen zin in. Een horlogewinder zorgt ervoor dat je automatische horloge niet stil komt te staan. Maar continue blijft draaien door het nabootsen van de polsbeweging.

Horlogewinder

2. Hoe werkt een horlogewinder?

Gelukkig kun je deze rompslomp eenvoudig voorkomen. Een horlogewinder (of watchwinder) is een klein doosje met een motortje . Welke wordt aangedragen voor netstroom of batterijen. De motor draait langzaam linksom, rechtsom of beide kanten. Horlogewinders variëren sterk in type en prijs. Net als dat je investeert in een goed kwaliteit horloge, is het aanbevolen om dit ook te doen bij de aankoop van een horlogewinder. Goedkope horlogewinders kunnen snel stuk gaan of te lang door blijven draaien. De duurdere horlogewinders zien er strak uit, zijn nagenoeg geluidloos en gaan lang mee. Bij de duurdere horlogewinders kunt u meestal zelf het aantal omwentelingen per dag (TPD) instellen, evenals de draairichting.

3. Waar koop ik een horlogewinder?

Als je je automatische horloge dagelijks draagt, zul je waarschijnlijk geen horlogewinder nodig hebben. Heb je echter meerdere automatische horloges of draag je ze niet dagelijks. Kan een horlogewinder een goed investering zijn. Watchwinder-123 levert horlogewinders van hoge kwaliteit. De merken Rosenfelt, Modalo en Jebely staan garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De horlogewinders onderscheiden zich door mooie vormgeving, unieke kleurstellingen, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

You may also like

1 comment

Wat is een watchwinder en heb ik er een nodig? | Watchwinder-123 29 mei 2017 - 11:35

[…] horloge wordt normaliter opgewonden door het bewegen van de pols tijdens het dragen. Een horloge opwinder zorgt ervoor dat automatische horloges worden opgewonden wanneer ze niet gedragen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden