» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Binnen zonwering voor elke ruimte: wat past bij jou?

Binnen zonwering voor elke ruimte: wat past bij jou?

by Superpress
thuiswerken zonwering

Je moet veel thuiswerken en je bent van plan het interieurinrichting opnieuw in te richten. Het is tijd voor nieuwe binnen zonwering! Eén van de belangrijkste voordelen van binnen zonwering is dat het privacy biedt en je voldoende licht van de invallende zon kunt hebben of deze kunt blokkeren. Naast deze praktische elementen zijn ze decoratief en geven ze het interieur een warme sfeer. Ben je benieuwd welke binnen zonwering er zijn en waarom je daarvoor moet kiezen? We zetten de voordelen op een rij.

 1. Welke binnen zonwering kies jij?
 2. Soorten binnen zonwering
 3. De beste bescherming tegen de zon
  1. Tips voor de beste bescherming tegen de zon binnenshuis
 4. Hittebestendige zonwering binnen
 5. Voordelen van binnen zonwering

1. Welke binnen zonwering kies jij?

Ben je op zoek naar een nieuwe binnen zonwering? Thuiswerkplekzonwering biedt een breed assortiment zonwering aan voor thuiswerkers. Zonwering is een breed begrip en is verkrijgbaar voor binnen en buiten. De keuze voor binnen zonwering of raamdecoratie is immens. Van houten jaloezieën en rolluiken tot plisségordijnen en rolluiken. Elk type straalt een andere sfeer uit en heeft verschillende functies. Zo is het in de woonkamer fijn om een ​​transparante parasol te hebben zodat de ruimte licht en open is, en in de slaapkamer een verduisterende vorm. Het is belangrijk dat je de functie opschrijft die je wilt dat de raamdecoratie heeft.

2. Soorten binnen zonwering

Zonwering is essentieel in elke binnenruimte. Veel sfeer en desgewenst de perfecte hoeveelheid privacy en licht. Er zijn verschillende soorten raambekleding die gebruikt kunnen worden als zonwering. De meest voorkomende soorten zijn:

 • Jaloezieën
 • Rolgordijnen
 • Plissé
 • Vouwgordijnen

Is zonwering niet wat u zoekt, maar bent u juist op zoek naar informatie over bamboe vlonders? Lees hier meer informatie over bamboe vlonderplanken.

3. De beste bescherming tegen de zon

De beste binnen zonwering hangt af van de kamer waarin de zonwering wordt opgehangen en het type raam dat je wilt bedekken. Is het een standaard raam, een schuifdeur, een draaikiepraam of een rond raam? Voor elk type raam is er de juiste raamdecoratie op maat.

Je kunt eigenlijk alle kanten op in de werkkamer en de meeste raamdecoraties zullen het doen. Zo houd je de kamer heerlijk licht met houten jaloezieën of plisségordijnen en geniet je tegelijkertijd van privacy. Staan je woonkamerramen aan de zonkant? Daarom is het beter om een ​​lichte kleur te kiezen. Kies je voor donkerhouten jaloezieën, dan worden de lamellen erg heet en dringt warmte de kamer binnen.

In de badkamer is het belangrijk dat de zonwering geschikt is voor vocht en voldoende privacy biedt. Aluminium jaloezieën en rolluiken zijn een goede oplossing. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf je privacy en zijn de materialen goed beschermd tegen vocht. Zorg er altijd voor dat je de ruimte goed kunt ventileren zodat je zo lang mogelijk van de zonwering kunt genieten. Luxaflex biedt een speciaal assortiment aluminium jaloezieën die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Deze lijn staat garant voor de kwaliteit van de jaloezieën. Bekijk onze blog over het decoreren van ramen voor de badkamer voor meer tips en inspiratie.

In de slaapkamer is een warmte- en lichtbestendig zonnescherm prettig. Deze kan gebruikt worden om de slaapkamer goed te verduisteren. Kies bijvoorbeeld voor rolluiken of gordijnen met verduisterende stof.

3.1 Tips voor de beste bescherming tegen de zon binnenshuis:

Zorg ervoor dat de jaloezieën al naar beneden of gesloten zijn voordat de zon door het raam schijnt.
Zet de ramen alleen open voor ventilatie als het buiten koeler is dan in de kamer. Met 30 graden buiten en 25 graden binnen is het beter om de ramen gesloten te houden! Anders komt er alleen maar meer warmte in de kamer.

Zorg ervoor dat de warmte tussen raam en jaloezieën kan ontsnappen via een rooster of dakraam.
Last but not least: wat vind jij mooi?

4. Hittebestendige zonwering binnen

Bepaalde kamers in huis wil je zo koel mogelijk houden. Zeker in de hete zomermaanden. Isolerende plissés en gordijnen zijn een isolerende zonwering tegen de binnen warmte. Kies voor een gordijn met een extra voering voor extra isolatie. Kies bij plisségordijnen voor een dubbel plisségordijn. Deze bestaan ​​uit een dubbel geplooide stof waartussen de lucht wordt vastgehouden. Zo hou je het huis warm in de winter en koel in de zomer, waardoor je geld bespaart op de energierekening.

5. Voordelen van binnen zonwering

 1. Bepaal zelf het effect van licht en privacybescherming
  Met de interne zonwering bepaal je eenvoudig zelf de mate van lichtsterkte en privacy. Wil jd overdag genieten van een lekker zonnetje? ‘s Avonds kan je rolgordijnen sluiten, waardoor je de privacy hebt die je wenst.
 2. Gunstig voor energieverbruik
  Zonwering biedt ook veel voordelen als het gaat om energieverbruik. Met isolerende zonwering, zoals dubbele plissés en gordijnen, beperk je het warmteverlies in de winter en houd je de warmte buiten op warme dagen. De ruimte tussen het raam en het zonnescherm fungeert als een isolerende laag zodat je binnen altijd een aangename temperatuur hebt!
 3. Voorkom verkleuring van meubels en gordijnen

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden