Een nieuwe badkamer is een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben. Zorg er daarom voor dat u van tevoren alles weet. Zo bent u goed voorbereid en maakt u een weloverwogen keuze bij het kopen. Weet u niet waar u moet beginnen? Wij vertellen u waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe badkamer.

Badkamer Alkmaar, wat wilt u weten?

 1. Persoonlijke wensen en behoeften
 2. Toekomstgericht ontwerp
 3. Kwaliteit
 4. Veel bewegingsruimte
 5. Opslagruimte
 6. Verlichting
 7. Verwarming

1. Persoonlijke wensen en behoeften

Om een ​​badkamer te ontwerpen die optimaal aansluit bij uw wensen en behoeften, moet u deze goed plannen. Denk daarom goed na welke inrichtingsartikelen voor u belangrijk zijn. Wilt u een bad en een douche, of volstaat een van de twee? En hoeveel mensen gebruiken de badkamer? Afhankelijk van het aantal gezinsleden bepaalt u de grootte van de wastafelkast. Zo is een dubbele spoelbak de perfecte oplossing om met twee personen tegelijk te gebruiken.

Een badkamer speciaalzaak in Alkmaar kan u hiermee helpen. Bekijk het aanbod van Zoon Tegels & Badkamers!

2. Toekomstgericht ontwerp

Denk bij het ontwerpen van uw badkamer niet alleen aan uw huidige situatie, maar ook aan de toekomst. Vraag uzelf bij het kiezen van je badkamer af of u over een paar jaar nog steeds leuk vindt wat u kiest. Zorg er daarnaast voor dat de ruimte in de toekomst ook functioneel kan worden gebruikt.

3. Kwaliteit

Bij het kopen van een nieuwe badkamer is het verstandig om op kwaliteit te letten. Kies voor hoogwaardige en duurzame materialen, zo heeft u gegarandeerd jarenlang plezier in de badkamer.

4. Veel bewegingsruimte

Het is erg belangrijk om voldoende bewegingsruimte te hebben in een badkamer. Maak daarom een ​​goede indeling van uw nieuwe badkamer. Meet de ruimte nauwkeurig en teken vervolgens de badkamerelementen op papier. Houd rekening met de volgende maten:

 • Wastafel: 55 cm vooraan en 15 cm aan elke kant
 • WC: 50 cm aan de voorkant en 20 cm aan elke kant
 • Douche: 70 cm naar voren
 • Bad: 70 cm aan de voorkant

Met deze afmetingen bent u verzekerd van voldoende bewegingsvrijheid in de badkamer.

5. Opslagruimte

Niets is vervelender dan niet genoeg opslagruimte te hebben. Denk dus goed na over de ruimte die u  nodig heeft voor uw spullen. Vindt u het storend als ze in het volle zicht zijn? Kies dan naast een badkamermeubel voor een zij- of spiegelaccent meubel. Een spiegelkast neemt niet veel ruimte in beslag en laat de badkamer groter lijken door de reflectie. Daarnaast kunt u er veel verzorgingsproducten in kwijt. Zo creëert u een heldere en nette sfeer.

6. Verlichting

Verlichting is enorm belangrijk en bepaalt mede de sfeer van je badkamer. Zorg voor een goede balans tussen comfort en functionaliteit. Het is handig om uzelf goed te kunnen zien bij het scheren of opmaken. Ook tijdens een ontspannend bad is het prettig om gedimd licht te hebben. Met de juiste verlichting creëert u voor elk moment de juiste sfeer. Houd er rekening mee dat het geschikt is om in een vochtige ruimte te plaatsen.

7. Verwarming

Een radiator is ideaal voor het verwarmen van een badkamer. Dit zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar is ook praktisch voor het drogen van uw handdoeken. Met onze handige radiatorvermogenscalculator bereken je eenvoudig hoeveel stroom je radiator nodig heeft.

8. Vloer

Let er goed op dat u de juiste vloer aan gaat (laat) leggen. Sommige materialen zijn beter geschikt dan andere en kunnen beter tegen water. Neem eens een kijkje bij de bamboe vloeren van bamboeparketshop. Zijn bamboe vloeren geschikt voor in de badkamer?


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden