» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Hoe werkt een watchwinder?

Hoe werkt een watchwinder?

by Superpress

Je hebt een aantal automatische horloges en daar ben je uiteraard zuinig op. Deze kun je niet allemaal tegelijk dragen. Daardoor staan je horloges regelmatig stil, waardoor je de datum, tijd en andere functies opnieuw moet instellen. Dit kan anders… Hoe werkt een watchwinder? Watchwinders winden automatische horloges op, waardoor je je automatische horloges niet opnieuw op hoeft te winden. Bekijk snel de Rosenfelt watchwinders van www.watchwinder-123.nl voor een winder die bij jou en je automatische horloge past.

Hoe werken automatische horloges?

Wanneer je horloge niet gedragen wordt, stopt het horloge met draaien. Gemiddeld heeft een automatisch horloge een energie voor 24 tot 48 uur. Een automaat heeft dus geen batterij, maar moet opgewonden worden. De horloges worden opgewonden door middel van een gewicht dat in beweging komt wanneer het horloge beweegt. Door deze beweging wordt het uurwerk opgeladen. Bij de meeste automatische horloges is aan de achterzijde van het horloge het gewicht te zien. Het is dus zeer belangrijk dat de horloges in beweging blijven om de juiste tijd te kunnen zien. Wanneer een automatisch horloge stil komt te staan moeten alle functies opnieuw ingesteld worden.

Nooit meer een stilstaand horloge

Watchwinders zijn voor dit probleem de juiste oplossing. Een automatisch horloge wordt normaliter opgewonden door het bewegen van de pols tijdens het dragen. Ze zorgen ervoor dat automatische horloges worden opgewonden wanneer ze niet gedragen worden. Buiten dat is een watchwinder een echte aanwinst voor op je bureau, boekenplank of boven uw openhaard.

Hoe vaak een watchwinder ronddraait is in te stellen op het apparaat. Dit kan verschillen van een aantal rotaties per dag (TPD, turns per day) of per uur. Sommige modellen kunnen zowel rechts als linksom draaien, dit kan niet elke watchwinder.

In de meeste gevallen werkt een watchwinder zowel op batterijen als op stroom. Er zijn ook watchwinders die alleen op netstroom werken of juist alleen op batterijen. Het is belangrijk om hier op te letten als je van plan bent om een watchwinder te kopen.

Watchwinder soorten

Naast dat watchwinder handig zijn om je automaat op de juiste tijd te laten lopen, is het ook een aanwinst voor je huis. Men is vaak trots op een mooie en dure horloge en toont deze graag op een bepaalde manier. Er zijn watchwinders welke geschikt zijn voor meerdere horloges of watchwinders voor 1 horloge (single watchwinders).

Superieure kwaliteit

Watchwinder – 123 is leverancier van Rosenfelt watchwinders. De watchwinders onderscheiden zich van de rest van de markt door luxueuze vormgeving, unieke kleurstellingen, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Doormiddel van handwerk en ouderwets vakmanschap wordt de kwaliteit van de watchwinders gegarandeerd. Het bestaansrecht wat watchwinder-123 is het leveren van is kwalitatief hoogstaande en goed werkende watchwinders. Voldoet een product toch niet aan je verwachtingen? Niet goed, geld terug.

Heb je vragen? Bel ons gerust op 075 – 771 82 79 of vul het contactformulier in.

You may also like

1 comment

Peter 9 mei 2017 - 16:44

Watchwinders van Watchwinder-123 zijn zeer degelijk. Daarnaast een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb zelf de watchwinder OVO, wat erg goed bevalt:
https://www.watchwinder-123.nl/watchwinder-jebely-ovo.html

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden