» Home » Uncategorized » Wat is een 5 band GSM repeater en waar is het voor?

Wat is een 5 band GSM repeater en waar is het voor?

by Superpress

Je kent het wel.. buiten kun je met je mobiele telefoon prima bellen en internetten. Binnen bij het raam gaat het ook nog, maar verder in huis of kantoor valt het mobiele signaal volledig weg. Gevolg hiervan is dat je gesprekken mist of dat gesprekken afgebroken worden. Met behulp van een 5 band GSM Repeater los je dit probleem op!

Wat is een 5 band GSM repeater?

Een 5 band GSM Repeater ontvangt het GSM signaal buiten je huis of kantoor door middel van een buitenantenne. De GSM repeater versterkt dit signaal, dat met behulp van een binnenantenne binnen uitgezonden wordt. Met behulp van een 5 band GSM repeater haal je dus het mobiele signaal van buiten naar binnen. Wanneer het mobiele signaal buiten redelijk tot goed is, kun je dit binnen versterken. Het gaat er voornamelijk om dat het signaal redelijk tot goed is op de plaats waar de buitenantenne gemonteerd wordt.

Hoe werkt een 5 band GSM repeater?

Normaliter ontvangt je mobiele telefoon het signaal vanaf de zendmast. Wanneer de zendmasten te ver staan of je huis / kantoor te goed geïsoleerd is, dan kan je telefoon dit signaal niet goed ontvangen. Hierdoor heb je binnen geen mobiel bereik. Zoals gezegd ontvangt een buitenantenne het mobiele signaal. Door middel van een 50 Ohm coaxkabel wordt het signaal naar de GSM repeater gebracht, welke het signaal versterkt. Een binnenantenne zendt het signaal vervolgens binnen uit. Deze functioneert dus eigenlijk als een soort zendmast. Je mobiele telefoon ontvangt automatisch het signaal vanaf de binnenantenne in plaats vanaf de zendmast.

“De Rosenfelt 5 band GSM repeater werkt perfect. Na overleg met GSM-Repeater-Shop heb ik de juiste keuze kunnen maken”

Welke frequenties ondersteunt een 5 band repeater?

In Nederland (en de rest van Europa) wordt er qua mobiel verkeer gebruik gemaakt van vijf frequenties, te weten 800, 900, 1800, 2100 en 2600 MHz. Deze frequenties worden gebruikt door de grote drie providers (KPN, Vodafone en T-Mobile). Overige providers, zoals BEN, Telfort en Hollands Nieuwe, maken gebruik van één van de netwerken van de grote drie. Zo maakt Telfort gebruik van het KPN-netwerk. Hollands Nieuwe maakt gebruik van het Vodafone-netwerk. Weten welk netwerk jouw provider gebruikt? GSM-Repeater-Shop is specialist op gebied van Telecom en kan je ongetwijfeld verder helpen!

De 800 en 2600 MHz worden doorgaans gebruikt voor 4G netwerken. De 900 en 1800 MHz worden gebruikt voor de 2G netwerken.  2100 MHz wordt door iedere provider gebruikt voor 3G.

Voorheen werd er voornamelijk gebeld over 2G. Door enkel 900 en 1800 MHz te versterken, waren de problemen met mobiel bellen opgelost. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebeld over 4G, ook wel VoLTE. Hierdoor moeten er steeds meer frequenties versterkt worden. Voor KPN en Vodafone zijn de 800 en 900 MHz van belang. Voor T-Mobile zijn de 900 en 1800 MHz het belangrijkst.

Wanneer er problemen zijn met alle providers, biedt een 5 band GSM repeater uitkomst. Dit type repeater wordt veelal gebruikt is kantoren en magazijnen. Dit aangezien er personeelsleden lopen met uiteenlopende providers. De 5 band repeater lost alle problemen op. Voorwaarde is wel dat er buiten (bijvoorbeeld op het dak) een (redelijk) goed signaal moet zijn.

“Voorheen konden klanten mij niet verstaan, maar met behulp van de 5 band GSM repeater ben ik weer volledig bereikbaar op mijn mobiele telefoon!”

Welke 5 band GSM repeater heb ik nodig?

Er zijn twee verschillende 5 band GSM repeaters, te weten de 15dBm versie en de 20dBm versie. Indien je niet technisch onderlegd bent, zal dit waarschijnlijk niet zoveel zeggen. De dBm waarde zegt iets over de kracht van de repeater. Des te krachtiger een GSM repeater is, des te meer binnenantennes er aangesloten kunnen worden.

Een 15dBm 5 band GSM repeater is geschikt voor maximaal drie binnenantennes. Hiermee kun je een ruimte dekken tot maximaal 1.200 m2.

Een 20dBm 5 band GSM repeater is geschikt voor maximaal acht binnenantennes, waarmee je maximaal 2.000 m2 kunt dekken. Hoeveel binnenantennes je daadwerkelijk kunt monteren, hangt af van een aantal factoren. Daarbij gaat het om de kwaliteit van het signaal buiten en de kabellengtes welke je moet gebruiken. Alle binnenantennes worden gemonteerd door middel van 50 Ohm coaxkabel. Met behulp van splitters kun je meerdere antennes monteren.

Weten hoe een installatie in jouw pand er uit komt te zien? Neem dan contact op met GSM-Repeater-Shop voor een gericht en vrijblijvend advies.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden