» Home » Bouw, installatie en infrastructuur » Heb ik een horlogewinder nodig?

Heb ik een horlogewinder nodig?

by Superpress

Deze vraag komt vaak voorbij, in ieder geval vaak genoeg om er een artikel over te schrijven. Het is een eerlijke vraag, zonder twijfel. Neem even de tijd en Google ‘watchwinder’ of ‘horlogewinder’, en je zult een overvloed aan horlogewinders tegenkomen. Maar wat is het echte antwoord, heb je echt een horlogewinder nodig? Eigenlijk is er geen ‘juist’ antwoord, maar ik zal mijn best doen om een en ander toe te lichten.

Wat doet een horlogewinder?

Met een horloge winder voorkom je onnodige slijtage van je automatische horloge, in het bijzonder bij langdurig en continu gebruik. Een horlogewinder zorgt ervoor dat je horloge opgewonden blijft, ook wanneer je deze niet draagt. Betekent dat, dat je automatische horloges weken of maanden in een horlogewinder kan laten zitten? Natuurlijk niet, je moet je horloge blijven dragen! Echter, wanneer je bijvoorbeeld meerdere horloges hebt of op vakantie gaat, kan het goed zijn om deze in een horlogewinder te zetten, zodat ze niet stil komen te staan wanneer je ze niet draagt.

Sommige mensen hebben meerdere automatische horloges, waardoor het gebruik van een horlogewinder begrijpelijk maakt. Uiteraard is het niet erg om continue je horloge op te winden, sommigen vinden dat een leuke bezigheid. Heb je hier geen zin in of geen tijd voor, is een horlogewinder een eenvoudige oplossing.

Welke horlogewinder moet ik kopen?

Als u een horlogewinder koopt, adviseer ik om eerst te bekijken hoeveel omwentelingen per dag (TPD) je horloge nodig heeft. Maakt je watchwinder te weinig omwentelingen per dag, kan het zijn dat je automatische horloge stil komt te staan. Het is niet erg als je watchwinder meer dan het benodigde omwentelingen per dag maakt. Bijvoorbeeld, je hebt een horloge welke 850 omwentelingen per dag nodig heeft om niet stil te staan. Draait je horlogewinder 600 omwentelingen per dag, komt je horloge op ten duur stil te staan. Maakt de watchwinder 900 omwentelingen per dag, zal je horloge blijven draaien. Let wel op welke kant je horloge moet draaien. Draait deze rechtsom (Clockwise), linksom (Counter Clockwise) of beide kanten (CW + CCW)? Hier kom je eenvoudig achter wanneer je gebruik maakt van een TPD Selector. Wil je een horlogewinder kopen? Ga dan snel naar Watchwinder-123.nl.

Gegevens

Website
Google+
Facebook

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden