Tanden bleken hoeft niet slecht te zijn voor je tanden. Tenzij schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor worden gebruikt. Dit is waarom mensen sceptisch zijn en zich afvragen of het bleken van tanden niet slecht is voor de tanden. We leggen je graag uit of tanden bleken slecht voor je tanden is en hoe het werkt.

Tanden bleken, wat wilt u weten?

  1. Wat is tanden bleken?
  2. Waarom maken mensen hun tanden witter?
  3. Is tanden bleken slecht voor je tanden?
  4. Gebruik nooit chloor
  5. Hoe veilig tanden bleken?

1. Wat is tanden bleken?

Tanden en kiezen worden donkerder naarmate we ouder worden. Dit komt onder andere door dunner worden van het gebit, verkleuring van eten, roken, medicatie nemen, een tandbreuk door een val. Door tanden te bleken bij de tandarts krijg je weer witte tanden. Het is ook mogelijk om thuis je tanden te bleken met bleekgel.

2. Waarom maken mensen hun tanden witter

Wittere tanden zijn al eeuwenlang een schoonheidsideaal. Witte tanden zijn mooier dan gele tanden, daarom willen veel mensen witte tanden. Door interne en externe omstandigheden kunnen tanden echter in de loop der jaren verkleuren. Denk bijvoorbeeld aan eten en roken. Om (weer) wittere tanden te krijgen, kiezen veel mensen ervoor om hun tanden te laten bleken.

3. Is tanden bleken slecht voor je tanden?

Tanden bleken hoeft niet slecht te zijn voor je tanden. Dit kan echter het geval zijn als er schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor worden gebruikt. Waterstofperoxide kan de tandwortel van buitenaf breken. Het is erg moeilijk om te herstellen. Dit is de reden waarom wetenschappers het gebruik van hoge niveaus van waterstofperoxide afraden bij het bleken van tanden. Waterstofperoxide kan echter in een klein percentage veilig worden gebruikt. Zelfs dan is het nog steeds een effectief bleekmiddel voor het bleken van tanden.

4. Gebruik nooit chloor

Sommige mensen beginnen hun tanden thuis te bleken door hun tanden te poetsen met een druppel chloor. We raden het ten zeerste af! Een druppel chloor kan niet alleen het tandglazuur beschadigen, maar ook volledig laten verdwijnen. Als u per ongeluk zelfs maar een druppel chloor inslikt, moet u medische noodhulp inroepen.

5. Hoe veilig tanden bleken?

Veilig tanden bleken? Kies dan voor een tandarts gespecialiseerd in tanden bleken, deze bleken uw tanden alleen met de 100% veilige peroxidevrije bleekgel. Deze bleekgel bevat geen waterstofperoxide en bestaat alleen uit natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat het bleken van uw tanden geen negatieve gevolgen heeft voor uw tanden en kiezen. Daarnaast is een behandeling bij de tanderts volledig pijnloos en wordt elke behandeling uitgevoerd door geautoriseerd personeel.


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden