Hygiëne is erg belangrijk in de zorg, in de voedingsindustrie, in de horeca en natuurlijk bij jezelf. Maar wat is het? Waar komt de term vandaan? Hygiëne verwijst naar alle handelingen en methoden die gericht zijn op het vermijden van ziekteverwekkers om de gezondheid van mens en dier te behouden.

 1. Hygiënische handelingen
 2. Geschiedenis van hygiëne
 3. Waarom is hygiëne zo belangrijk?
 4. Waar kan je persoonlijke bescherming kopen?

1. Hygiënische handelingen

Hygiëne is afgeleid van de Griekse mythologie, de godin van gezondheid en reinheid. Hier zijn voorbeelden van dergelijke acties:

 • Houd keukens schoon met desinfectiespray
 • Doe de afwas
 • Mondkapjes dragen
 • Kleding wassen
 • Was je handen met handgel
 • Bad en douche
 • Gebruik van protocollen bij het bereiden van eten en vooral schoon werken
 • Bewaar bederfelijke levensmiddelen in de koelkast

Nu we weten wat hygiëne is, moeten we nog weten hoe we het moeten implementeren. Hygiënebenodigdheden maken het gemakkelijk om deze handelingen uit te voeren. In dit artikel leggen we eerst de geschiedenis van hygiëne uit, waarom hygiëne zo belangrijk is in het dagelijks leven en waar je het beste persoonlijke bescherming kan kopen.

2. Geschiedenis van hygiëne

Zoals we net kort vermeldden, komt hygiëne uit een Griekse mythologie. De godin van gezondheid en reinheid heette Hygieia. Dus van Hygieia komt hygiëne. Veel mensen schrijven hygiene, dus zonder umlaut op de e. Want dan zou je hi-gie-ne zeggen, de umlaut staat op de e: het is dus nog steeds hi-gie-jee-nu.

3. Waarom is hygiëne zo belangrijk?

Hygiëne in de zorg is erg belangrijk: ziekteverwekkers worden veroorzaakt door bacteriën en virussen. En bacteriën kun je beter zoveel mogelijk elimineren door goed schoon te maken. Schone bedden, ruimtes, handen, mensen, kleding. Het dragen van goede schone kleding is ook erg belangrijk als het om gezondheid gaat. Hygiëne is belangrijk:

 • om de verspreiding van ongedierte te voorkomen
 • om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen
 • om stank te voorkomen, bijvoorbeeld in toiletten en doucheruimtes
 • om de voedselveiligheid te garanderen wanneer u iets eet
 • om overlast van ongedierte te voorkomen

Naast hygiëne in de zorg is ook hygiëne in de horeca en in de voedingsindustrie erg belangrijk om ziektes en parasieten te voorkomen. Voedselveiligheid wordt gewaarborgd door een juiste behandeling van voedselbereiding en reiniging van werkbanken, machines, koelkasten, bakken, enz. Alleen al in Nederland worden jaarlijks zo’n 500.000 tot 2 miljoen gevallen van voedselvergiftiging voorkomen. Het is dus duidelijk dat hygiëne essentieel is!

4. Waar kan je persoonlijke bescherming kopen?

Uiteraard zijn er meerdere plekken voor het aanschaffen van hygiëne producten. Echter als je op zoek bent naar producten die geschikt zijn voor o.a. horeca of de zorg, dan raden wij je aan Persoonlijke-bescherming.nl te bezoeken. Zij bieden kwalitatief hoogwaardige bescherming tegen een lage prijs. Zij verkopen onder andere desinfectiezuilen, desinfectie sprays, handgel, mondkapjes en nog veel meer!


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden