» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Tips voor het uitkiezen van tandarts

Tips voor het uitkiezen van tandarts

by Superpress
chairs arranged on table

Tandarts uitkiezen? Makkelijker gezegd dan gedaan. Advertenties, talloze praktijken bij u in de buurt, pagina’s vol zoekresultaten… Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Kies de beste tandarts met deze 5 praktische tips. Voor u en voor uw kinderen.

Tandarts uitkiezen, wat wilt u weten?

Tandarts kiezen: 5 tips

Het grote aanbod en de verschillende opties maken het lastig. Om het voor u iets makkelijker te maken geven wij 5 praktische tips. Zo ziet u straks duidelijk welke tandarts u het beste kunt kiezen voor uw gezin.

Tip 1: Bekijk de referenties

Staat u op het punt een nieuwe tandarts te kiezen? Controleer of het bedrijf heeft wat u zoekt. Denk aan een mondhygiënist en een orthodontist, maar ook aan zaken als de juiste referenties. Behoren ze tot een groepspraktijk? Hebben ze de juiste certificaten bij de verschillende specialisaties. Vindt u het erg om op een andere plaats een speciale en goede tandheelkundige zorg of een beugel te regelen? Dan kunt u deze stap overslaan. Vindt u het fijn en gemakkelijk om alles wat u nodig hebt voor belangrijke tandheelkundige zorg op één plek te hebben? Zoek het dan op.

Tip 2: Bekijk de specialisaties

De ene tandartspraktijk is de andere niet. Er zijn veel praktijken met een zekere specialisatie in het verlenen van adequate tandheelkundige zorg. Denk bijvoorbeeld aan een kindvriendelijke tandarts en een angstgerichte tandarts. Een kindvriendelijke tandarts zorgt ervoor dat kinderen zich prettiger voelen en minder problemen hebben. Het zal waarschijnlijk geen leuke reis worden, maar het kan het wel makkelijker maken. Een Angst Tandarts is voor mensen die naast deze praktische tips wat meer geruststelling kunnen gebruiken om van tandartsangst af te komen. Klik hier voor een overzicht van kindvriendelijke tandartsen in Nederland.

Tip 3: De prijs

Wist u dat tandartsprijzen sterk kunnen variëren? Omdat er wettelijke maximumtarieven zijn waar ook tandartsen onder vallen, zodat ze alsnog kunnen concurreren. Dat geldt voor behandelingen en producten, zoals het plaatsen van een kroon of een speciale gel, maar ook voor consulten. Sommige tandartsen bieden het zelfs gratis aan. Stel uzelf de vraag (of vraag het aan de tandarts): Is deze prijs realistisch voor een goede behandeling? Dit kan u helpen bij het kiezen van een tandarts.

Tip 4: Kijk naar locatie

Voor de meeste mensen is dit het allereerste filter: locatie. Logisch, want voor een spoedafspraak zit u met zeurende kiespijn beter niet anderhalf uur achter het stuur te zitten. Bovendien is het ook zo gemakkelijk om in de buurt te blijven voor de halfjaarlijkse controle. De kans is groot dat u de afspraak minder snel afzegt of verzet.

Als u op zoek bent naar een tandarts, google dan “tandarts” + het dorp, de stad of de wijk waar u zoekt. U kunt ook zoeken op “tandarts” in Google Maps. U ziet in één oogopslag welke tandartspraktijken er bij u in de buurt zijn.

Tip 5: Bekijk uw zorgverzekering

Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan kunt u terecht bij alle praktijken in Nederland. Het maakt niet uit welke tandarts u kiest voor uw vergoeding. Het type aangifte verschilt echter. Sommige verzekeraars hebben contracten met specifieke praktijken.

Wilt u meer informatie over welke tandheelkundige zorg geschikt is voor jouw tandtype?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden