» Home » Uncategorized » GSM versterker, dé oplossing voor slecht mobiel bereik

GSM versterker, dé oplossing voor slecht mobiel bereik

by Superpress

Een GSM versterker (ook bekend als GSM repeater) bestaat uit drie hoofdelementen, te weten een buitenantenne, de versterker en een binnenantenne. Ze vormen samen een systeem om het mobiele bereik binnen te verbeteren. In dit artikel leggen we uit hoe een GSM versterker werkt en welke je nodig hebt voor jouw situatie.

Wat is een GSM versterker?

Een GSM versterker is een apparaat waarmee je het mobiele bereik versterkt binnen woningen, kantoren, magazijnen, etc. In sommige situaties komt het voor dat het mobiele bereik binnen een pand erg slecht is. Dit kan te maken hebben met een té goede isolatie of een ‘groene omgeving’. Met behulp ven een GSM versterker haal je als ware het signaal van buiten naar binnen. Wanneer het mobiele signaal buiten redelijk tot goed is, kun je dit ook binnen versterken.

Hoe werkt een GSM versterker?

Een buitenantenne vangt het signaal buiten op. Deze wordt met behulp van een coaxkabel (ca. 10 t/m 20 meter) zo hoog mogelijk gemonteerd, bijvoorbeeld op het dak of op de gevel. De andere zijde van de coaxkabel wordt op de GSM versterker geschroefd, welke binnen aangesloten wordt op netstroom. Tot slot wordt er een binnenantenne direct op de versterker geschroefd. Deze zendt het signaal binnen uit.

Alle versterkers van Rosenfelt worden geleverd inclusief een adapter, 10 meter coaxkabel, een buitenantenne en een binnenantenne.

Hoe komt het dat ik binnen slecht mobiel bereik heb?

Zoals eerder aangegeven, kan dit te maken hebben met een aantal factoren. Het zijn niet enkel inwoners van buitengebieden die het bereik van hun mobiele telefoon willen verbeteren. Ook in stedelijke gebieden is slecht mobiel bereik een veelvoorkomend probleem. De meest voornaamste redenen zijn:

A – Een té goed geïsoleerd pand

Een goed geïsoleerd pand zorgt er voor dat er geen mobiel signaal binnen een pand kan komen. Er ontstaat een soort Kooi van Faraday. Vaak komt het voor dat het signaal bij de ramen nog redelijk tot goed is. Centraal in het pand valt het vervolgens weg.

B – De afstand naar de zendmast

Wanneer de afstand naar de dichtstbijzijnde zendmast té ver is, wordt er een te zwak signaal ontvangen. Hierdoor kan er geen stabiele verbinding gecreëerd worden. Doordat een buitenantenne een sterker signaal kan ontvangen, kan er tóch een redelijk signaal binnen het pand gecreëerd worden.

C – Een bosrijke / groene omgeving

Bomen absorberen het signaal behoorlijk. We zien dan ook dat het signaal in bosrijke gebieden vaak matig tot zwak is. Je zult merken dat je in een bos of in de duinen vaak een zwakker signaal hebt. Vooral bezitters van vakantiewoningen hebben hier last van.

Klik op de links om meer te lezen over de oorzaken.

Welke GSM versterker heb ik nodig?

Welke versterker je nodig hebt, verschilt per situatie. GSM-Repeater-Shop is specialist in het versterken van mobiel signaal. Hier kun je terecht voor een gericht advies. Welke versterker je nodig hebt, hangt onder andere af van de volgende factoren:

  • Welke provider gebruik je?
  • Hoe goed is het signaal buiten (kun je buiten wél bellen)?
  • Hoe groot is de ruimte welke versterkt moet worden?
  • Gaat het enkel om bellen of ook om mobiel internet (3G / 4G)?

Neem contact op met GSM-Repeater-Shop voor een vrijblijvend advies. Vul daarvoor het volgende formulier in en je ontvangt binnen twee dagen een advies per mail.

“Met de GSM versterker van GSM-Repeater-Shop ben ik weer volledig bereikbaar!”

You may also like

7 comments

▷ GSM-Repeater-Shop: dé oplossing voor slecht mobiel bereik! 31 augustus 2018 - 10:32

[…] Dit heeft te maken met onbewoonde delen waar geen zendmasten staan, of bosrijke gebieden waar het mobiele telefoon signaal zwak […]

Reply
Ger de Hoogh 6 december 2019 - 14:16

Goede dag. Ik verblijf (bijna) het gehele jaar in onze woning in de Belgische Ardennen. Binnen hebben wij daar zeer slecht GSM ontvangst door bosrijke omgeving maar zeker ook door de dikke muren van de woning. Buiten is er een normaal ontvangst. Wij hebben BEN als provider die maken gebruik van het T mobile net. Bij Ben hebben wij abonnementen met 3G.
Is er een oplossing om dit signaal in de Ardennen in onze woning daar voor binnen te verbeteren?

Reply
Superpress 17 december 2019 - 15:25

Beste Ger,

Er is zeker een mogelijkheid om dit signaal te versterken. Op basis van uw adres kan gekeken worden naar de locaties van de zendmasten. Aan de hand daarvan weet u welke frequentie u dient te versterken. Daarnaast zult u moeten weten welke provider u in België ontvangt (Proximus, Orange of Telenet).

Reply
ten Thije 20 juni 2022 - 13:34

Zendmast in de buurt maar toch slechte ontvangst

Reply
Superpress 11 november 2022 - 10:48

Dat kan te maken hebben met een té goede isolatie, dan krijg je een soort Kooi van Faraday effect! Dit is prima op te lossen met een GSM repeater, voor gericht advies ga je naar http://gsm-repeater-shop.nl/

Reply
Erik 22 februari 2023 - 11:01

Wij hebben dit probleem opgelost met ene Gsm versterker van https://www.gsm-repeater-shop.nl/

Reply
Henk Simonsma 23 februari 2023 - 11:22

Ook wij zijn tevreden met deze apparatuur. Hadden we eerst slecht ontvangst, kunnen we nu gewoon met 5G zelfs werken. Top!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden