» Home » Uncategorized » GSM versterker, dé oplossing voor slecht mobiel bereik in huis of kantoor

GSM versterker, dé oplossing voor slecht mobiel bereik in huis of kantoor

by Superpress

1. Het probleem (slecht mobiel bereik)

Slecht mobiel bereik is een veel voorkomend probleem. Klanten van GSM-Repeater-Shop zijn op zoek naar een oplossing voor dit probleem, een GSM versterker. Het probleem komt veel voor in (nieuwbouw) huizen, kantoorpanden en garages. Erg vervelend wanneer u bijvoorbeeld niet bereikbaar bent voor klanten, familie en vrienden.

Dit probleem komt in de meeste gevallen voor door;

  • grote afstand naar de zendmasten
  • obstakels tussen zendmast en locatie
  • goede isolatie van het pand

1.1 Grote afstand naar de zendmasten

Wanneer de afstand naar de dichtstbijzijnde zendmast té groot is, blijft er onvoldoende signaal over voor een goede bereikbaarheid. Het signaal vanaf een zendmast kan een bepaalde afstand overbruggen. Wanneer deze te ver staat, blijft er dus te weinig signaal over. U zult merken dat het signaal sterker wordt naarmate u dichter bij een zendmast komt.

1.2 Obstakels tussen zendmast en locatie

Niet enkel de afstand naar de zendmast kan een probleem zijn. Ook obstakels tussen uw woning of kantoor en de zendmast zorgen voor een slechtere dekking. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om hoge gebouwen en bomen. Voornamelijk bomen zijn een grote boosdoener. Bomen absorberen het signaal sterk, waardoor u te weinig signaal overhoudt. Des te meer vrij zicht naar de zendmast, des te meer signaal er overblijft.

1.3 Goede isolatie van het pand

Tot slot heeft de isolatie van een pand invloed op het signaal. Niet alleen isolatie op zich, maar ook de dikte van de muren, dubbele beglazing en materiaalgebruik hebben invloed. Een betonnen muur weerhoudt meer signaal dan een een houten muur.

2. De oplossing: een GSM versterker

Met behulp van een GSM versterker haalt u het mobiele signaal van buiten naar binnen. Een GSM versterker wordt geleverd inclusief buitenantenne, binnenantenne en 10 meter coaxkabel. De buitenantenne wordt zo hoog mogelijk gemonteerd, bijvoorbeeld op het dak of op de gevel. Deze buitenantenne wordt gemonteerd met behulp van de meegeleverde coaxkabel. De binnenantenne wordt direct op de GSM versterker geschroefd. In principe is de installatie relatief eenvoudig. Het meest lastige is om de coaxkabel vanaf de buitenantenne naar de GSM versterker te verleggen.

Welke GSM versterker u nodig heeft kunt u lezen in het artikel van GSM-Repeater-Shop: ‘Welke GSM versterker heb ik nodig?’

GSM-Repeater-Shop is specialist op gebied van versterking van het mobiele netwerk. Via de webshop kunt u eenvoudig een GSM versterker aanschaffen, geschikt voor alle situaties. U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend advies.

Er is beperkte technische kennis en enige handigheid voor nodig om GSM versterker te installeren. Elke set bevat alles wat nodig is om de mobiele dekking in uw woonhuis of werkomgeving te verbeteren. De versterkers worden geleverd met een duidelijke handleiding en instructie hoe u in een paar eenvoudige stappen de GSM versterker kunt installeren.

3. Wat zijn de voordelen van een GSM versterker?

Het grootste voordeel is dat u binnen weer een goed mobiel signaal heeft. U hoeft dus niet meer naar buiten om uw mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Een bijkomend gebruiksvoordeel is dat de accu van de mobiele telefoon minder snel leeg raakt door de verbeterde signaalsterkte.

GSM Repeater Shop: “never miss a call again!”

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden