Hand desinfecterende gel is verkrijgbaar bij de ingang van bijna alle winkels en restaurants. Het is de bedoeling dat iedere klant er zijn handen mee ontsmet. Maar hoe betrouwbaar is deze handgel? Is er voldoende alcohol om een ​​goed effect te garanderen en wat gebeurt er als je je handen wrijft met een inferieure gel?

Handgel, wat wilt u weten?

  1. Kunnen handschoenen iemand in het openbaar beschermen?
  2. Weet hoe u wegwerphandschoenen correct uittrekt
  3. Kies de juiste maat voor de beste bescherming
  4. Hoe worden handschoenen gebruikt in een zorgomgeving?

1. Hoeveelheid alcohol in handgel

Het Algemeen Dagblad doet in juni een steekproef. De krant neemt 21 gelmonsters uit verschillende winkels en neemt ze mee naar een laboratorium om te testen. wat schijnt 5 van de 21 handgels desinfecteren niet. Het desinfectiemiddel moet minimaal 70% alcohol bevatten om effectief te zijn, wat bij deze gels niet het geval is.

2. Geen controle

Hoe is het mogelijk? Wordt de kwaliteit van handgel niet gecontroleerd door de NVWA of een andere instantie? Meestal wel. En met normaal bedoelen we: voor Corona. Bedrijven moesten hun gel laten controleren door de Kiescommissie van de Hogeschool voor Plantenbescherming en Biociden. Dit proces duurt lang, soms een jaar. Als de handgel door corona dreigt op te raken, dan neemt de overheid een besluit. Bedrijven die handgels maken voor medisch personeel krijgen een vrijstelling, ze hoeven niet voor de commissie te verschijnen. Dit betekent dat iedereen die wil handgel kan maken en verkopen zonder te weten of het goed is.

3. Te weinig alcohol in handgel

Te weinig alcohol leidt tot slechte producten. De Inspectie Leefomgeving en Transport en de Voedsel en Waren Autoriteit voeren inspecties uit. Bij de helft van de 100 controles blijken de bedrijven niet compliant te zijn, meldt het AD. Er zit niet genoeg alcohol in de gel of ze verkopen de gel aan winkels die niet onder de uitzondering vallen.

4. Correct gebruik

Dat er een flesje ontsmettingsmiddel voor de winkel staat, betekent niet per se dat de handen van de klanten schoon zijn. Het komt ook omdat een gel met voldoende alcohol alleen werkt als je hem op de juiste manier gebruikt. Namelijk door minimaal 30 seconden te wrijven, de vingertoppen vast te pakken en daarna je handen niet af te drogen.

U kunt het heft in eigen handen nemen door ervoor te zorgen dat uw handen schoon zijn. Het is belangrijk om op twee dingen te letten. De eerste: hand desinfecterend middel reinigt niet, het desinfecteert. Dit betekent dat virussen en bacteriën afsterven, maar vuil en vet blijven. Bacteriën kunnen gemakkelijker groeien in vuil en vet. Kies er dus altijd voor om eerst je handen te wassen, met water en zeep, zoals iedereen wel heeft geleerd tijdens de coronaperiode. Gebruik desinfecterende handgel als u uw handen niet kunt wassen.


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden