» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Snel van pijnlijk tandvlees afkomen

Snel van pijnlijk tandvlees afkomen

by Superpress
Pijnlijk tandvlees

Je tandvlees lijkt zo’n klein en onbeduidend deel van je lichaam. Tot het pijn doet. De pijn in je tandvlees kan je leven behoorlijk ellendig maken. Pijn leidt je af, maakt eten en drinken onaangenaam en kan ook leiden tot andere lichamelijke problemen. Daarom wil je er snel vanaf. Hoe? Met deze 5 tips!

  1. Hoe herken je pijnlijk tandvlees?
  2. Wat veroorzaakt pijnlijk tandvlees?
  3. Wanneer is pijnlijk tandvlees ontstoken?
  4. 5 tips voor geïrriteerd of ontstoken tandvlees

1. Hoe herken je pijnlijk tandvlees?

Pijnlijk tandvlees doet pijn, nou ja, ze doen pijn. Daarnaast is het vaak rood en gezwollen, hangt het een beetje zacht en/of bloedt het bij elke aanraking.

2. Wat veroorzaakt pijnlijk tandvlees?

Voordat we tips delen voor het behandelen van pijnlijk tandvlees, laten we eens kijken naar de oorzaak. Dan begrijp je het advies veel beter. Pijnlijk tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën die uw tandvlees irriteren. Deze bacteriën komen vooral voor in tandplak. Dat klopt: dat laagje dat overblijft als je je tanden niet goed poetst. Deze bacteriën verspreiden zich langzaam naar je tandvlees, waar ze irritatie veroorzaken.

3. Wanneer is pijnlijk tandvlees ontstoken?

Pijnlijk tandvlees is niet altijd ontstoken tandvlees. Gingivitis wordt geïrriteerd tandvlees genoemd. Als u gingivitis niet goed onder controle heeft, kan dit overgaan in parodontitis. Bij parodontitis kruipen bacteriën ver onder je tandvlees. Het is dan veel moeilijker te genezen.

4. 5 tips voor geïrriteerd of ontstoken tandvlees

Ook weet je niet altijd of je last hebt van irritatie of ontsteking. Het is daarom belangrijk om bij de eerste tekenen van pijnlijk tandvlees direct in te grijpen! Deze 5 tips helpen je op weg

4.1 Borstel regelmatig

Het belangrijkste advies bij pijn in je tandvlees: blijf je tanden poetsen. Doe het voorzichtig met een zachte tandenborstel om je mond niet verder te beschadigen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk bacteriën te elimineren, zodat ze de irritatie niet verergeren. Vraag je tandarts eens voor advies!

4.2 Goed koken

Bacteriën hopen zich op in de ruimtes tussen tanden en kiezen. Trek daarom regelmatig goed uit met een boiler of een borstel.

4.3 Gebruik kauwgomgel

Absoluut onmisbaar voor alle tandvlees: gomgel! Waar een tandpasta je tanden voedt en beschermt, doet een tandvleesgel dat voor je tandvlees. Zo bevat NBF Gingival Gel vitamines die je tandvlees gezonder maken. Ook vormt het voor langere tijd een beschermend laagje om je tandvlees. Deze laag vermindert de kans op irritatie en ontsteking.

Het belangrijkste voordeel van tandvleesgel is dat het pijnlijk tandvlees en tandvleesontstekingen verzacht en verhelpt. Het werkt dus in twee richtingen: preventief en rustgevend.

4.4 Drink geen alcohol of rook

Zowel alcohol als tabak hebben een negatief effect op de mondgezondheid. Alcohol droogt de mond uit en bacteriën hebben vrij spel. Tabak veroorzaakt ook irritatie. Om het tandvlees heel goed aan te pakken, is het daarom beter om (voor een tijdje) te stoppen met deze twee boosdoeners.

4.5 Schraap je tong

De kans is groot dat je je tong vergeet tijdens je poetsroutine. Bij ontstoken tandvlees doen we er alles aan om de pijn te verlichten. Maak daarom ook regelmatig je tong schoon. Bacteriën hopen zich op in je tong. Deze bacteriën kunnen pijnlijk tandvlees verder irriteren.

Lees hier wat te doen tegen ontstoken tandvlees.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden