» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » De voordelen van het dragen van wegwerphandschoenen om besmetting te voorkomen

De voordelen van het dragen van wegwerphandschoenen om besmetting te voorkomen

by Superpress
plastic wegwerphandschoenen

In zorg- en medische omgevingen worden regelmatig wegwerphandschoenen gedragen om de verspreiding van infecties te voorkomen. Als iemand handschoenen draagt, is het van vitaal belang dat ze de bescherming kennen die ze bieden en het belang begrijpen van het correct gebruiken en verwijderen ervan.

Wegwerphandschoenen, wat wilt u weten?

  1. Kunnen handschoenen iemand in het openbaar beschermen?
  2. Weet hoe u wegwerphandschoenen correct uittrekt
  3. Kies de juiste maat voor de beste bescherming
  4. Hoe worden handschoenen gebruikt in een zorgomgeving?

1. Kunnen handschoenen iemand in het openbaar beschermen?

Wegwerphandschoenen kunnen de verspreiding van infecties verminderen en iemand die in het openbaar naar buiten gaat beschermen door hun handen schoon, droog en kiemvrij te houden. Als iemand ervoor kiest om in het openbaar handschoenen te dragen, is het van vitaal belang dat hij zijn gezicht, telefoon of andere oppervlakken die hij niet nodig heeft niet aanraakt en de handschoenen op de juiste manier uittrekt. Omdat wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik zijn, is een doos handschoenen ideaal als je meerdere gelegenheden nodig hebt. De nitrilhandschoenen voor eenmalig gebruik worden geleverd in een doos van 100 stuks en zijn van zacht maar gestructureerd materiaal voor een betere grip. Deze handschoenen zijn ook poedervrij, om stofvervuiling te voorkomen en zijn niet-allergeen door hun latexvrije materiaal.

Het is belangrijk om desinfecterende handgel mee te nemen wanneer u naar buiten gaat, zelfs als u handschoenen draagt, aangezien de handen onmiddellijk na het uittrekken van de handschoenen moeten worden gedesinfecteerd. In het onwaarschijnlijke geval dat een handschoen toch breekt, kan handdesinfecterend middel ook een onmiddellijk alternatief bieden om de handen te beschermen.

2. Weet hoe u wegwerphandschoenen correct uittrekt

Wegwerphandschoenen moeten op de juiste manier worden gebruikt en verwijderd om bescherming te bieden en de verspreiding van infecties te voorkomen. Hieronder vindt u een korte handleiding voor het correct verwijderen van wegwerphandschoenen:

De eerste handschoen uittrekken:

Knijp de buitenkant van de handschoen dicht bij de pols en zorg ervoor dat u de blote huid niet aanraakt. Trek de handschoen terug en zorg ervoor dat u de nu vrije hand niet aanraakt.
De tweede handschoen uittrekken:

Houd de verwijderde handschoen in de gehandschoende hand en raak de buitenkant van beide handschoenen niet met de vrije hand aan. Steek in plaats daarvan de vingers in de handschoen aan de andere kant en keer deze binnenstebuiten. De tweede handschoen gaat over de eerste en moet onmiddellijk worden weggegooid.

Nadat de handschoenen zijn weggegooid, moeten de handen van de persoon onmiddellijk worden gereinigd met water en zeep of ontsmettingsmiddel, als wassen niet beschikbaar is.

3. Kies de juiste maat voor de beste bescherming

Wegwerphandschoenen, zoals de doos met 100 wegwerphandschoenen, zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten van klein tot extra groot. Het kiezen van de juiste maat handschoen is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de persoon die ze draagt ​​comfortabel is en geen risico loopt om hun handen bloot te stellen. Een loszittende handschoen loopt het risico om te vallen en een nauwsluitende handschoen kan een groter risico lopen om te breken.

4. Hoe worden handschoenen gebruikt in een zorgomgeving?

Veel soorten persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder wegwerpschorten en -handschoenen, worden in medische of zorgomgevingen gebruikt om de verspreiding van infecties tussen gezondheidswerkers en patiënten te verminderen. Wegwerphandschoenen zijn geschikt voor eenmalig gebruik en worden gedragen wanneer iemand directe zorg verleent aan een patiënt, vooral als deze wordt blootgesteld aan lichaamsvloeistoffen. Na elke procedure, of contact met een patiënt, worden de handschoenen verwijderd en weggegooid en moet de persoon zijn handen wassen of ontsmetten. Bekijk het RIVM voor meer informatie of klik op de button hier beneden.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden