» Home » Financiële dienstverlening » Incasseren maar goede klantrelaties behouden

Incasseren maar goede klantrelaties behouden

by Superpress
Incasseren en klantrelatie

Als u een rekening niet of niet op tijd betaalt, kan de organisatie of persoon die u verschuldigd bent (de schuldeiser) betaling van de rekening eisen. De schuldeiser kan hiervoor ook een incassobureau inschakelen. Een incassobureau stuurt u 1 of meerdere aanmaningen (vorderingen). Deze dient u binnen 14 dagen te betalen.

  1. Zorg voor duidelijke communicatie
  2. Stuur herinneringen
  3. Neem persoonlijk contact op
  4. Besteed uw claim uit

1. Zorg voor duidelijke communicatie

Zoals gezegd is duidelijke communicatie gedurende het hele incasso proces erg belangrijk. Begin bij het begin en bespreek duidelijk de voorwaarden waaronder de overeenkomst tot stand komt. Laat uw klant ook weten wat uw betalingsvoorwaarden zijn en wat er gebeurt als uw klant niet op tijd betaalt. Het is belangrijk om aan te geven waar uw klant terecht kan met vragen of klachten. Op deze manier begunstigt u uw klantrelatie voordat u zaken doet met de ander.

2. Stuur herinneringen

Als uw klant niet binnen de afgesproken betalingstermijn betaalt, is het belangrijk dat u op tijd actie onderneemt. Houdt uw debiteur continu op de hoogte van de status van zijn onbetaalde facturen. Stuur hiervoor direct na de vervaldatum een ​​betalingsherinnering naar uw klant. Een betalingsherinnering is een vriendelijke herinnering aan uw klant om de factuur binnen een bepaalde tijd te betalen. Als er niet betaald is, kunt u een herinnering sturen. Een herinnering heeft een meer urgente toon. Naast een nieuwe betalingstermijn kunt u in de aanmaning ook opnemen wat de gevolgen zijn als de betaling niet binnen de gestelde termijn plaatsvindt. Door duidelijk aan te geven wat er gebeurt als er niet betaald wordt, schept u duidelijkheid en voorkomt u dat uw klant voor onaangename verrassingen komt te staan. Dit stimuleert de klantrelatie.

3. Neem persoonlijk contact op

Mocht de betaling ondanks bovenstaande handelingen niet plaatsvinden, dan is het raadzaam telefonisch contact op te nemen met uw klant. Persoonlijk contact met uw klant is een effectieve manier om uw factuur betaald te krijgen of om erachter te komen waarom de factuur nog openstaat. Bespreek zo nodig de verwachte betaaldatum en maak daar duidelijke afspraken over. Ook is het verstandig om eventuele telefonisch gemaakte afspraken schriftelijk te bevestigen.

4. Besteed uw claim uit

Ondanks uw inspanningen komt de betaling niet aan en heeft u duidelijk met uw klant besproken wat de consequenties zijn als de betaling niet wordt uitgevoerd? Dan doet u er goed aan consequent te zijn en daarnaar te handelen, bijvoorbeeld door uw vordering uit handen te geven.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden