» Home » Onroerend goed » Katoen Satijn dekbedovertrek, misschien wel iets voor u!

Katoen Satijn dekbedovertrek, misschien wel iets voor u!

by Max Prinsze
Katoen Satijn Dekbedovertrek omslag foto

Katoen satijn dekbedovertrek is een van onze favoriete typen dekbedovertrekken. Omdat het zijdezacht, glad en ademend is, is dit uiterst zachte katoen heerlijk om onder te slapen. De zomers zijn koel, terwijl de winters mild zijn. In een notendop, het perfecte beddengoed! Maar wat is satijn katoen nu precies? Wij leggen je alles uit!

 1. Katoen satijn of polyester satijn?
 2. Een satijn weving, wat is dat precies?
 3. De voordelen van een katoen satijn dekbedovertrek
  1. Katoen satijn straalt luxe uit
  2. Het werkt verkoelend tijdens de warmere nachten
  3. Zeg dag tegen kreukels in je beddengoed
  4. Katoen satijn is erg hygiënisch
  5. Het werkt verzorgend voor haar en huid

Conclusie

1. Katoen satijn of polyester satijn?

Polyester satijn, een glanzende, gladde stof, wordt vaak verward met katoen satijn. Satijn daarentegen verwijst naar de manier waarop de stof geweven is en niet zozeer naar de stof zelf. Katoen satijn is volledig gemaakt van natuurlijk katoen en biedt dus alle voordelen van katoen, zoals het vermogen om te ademen en vocht op te nemen. Door de speciale ‘satijnen’ weving voelt een katoen satijnen dekbedovertrek aanzienlijk zachter en gladder aan dan een ‘gewone’ katoenen dekbedovertrek. Bovendien gaan de kleuren op katoen satijn langer mee en zijn ze mooier.

‘Onze favoriete stof voor op bed is zonder twijfel katoen satijn!’

Issimohome.nl

2. Een satijn weving, wat is dat precies?

Dit is een enigszins technisch verhaal. Katoen wordt in een satijnbinding aanzienlijk dichter op elkaar geweven dan in katoen perkal of katoen renforcé. Als gevolg daarvan worden meer draden gebruikt. Het aantal draden per vierkante inch wordt aangeduid met de “thread count”. Hoe groter de draadtelling, hoe beter de kwaliteit en de soepelheid van de stof. Een dekbedovertrek van 300 counts katoensatijn is dan ook van uitzonderlijke kwaliteit. De bovenste inslagdraden in de satijnbinding zijn los, waardoor de stof een beetje glanst. Katoensatijn voelt niet alleen voortreffelijk aan, maar ziet er ook zo uit.

Katoen Satijn Dekbedovertrek product foto
Katoen Satijn Dekbedovertrek in de slaapkamer

3. De voordelen van een katoen satijn dekbedovertrek

Een mooie dekbedovertrek om uw woning te verhuren? Een katoen satijnen dekbedovertrek heeft ook een aantal goede voordelen, ten opzichte van andere type dekbed stoffen. We hebben een top vijf samengesteld en deze voor jou op een rijtje gezet, daar gaan we:

3.1 Katoen Satijn straalt luxe uit

Katoen satijnen beddengoed is een beduidend hogere sector van beddengoed. De bovenkant van het laken ziet er glanzend uit omdat de draden in satijnbinding extreem dicht op elkaar geweven zijn. Deze lichte glans geeft het oppervlak een rijke uitstraling. Satijnkatoen wordt ook gebruikt in hotels, bed & breakfasts en andere etablissementen voor dit doel. De mooie glans van het materiaal maakt zeer gedetailleerde bedrukkingen van uitstekende kwaliteit mogelijk. De lichte glans maakt elke afbeelding op dit deken extra mooi, waardoor het een echte blikvanger wordt in de slaapkamer!

3.2 Het werkt verkoelend tijdens de warmere nachten

Katoensatijn is een delicaat, zijdeachtig en behaaglijk slaapmateriaal. Het materiaal staat erom bekend zeer verkoelend te zijn en zorgt voor een rustgevende nachtrust, vooral tijdens warmere dagen zoals de zomer. De verkoelende eigenschappen van katoensatijn zijn vooral te danken aan het gebruik van katoen als materiaal. Daardoor neemt katoensatijn snel vocht op en ademt het effectief.

3.3 Zeg dag teken kreukels in je beddengoed

Is het niet fijn om een hoes niet te hoeven strijken nadat hij gewassen is? Dat klinkt fantastisch! Een dekbedovertrek is kreukvrij dankzij een specifiek weefproces waarmee katoen satijn wordt gemaakt. De gladde, soepele stof glijdt als het ware terug in de plooi. Je hoeft de deken nooit te strijken als je hem na het wassen netjes ophangt.

3.4 Katoen Satijn is erg hygiënisch

Katoen satijn is een uiterst hygiënische stof. Dan vraag je je waarschijnlijk af waar dat vandaan komt. We leggen je graag uit waarom we zo begaan zijn met de hygiëne van het materiaal. Je kunt een katoen satijnen dekbedovertrek namelijk vrijwel altijd op 60 graden wassen!

Katoenen satijnen dekbedovertrekken kunnen op 60 graden worden gereinigd, maar andere stoffen kunnen slechts op 40 graden worden gewassen. Bovendien mag dit materiaal bijna altijd in de droger, waar de laatste sporen van vuil en andere verontreinigingen worden ‘uitgedroogd’. Je verliest soms veel zweet tijdens het slapen, dus is het wel zo prettig om de volgende keer onder een nieuw en schoon dekbedovertrek te kunnen kruipen.

3.5 Het werkt verzorgend voor je huid en haar

Tot slot zijn we aangekomen bij het laatste punt, dat niet onbelangrijk is. Katoen satijn is ook goed voor je huid en haar. Wat is daar de reden van? Dat komt door het zijdeachtige weefsel! Satijnen beddengoed zorgt voor glanzender, zijdezachter haar, minder rimpels en een betere huid. Dit komt door de delicate glans van het satijnen weefsel. Het resultaat is dat u over het matras glijdt alsof het van zijde is, en dat uw huid en haar geen kans krijgen om te ‘kreuken’ of in de knoop te raken. Is dat niet ideaal?

Katoen Satijn Dekbedovertrek sfeer foto
Katoen Satijn Dekbedovertrek sfeerimpressie

Conclusie

 • Een katoen satijn dekbedovertrek kunnen we dus in een aantal zinnen kort samenvatten:
 • Kort samengevat is katoen satijn een van de meest luxueuze bed textielsoorten die er zijn.
 • Het heeft veel van de voordelen van katoen, zoals het vermogen om te ademen en vocht op te nemen.
 • Het unieke weefsel is niet alleen een lust voor het oog, maar ook goed voor je huid en haar.

Geïnteresseerd geraakt in een katoen satijn dekbedovertrek? Neem eens een kijken op de website van IssimoHome, de nummer 1 leverancier van katoen satijn dekbedovertrekken in Nederland.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden