» Home » Onroerend goed » Plissé of jaloezieën als zonnewering?

Plissé of jaloezieën als zonnewering?

by Superpress
Zonnewering plissé of jalozieën

Plissé en jaloezieën lijken qua uitstraling erg op elkaar, toch zijn er belangrijke verschillen die de twee van elkaar onderscheiden. Beide zijn erg populair en werken goed als zonnewering. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, beschrijven wij in dit blog wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

Het verschil tussen plissé en jaloezieën

Het belangrijkste verschil tussen plissé en jaloezieën is het materiaal. Plisségordijnen zijn gemaakt van stof. Jaloezieën zijn meestal gemaakt van hout of aluminium, maar zijn ook verkrijgbaar in een houtlook. We noemen dit ook wel PVC jaloezieën met houtlook lamellen. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. We lichten ze hieronder verder toe.

Privacy en licht

Jaloezieën bieden veel mogelijkheden op het gebied van privacy en licht. Je kan de lamellen immers kantelen, openen en laten zakken. Het plisségordijn kent ook veel variaties in licht. Dit geldt vooral voor de versie van boven naar beneden: het gordijn kan aan de boven- en onderkant worden geopend (top down bottom up). Geen gedrag vertonen aan voorbijgangers? Open dan alleen het bovenste gordijn. Zo heb je privacy, maar ook licht.

Privacy plissé en jaloezieën

Verduistering

Plissés zijn ook verkrijgbaar in verduisterende stof. Dit maakt deze raamdecoratie zeer geschikt voor slaapkamers. Maximale zonsverduistering! Bij deze variant lopen de koorden tussen de stoflagen door. Hierdoor zie je geen gaten in de stof waar de koorden doorheen gaan. 100% verduistering is bij houten jaloezieën niet mogelijk. Zonnestralen kunnen door de gaten bij de koorden schijnen. Ook tussen de lamellen zijn kleine ruimtes onvermijdelijk. Combineer jaloezieën met gordijnen voor totale verduistering.

Schoonmaken

Een jaloezie schoonmaken of afstoffen kan met een droge doek. Met een speciale blindborstel reinig je zelfs zeven lamellen in één beweging! Jaloezieën zijn waterafstotend en kunnen ook eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek. Gebruik, indien nodig, een milde allesreiniger. Wees voorzichtig met jaloezieën, pak geen vochtige doek vast als deze sterk vervuild is. Laat de luifel altijd volledig drogen.

Probeer plissé echt droog schoon te maken. Bijvoorbeeld door stof weg te blazen of op te zuigen met een stofzuiger. Zorg ervoor dat de opzetborstel zacht en schoon is. Verwijder de vlekken met een vochtige doek. hardnekkig vuil? Weken in een sopje is ook een optie.

Suntex zonnewering

Suntex biedt een breed assortiment aan zonnewering aan. Plissé, jaloezieën en rolgordijnen tref je binnen ons online assortiment. Ook kun je geheel gratis kleurstalen aanvragen om te kijken welke kleur het beste bij jouw interieur past!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden