Als het gaat om het type vloer dat mensen in hun huis kiezen, kijken ze vaak niet alleen naar het type vloer, maar ze kunnen ook overwegen of ze dezelfde vloeroptie willen voor het hele huis of alleen voor specifieke delen van het huis. Als bamboe een overweging is, dan vraagt men zich al gauw de vraag: zijn bamboe vloeren goed voor keukens?

De keuken is vaak een drukbezochte ruimte van uw huis en kan vaak een middelpunt zijn. Aangezien het zo’n belangrijke beslissing is om te bepalen welke vloeren in uw keuken moeten worden geïnstalleerd, wilt u alle meest haalbare opties grondig onderzoeken. Een optie die de laatste jaren in populariteit is gegroeid, is bamboe vloeren, maar zijn bamboe vloeren wel goed voor in de keuken?

Het antwoord is ja, bamboe vloeren kunnen een geweldige optie zijn voor uw keuken. Veel van de zorgen die u heeft bij het nadenken over het ideale type vloer voor die ruimte wordt weggenomen. De keuken is het gebied van uw huis waar veel mensen samenkomen, het is gevoelig voor veelvuldig morsen en het is vaak in de buurt van een ingang van buitenaf. De eigenschappen die bamboevloeren geweldig maken, waaronder duurzaamheid, krasvastheid en morsbestendigheid, laten zien waarom ze perfect kunnen passen in keukens.

In dit artikel gaan we de oplossingen van bamboe vloeren uitleggen om zo uw grootste zorgen weg te nemen. We zullen enkele extra functies en voordelen delen waarvan u zich misschien niet bewust bent, en we zullen een paar dingen delen die u in gedachten moet houden voordat u een definitieve beslissing neemt.

Voor meer informatie verwijzen we u graag door het volgende artikel: Is een bamboe vloer geschikt voor een keuken?

5 kenmerken van keukens en waarom bamboe vloeren goed zijn

Uw keuken is één van de meest unieke delen van uw huis, omdat het normaal gesproken de enige ruimte is waar wordt gekookt. Het is een gebied dat gewoonlijk meerdere keren per dag door alle leden van het huis wordt bezocht, en het is een gebied dat frequente lekkages en ongelukken kent.

Hieronder bespreken we de vijf kenmerken die uw keuken uniek maken en daarbij leggen we uit waarom bamboevloeren het antwoord zijn.

 1. Keukens zijn gevoelig voor morsen
  Het is geen geheim dat er in uw keuken vrijwel zeker wekelijks vloeistoffen worden gemorst. Vooral als je jonge kinderen in huis hebt, kun je verwachten dat je meerdere schoonmaakbeurten per week moet uitvoeren.

In deze gevallen blijken bamboevloeren een goede optie, omdat er in veel gevallen geen blijvende schaden zal ontstaan. Terwijl de meeste houten vloeren (onthoud dat bamboe gras is) de neiging hebben om stoffen te absorberen en gemakkelijk vlekken te maken, zijn bamboevloeren bestand tegen morsen dankzij de extra lagen aluminiumoxide die tijdens het productieproces worden gebruikt.

Let op: u wilt ervoor zorgen dat deze lekkages en ongelukken zo snel mogelijk worden opgeruimd. U moet proberen alle gemorste vloeistoffen binnen de eerste paar uur op te ruimen, en doorgaans niet later dan 12 – 18 uur na de eerste lekkage.

 1. Keukens zijn gevoelig voor ophoping van kleine druppels en blootstelling aan water
  Buiten uw dagelijkse gemorste vloeistoffen, zijn er talloze mogelijkheden voor uw keukenvloeren om in contact te komen met water en vocht. Of het nu uit een lekkende vaatwasser komt, rechtstreeks uit uw gootsteen of uit uw waterdispenser, water en de meeste hardhouten vloeren gaan meestal niet samen.

Gezien al deze informatie, wilt u zeker weten dat de vloeroptie die u kiest bestand is tegen dit soort blootstelling aan water; in dit geval kunnen bamboe vloeren een haalbare oplossing zijn. Naast de beschermlagen die door de fabrikant worden aangebracht, kunt u er ook voor kiezen om uw bamboe planken nog voor het leggen nog een extra kit aan te brengen.

Door de extra stappen te nemen van het aanbrengen van een laag en ervoor te zorgen dat water niet voor lange tijd ongebruikt op uw vloeren blijft liggen, zult u merken dat bamboevloeren intact blijven en problemen zoals zwelling, verkleuring, barsten en verschuiven voorkomen.

 1. Dit is een gebied met veel voetverkeer van het huis
  In de meeste huizen over de hele wereld zijn keukens de plek waar families en vrienden samenkomen om wat quality time door te brengen. Of je nu samen kookt en kookt, of gewoon de keuken gebruikt als een plek om even te pauzeren en te kletsen, het is een veel drukker gebied dan bijna elke andere ruimte in je huis.
  Behalve dat het een plek is waar het gezin kan communiceren, is het ook een gebied waar veel mensen komen van dagelijkse wandelingen naar de koelkast en de voorraadkast voor drankjes en snacks.

Om deze redenen hebt u een vloeroptie nodig die duurzaam genoeg is om honderden, zo niet duizenden voetstappen per week te weerstaan. Als u denkt aan opties voor hardhout of hardhoutachtige vloeren, zult u het moeilijk hebben om een ​​duurzamere optie te vinden dan bamboe.

Bamboe vloeren scoren relatief hoog op schalen die verschillende houtsoorten vergelijken. Vooral als het gaat om bamboe met geweven strengen, waarbij bamboe wordt afgebroken tot een pasta, het wordt gecombineerd met lijm en waarbij hoge druk en hitte worden toegepast, is deze vloer zeker bestand tegen vele activiteiten.

Het is ook een vloeroppervlak dat opnieuw kan worden afgewerkt als er zich na verloop van tijd krassen gaan ophopen. Geweven bamboe en massief bamboe laten je vaak meerdere keren bijwerken, afhankelijk van de dikte van de toplaag en de algehele kwaliteit die je kiest.

 1. Dit is een gebied dat dramatische temperatuurveranderingen kan ervaren
  In veel huishoudens waar koken een veelvoorkomende activiteit is, kan de temperatuur in de ruimte fluctueren bij gebruik van apparaten zoals het fornuis en de oven. Deze apparaten werken vaak bij temperaturen van wel 50 graden en hoger.

Dit type temperatuurschommelingen vereist een bodem die kan acclimatiseren aan zijn omgeving. Bij een kort verblijf hebben dit soort warmteniveaus weinig invloed op uw vloeren, maar u wilt uw vloeren toch de kans geven om te acclimatiseren aan het gebied waar ze worden geïnstalleerd.

Acclimatisatie is het proces waarbij uw bamboevloeren zich kunnen aanpassen aan nieuwe omgevingen en omstandigheden, en dit helpt ervoor te zorgen dat ze kunnen acclimatiseren aan vochtigheids- en temperatuurniveaus. Als u begrijpt hoe bamboevloeren acclimatiseren, kunt u begrijpen hoe lang het duurt voordat uw vloeren aan de omgeving wennen.

 1. Keukens zitten soms in de buurt van ingangen (vooral achtertuinen)
  Afhankelijk van de indeling van uw huis, kan uw keuken zich in de buurt van een deur bevinden die rechtstreeks van buitenaf toegang geeft. De reden dat dit een probleem kan zijn, is dat uw keukenvloeren hierdoor in contact kunnen komen met meer vocht, water en vuil/puin dan normaal.

Wat dat betreft, weet dat bamboevloeren extreem gemakkelijk schoon te maken zijn en, zoals we hierboven al zeiden, als ze snel genoeg worden schoongemaakt, bieden ze een optie die een sterke bescherming biedt tegen de elementen van buitenaf. U dient bij deze ingang en in de omgeving uiterst waakzaam te zijn om verspreiding van onnodige stoffen te voorkomen.

Voordelen en extra eigenschappen van bamboe vloeren

Afgezien van de oplossingen die bamboevloeren bieden voor uw directe zorgen, kunnen er, afhankelijk van uw voorkeuren, ook extra voordelen zijn aan het kiezen van bamboe als uw vloeroptie.

 1. Bamboevloeren zijn een veilige en milieuvriendelijke optie
  Hoewel dit niet bij alle bamboevloeren het geval is, zijn er specifieke vloermerken die vloeren aanbieden die veilig zijn voor mens en dier en ook nog eens milieuvriendelijk kunnen zijn. Milieuvriendelijk in de zin dat bamboe een hernieuwbare hulpbron is die na de oogst veel minder tijd nodig heeft om te groeien; dit geldt met name bij het vergelijken van bamboe met veel hardhoutopties.
  Met het oog op veiligheid en gezondheid hebben veel consumenten hun bezorgdheid geuit over het gebruik van formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen (VOS) in het productieproces van bamboevloeren. Formaldehyde is ook terug te vinden in de lijm die tijdens de productie of zelfs tijdens de installatie wordt gebruikt.

Als dit een belangrijke factor voor u is in het besluitvormingsproces, zult u blij zijn te weten dat er nu merken zijn die bamboevloeren aanbieden die ofwel formaldehydevrij zijn of zeer laag in de episode. Dit zou u tot rust moeten brengen als u zich zorgen maakt over gevaarlijke chemicaliën en de gezondheid en veiligheid van uw gezin.

 1. Ze kunnen helpen de kamer op te fleuren of natuurlijke verlichting aan te vullen
  Uw keuken is een ruimte in uw huis die uitnodigend moet zijn en materialen en accenten moet bevatten die er een uitnodigende ruimte van maken. U zult merken dat bamboevloeren een unieke kwaliteit hebben doordat de nerven een natuurlijke uitstraling geven die vaak niet kan worden geëvenaard door andere soorten vloeren, waaronder hardhout.

In ruimtes waar je al een natuurlijke, lichte uitstraling kunt bereiken, zorgen bamboe vloeren voor een extra accent om je ruimte compleet te maken. In gevallen waar je minder licht hebt of de ruimte een lichtere touch nodig heeft, kunnen bamboevloeren helpen de sfeer van je keuken te veranderen.

 1. Je kunt bamboevloeren in bijna elke tint of kleur vinden
  Laat de vloeroptie die je kiest voor je keuken je er niet van weerhouden te kiezen uit een breed scala aan kleuren en tinten die passen bij je ruimte en de look waar je voor gaat. Het goede nieuws is dat je met bamboevloeren niet hoeft in te boeten aan uiterlijk.

De meeste bamboemerken bieden tegenwoordig een selectie met de breedte en diepte die je gewend bent van andere vloeropties. Van verschillende kleuren tot vele tinten en tinten, bamboevloeren bieden bijna het volledige scala aan keuzes waarmee je de look die je in je ruimte hebt gecreëerd kunt matchen of een geheel nieuwe richting kunt inslaan.

Bamboe vloeren bevat veel verschillende afwerkingen en opties, zo zijn bamboe parket vloeren hedendaags erg populair. Bent u overtuigd? Neem een kijkje in de webshop van Bamboeparketshop. Bamboe vloeren zijn geschikt voor iedere woning, ideaal voor als u een woning verhuurd in Zaandam!


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden