» Home » Autohandel, groothandel en detailhandel » Youngtimer voor- en nadelen, wat zijn ze precies?

Youngtimer voor- en nadelen, wat zijn ze precies?

by Max Prinsze
Youngtimer voor- en nadelen omslagfoto

De verschillen tussen een youngtimer en een moderne auto zijn aan de buitenkant meestal gemakkelijk te zien, maar fiscaal en verzekeringstechnisch is dat een ander verhaal. In dit Superpress artikel vertellen we je alles over de voor- en nadelen van een youngtimer ten opzichte van een moderne auto. Zo weet u waar u aan begint en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

  1. Nieuwe youngtimers voor 2022
  2. De perfecte balans
  3. Youngtimer belasting en algemene voordelen
  4. Is strikte milieuwetgeving de achilleshiel van de youngtimer?
  5. Conclusie

1. Nieuwe youngtimers voor 2022

2022 is een goed jaar voor liefhebbers van youngtimers. Veel modellen mogen het youngtimer predikaat voeren. Deze titel krijgt een auto wanneer deze de leeftijd van 15 bereikt.

Voor 2022 krijgen we er weer een aantal youngtimer toppers bij:

2. De perfecte balans

Een youngtimer is de perfecte balans tussen een klassieke toekomst en voordelig fiscaal. Als het je lukt om een ​​goed onderhouden youngtimer voor jezelf te krijgen, heb je er jarenlang plezier van.

Wel kan het zijn dat u te maken krijgt met strengere milieuwetgeving. Veel steden hebben of zijn van plan om milieuzones in te voeren. Dit betekent dat je met je youngtimer bepaalde stadscentra niet in mag. Op dit moment geldt dit vooral voor dieselauto’s, maar dit kan veranderen als de overheid besluit de regelgeving aan te scherpen.

Youngtimer Audi A5 sfeerfoto
Youngtimer Audi A5 sfeerfoto

3. Youngtimer belasting en algemene voordelen

Het gevoel van het rijden in een luxe BMW, Audi of Jaguar maar voor een veel lagere prijs is waar de meesten van ons van dromen. Met de aanschaf van een youngtimer wordt deze droom werkelijkheid. Als ondernemer heeft u veel profijt van zo’n auto. Niet alleen vanwege de fiscale voordelen, maar ook vanwege de indrukwekkende prestaties. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen:

Voor relatief weinig geld kun je toch in een indrukwekkende luxe auto rijden
Ondernemers betalen minder. De bijtelling wordt namelijk berekend over de huidige marktwaarde in plaats van de nieuwwaarde voor de oude. In dit geval betaalt u 35% extra over de waarde. De huidige waarde is natuurlijk veel lager dan de nieuwwaarde of cataloguswaarde.

Eigenaars betalen dankzij youngtimer verzekering een lagere verzekeringspremie
In tegenstelling tot een oldtimer kan een youngtimer worden gebruikt als een alledaagse auto. Zo kunnen jongeren in het winterseizoen ook de weg op, terwijl ouderen dat in de meeste gevallen niet mogen.
Natuurlijk weten we allemaal dat youngtimers door hun leeftijd meestal minder presteren dan een moderner model. Dat neemt niet weg dat het nog steeds geweldige auto’s zijn. De meeste modellen werken net zo goed als moderne modellen.

Youngtimer Fiat 500 sfeerfoto
Youngtimer Fiat 500 sfeerfoto

4. Is strikte milieuwetgeving de achilleshiel van de youngtimer?

Een oudere auto heeft meestal een aantal nadelen. Dit zijn onderhoud, betrouwbaarheid en zuinigheid/emissie. Zo behoren bijvoorbeeld ook de brandstofkosten tot deze nadelen. Youngtimers verbruiken over het algemeen meer brandstof dan een net gelanceerd model.

Onderhoud is ook een grote reden waarom mensen geen oudere auto kopen. Een oudere auto kan echter ook in goede staat zijn, dus het onderhoud is minimaal. Controleer bij aankoop altijd de papieren, zoals onderhoudsboekjes en garagefacturen, om er zeker van te zijn dat de auto in goede staat verkeert.

Is de opkomst van elektrische auto’s en sportwagens een bedreiging voor jongeren? Hoewel elektrische auto’s zeer zuinig en duurzamer zijn, neemt de bijtelling toe en nemen subsidies af. Vergeleken met de fiscale voordelen van youngtimers lijken ze toch interessant en bieden ze voldoende tegenwicht.

5. Conclusie

Een youngtimer kan voor vele een uitstekende oplossing bieden voor het rijden van een mooie bolide, tegen een scherpe prijs. Het kost alleen wat meer tijd en moeite om alle voor- en nadelen op een rijtje te krijgen. Heeft u geen zin in al het gedoe en wilt u gewoon een mooie youngtimer rijden? Neem dan eens contact op met NEXT Exclusives, specialisten op zo’n beetje elk gebied wat met youngtimers te maken heeft.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden