» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Wanneer is een spoed tandarts nodig?

Wanneer is een spoed tandarts nodig?

by Superpress
met spoed naar de tandarts

Als u op korte termijn tandheelkundige zorg nodig heeft, moet u met spoed naar de tandarts. Het kan zijn dat u hevige pijn heeft of problemen heeft die niet kunnen wachten. Maar wanneer kunt u naar een spoedtandarts en wanneer moet u een afspraak maken?

 1. Spoed tandarts
 2. Toegankelijkheid spoed tandarts
 3. Spoedgevallen
 4. Op zoek naar een spoed tandarts?

1. Spoed tandarts

Een spoed tandarts is een reguliere tandarts die u buiten kantooruren kunt zien. De spoedtandarts werkt daarom ook ‘s avonds en in het weekend. Bij acute pijn kunt u een spoed tandarts raadplegen. In grote steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen zijn er altijd spoed tandartsen. In kleinere steden komt niet altijd een spoed tandarts voor, maar dit kan wel. KT3 Tandartsen zijn dé spoed tandarts van Zaandam. Zo kunt u bij calamiteiten altijd snel geholpen worden.

2. Toegankelijkheid spoed tandarts

Het is in Nederland wettelijk verplicht voor tandartsen om een ​​spoeddienst te hebben. Veel tandartspraktijken zijn aangesloten bij een spoed tandartspraktijk. Sommige bedrijven bieden deze service zelf aan. In geval van nood kunt u altijd uw tandartspraktijk bellen. Als uw praktijk gesloten is, ontvangt u via het antwoordapparaat de contactgegevens van de spoedtandarts. De meeste tandartspraktijken vermelden ook de contactgegevens van hun noodtandarts op de website.

Spoed tandarts
Spoed Tandarts

3. Spoedgevallen

Hieronder vindt u een overzicht van enkele spoedgevallen waarmee u naar een spoedtandarts kunt gaan. Staat uw probleem er niet bij? Bij twijfel kunt u altijd telefonisch contact opnemen met een spoed tandarts. De tandarts beoordeelt op basis van uw uitleg van de klacht of u kunt komen.

Als u ernstige tandpijn heeft, zoals:

 • Kiespijn
 • Zenuwpijn
 • Pijn na het trekken van tanden
 • Ontstekingspijn
 • Bloeding na tandheelkundige behandeling
 • Kroon of vulling kwijt
 • Losse draden van de beugels
 • Gebroken, losse of gevallen tanden na bijvoorbeeld een ongeval
 • Tandartskosten en vergoeding voor spoedeisende hulp

Het honorarium en de vergoeding van een spoedtandarts zijn gelijk aan die van een reguliere tandarts. Let op: Als u niet naar uw eigen tandartspraktijk gaat, kan het zijn dat u direct na uw behandeling moet betalen. Voor informatie over de vergoeding van behandelingen kunt u uw zorgverzekering raadplegen of contact opnemen met uw ziekenfonds.

4. Op zoek naar een spoed tandarts?

U kunt er voor kiezen om contact op te nemen met uw eigen tandarts, mocht u een andere mening zoeken dan kunt u altijd terecht bij de specialisten van KT3 Tandartsenpraktijk. KT3 is een ervaren tandartspraktijk met kennis over spoed tandartsen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden