Bang voor de tandarts?

by Superpress
Angst voor de tandarts? KT3 in Zaandam is zeer ervaren in het behandelen van angstige patiënten

Mondgezondheid wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste aspecten van onze algehele gezondheid. Als je bang voor de tandarts kan nare gevolgen hebben voor je mond en zelfs algehele gezondheid. Gelukkig zijn er ervaren tandartsen speciaal voor mensen die bang zijn voor de tandarts.

Angst voor de tandarts kan overheersend zijn. Deze veel voorkomende angst kan voortkomen uit een aantal emoties die verband houden met zorgen over uw mondgezondheid, evenals mogelijke slechte ervaringen die u tijdens uw jeugd bij de tandarts heeft gehad.

Tandarts Angst of fobie

Fobieën en angsten voor de tandarts worden vaak door elkaar besproken, maar deze twee gemoedstoestanden hebben een aantal duidelijke verschillen tussen hen. Een tandarts angst kan een sterke afkeer zijn die vermijding kan veroorzaken, maar het is niet per se iets waar je aan zou kunnen denken totdat het ding waar je bang voor bent zich aandient.

Een ander kenmerk van een fobie is dat het niet iets is dat je in werkelijkheid waarschijnlijk schade zal berokkenen, maar je kunt het niet helpen het gevoel te hebben dat het dat wel zal doen.

Oorzaak angsten voor tandarts

Angst voor de tandarts wordt meestal veroorzaakt door negatieve ervaringen uit het verleden. Misschien was je als kind bang voor de tandarts, en deze gevoelens bleven je bij toen je opgroeide. Sommige mensen zijn ook bang voor de geluiden van de instrumenten die tandartsen en mondhygiënisten gebruiken voor het reinigen van tanden en examens, dus erover nadenken kan ook enige angst oproepen.

Elk angst voor tandartsen kan ertoe leiden dat u niet naar de tandarts gaat.

tandarts Peter Klemann

Tips voor tandarts angst te overwinnen

  • Zoek een begripvolle tandarts. Vraag vrienden en familie, of zoek iemand die gespecialiseerd is in het behandelen van angstige patiënten.
  • Kies ’s ochtends vroeg voor een tandartsafspraak, zodat u minder tijd heeft om er bij stil te staan
  • Spreek een teken af ​​met de tandarts om aan te geven dat u een pauze nodig heeft en wilt dat ze stoppen. Het kan zo simpel zijn als met uw vinger wijzen, en het zal u helpen om meer controle te krijgen
  • Praat met de tandarts over het gebruik van een verdovende gel als je bang bent voor naalden
  • Gebruik een koptelefoon om tijdens je bezoek naar muziek te luisteren. Het kan je helpen ontspannen

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden