Langere procedures en meer invasieve vormen van kaakchirurgie zijn geschikt voor zwaardere anesthesie om u kalm en comfortabel te houden tijdens de procedure. Bij kleinere en kortere procedures, zoals het vullen van een gaatje, is mogelijk alleen een plaatselijke verdoving nodig die een klein deel van uw mond bedekt. De reden om onder narcose te gaan bij de tandarts kan voort komen uit verschillende ideeën. Of de ingreep heeft narcose nodig, of de patiënt heeft angst voor de tandarts en heeft narcose nodig.

Om een ​​deel van het mysterie rond tandheelkundige narcose te ontrafelen, volgt hier een uitleg van KT3 tandartsen over wat tandarts narcose is en wat het kost. De belangrijkste soorten tandheelkundige verdovingen zijn lokale verdoving, sedatie en algemene narcose.

Wat is tandarts narcose?

‘Onder narcose’ is een toestand van bewusteloosheid veroorzaakt door een tandarts, waarbij de patiënt zich tijdens de procedure niets voelt en in feite ‘slaapt’. Bovendien blijft de patiënt stil en beweegt niet. De anesthesist moet de patiënt continu controleren en ervoor zorgen dat de patiënt veilig blijft totdat hij of zij uit de narcose komt. Vanwege de complexiteit van deze zorg, moet de praktijk beschikken over speciale bewakings- en noodapparatuur om de veiligheid van de patiënt te waarborgen.

Plaatselijke verdoving.

Lokale verdoving wordt gebruikt om een ​​klein deel van de mond te verdoven zonder in slaap te vallen. Uw tandarts kan plaatselijke verdoving gebruiken om een ​​gaatje te vullen, een wortelkanaalbehandeling uit te voeren of hechtingen te plaatsen.

Sedatie.

Sedatie is een algemene term die verwijst naar stoffen die een kalmerend effect hebben op het hele lichaam tijdens uw tandheelkundige ingreep.

Algemene narcose.

Algemene narcose verwijst naar anesthesie waarbij u volledig buiten bewustzijn raakt. U heeft mogelijk een narcose behandeling nodig voor lange procedures, zeer ernstige kaakchirurgie of bij angst voor de tandarts.

Wat kost tandarts narcose?

Vanaf 2018 variëren de kosten van algemene anesthesie om slaaptandheelkunde uit te voeren van 250 tot 500 euro per uur. Dit omvat de kosten van de toegediende medicijnen en de hersteltijd. Gemiddeld kan de patiënt ongeveer 350 per uur verwachten, plus tandheelkundige behandelingen. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de duur van de behandeling. Over het algemeen geldt: hoe langer en ingrijpender de ingreep, hoe hoger de kosten van het uurtarief.

Van algemene anesthesie op kantoor is aangetoond dat het een nuttige en kosteneffectieve manier is om fobische patiënten, mensen die bang zijn voor de tandarts, mensen met gedrags- of gezondheidsproblemen en mensen met misselijkheid, te helpen zodat deze patiënten een tandheelkundige behandeling kunnen krijgen.


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden