» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Ontstoken tandvlees behandelen

Ontstoken tandvlees behandelen

by Superpress
Ontstoken tandvlees behandelen

Wat zijn de oorzaken van ontstoken tandvlees?

Als u gezwollen en ontstoken tandvlees heeft, weet u dat dit ernstige ongemakken kan veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van ontstekingen is tandvleesontsteking, maar ook onjuist poetsen of flossen, roken, chemotherapie, hormonale veranderingen en irritatie door tandheelkundig materiaal (beugels) kunnen een rol spelen.

Met meer dan 50 procent van de volwassenen die lijden aan vroege tandvleesaandoeningen, is ontstoken tandvlees een veel voorkomende ziekte. Uw tandarts KT3 in Amsterdam Noord kan de situatie afhandelen. Afhankelijk van de ernst van de tandvleesontsteking, kunt u last hebben van één van de volgende twee soorten tandvleesaandoeningen:

Gingivitis: een vroege en relatief milde vorm van tandvleesontsteking. Een van de meest voorkomende tekenen van gingivitis een ontsteking van het tandvlees, die kan gaan bloeden als u uw tanden poetst of flost. Hoewel gingivitis niet ernstig is, is het belangrijk om de aandoening te behandelen om verdere progressie te voorkomen.

Parodontitis: wanneer gingivitis niet op tijd wordt behandeld, kan het overgaan in een ernstiger type tandvleesontsteking, bekend als parodontitis. Op dit punt is het ontstoken tandvlees pijnlijker en kunnen uw tanden loslaten. Dit komt omdat parodontitis het weefsel begint te beschadigen dat uw tanden op hun plaats houdt. De behandeling van ontstoken tandvlees en parodontitis is erg belangrijk voor uw mondgezondheid op de lange termijn. Bent u op zoek naar een tandarts om de situatie te bekijken of ontstoken tandvlees kan behandelen? Dan raden wij u aan om de specialisten van KT3 Tandartsen naar uw gebit te laten kijken.

Hoe ontstoken tandvlees behandelen?

Ontstoken tandvlees kan vrij gemakkelijk worden behandeld om vroege tandvleesaandoeningen om te keren. U kunt beginnen met het behandelen van ontstekingen door de volgende stappen te nemen om uw tandvlees en mond gezond te krijgen.

Hoe zich te ontdoen van tandvlees dat ontstoken is?

  • Controleer uw poetstechniek. Poets minder krachtig om te voorkomen dat u het weefsel rond uw tanden beschadigt, waardoor uw tandvlees kan ontsteken. Daarnaast raden experts aan om een ​​borstel met zachte nylon haren te gebruiken om schade aan het tandvlees te voorkomen. Zorg er ten slotte voor dat u zachtjes heen en weer poetst. Krijg informatie over poetsen bij dé tandarts van Amsterdam Noord.
  • Flos ijverig. Flossen verwijdert voedseldeeltjes die tussen uw tanden achterblijven en tandplak en tandsteen kunnen veroorzaken, die beide kunnen leiden tot tandvleesaandoeningen en ontstoken tandvlees. Wees ook voorzichtig bij het flossen om ontstoken tandvlees te voorkomen. Schuif de tandzijde voorzichtig tussen uw tanden in plaats van te forceren en uw tandvlees te beschadigen.
  • Regelmatig spoelen. Door uw mond te spoelen, verwijdert u voedseldeeltjes en -resten, evenals koolhydraten die tandplak veroorzaken en tot tandvleesaandoeningen kunnen leiden. Dus waar je ook bent, het helpt om je mond te spoelen na elke maaltijd of snack. Het is ook belangrijk om een ​​mondwater te hebben dat speciaal is samengesteld voor uw tandvlees. Het helpt tandplakbacteriën te neutraliseren en de vroege tekenen van tandvleesaandoeningen zoals gingivitis te verminderen.
  • Poets je tanden met een tandvleesverzorgingsformule. Als u last heeft van gevoelige tanden, kunt u proberen om uw gebit met tandvleesverzorgingsmiddelen te poetsen. De unieke formule gaat rechtstreeks naar de bron van het probleem en behandelt uw tandvlees voor snelle verlichting. Aangezien een gezonde mond begint bij de tandvleesrand, is aandacht voor dit gebied essentieel.
  • Gebruik tandpasta tegen gingivitis. Overweeg het gebruik van een tandpasta die de tandplak rond de tandvleesrand kan bereiken en neutraliseren en kan helpen tandvleesproblemen te behandelen voordat ze beginnen. Schadelijke bacteriën van tandplak rond het tandvlees kunnen zelfs het glazuur verzwakken. Aangezien een gezonde mond begint bij de tandvleesrand, is aandacht voor dit gebied essentieel.
  • Verbeter uw dieet. Een goed uitgebalanceerd dieet kan bijdragen aan een betere gezondheid van het tandvlees. Zorg ervoor dat u voldoende vitamine C en calcium binnenkrijgt, dit kan het risico op gezwollen tandvlees minimaliseren.
  • Ontstressen. Hoge niveaus van stress kunnen uw hormoonspiegels beïnvloeden, vooral het hormoon cortisol. Cortisol kan ontstekingen en mogelijk zwelling van het tandvlees veroorzaken. Probeer zoveel mogelijk te ontstressen.

Tot slot, als u last heeft van ontstoken tandvlees, bezoek dan zeker uw tandarts voor behandelingsaanbevelingen. Uw tandarts kan u helpen de specifieke oorzaak van de ontsteking te identificeren en de gezondheid van het tandvlees te verbeteren. Het goede nieuws is dat u niet hoeft te leven met ontstoken tandvlees, want er zijn tal van manieren om het te behandelen.

Op zoek naar meer informatie? Bekijk dan dit blog: “Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden