Ik wilde u wat informatie geven over wat een watchwinder is en hoe het werkt met uw automatische horloge. Hopelijk helpt dit u bij het kiezen van de juiste watchwinder.

Wat is een automatisch horloge?

Een automatische horloge is een horloge die geen batterijen nodig heeft, maar blijft draaien door het horloge te dragen terwijl u uw arm zwaait of handmatig draagt.

Er zijn veel verschillende merken en modellen automatische horloges. Meest populair van alle automatische horloges lijken Rolex horloges te zijn. Er lijken honderden te zijn, of niet duizenden merken en modellen van automatische horloges zoals Breitling, Panerai, Tag Heuer en meer. Ik denk persoonlijk dat ze stijlvol zijn en er veel mooier uitzien dan de batterijbediende kwarts horloges.

Dus ik had de kans om een ​​paar verschillende watchwinder te gebruiken en geef u nu een aantal tips over hoe u uw watchwinder correct kunt gebruiken.

Stap 1: Draai uw automatische horloge handmatig 20-30 keer.

Een watchwinder zal niet een stilstaand horloge winden maar zal het alleen draaiend houden. Dus als je horloge niet draait en je een paar keer in je hand schudt, is dit niet genoeg om je horloge te laten draaien.

Stap 2: Leg het horloge in de watchwinder

Als u een stalen, leren of rubberen horlogeband hebt, zorg er dan voor dat u het opent en wikkel het om het kussen. Soms is een kussen mogelijk te groot en werkt het niet voor uw horloges omdat u kleine polsen hebt. Wat ik zou voorstellen is om een ​​stuk doek of schuim op te blazen en te gebruiken in plaats van het horloge kussen. Zorg ervoor dat het horloge stevig in de watchwinder zit en niet naar binnen schuift.

Stap 3: Plaats het horloge in de watchwinder.

U wilt ervoor zorgen dat wanneer u het horloge in de watchwinder plaatst, de voorkant van het horloge in het midden van de houder en in dezelfde hoek ligt. Als het horloge te hoog of laag is geplaatst. Kan uw watchwinder problemen hebben met de juiste afwikkeling van uw horloge en kan de motor beschadigd raken. De meeste watchwinders hebben een metalen tip die de houder vastzet aan de werkelijke motor.

Stap 4: Instellen van uw watchwinder

Afhankelijk van uw watchwinder moet u meerdere instellingen hebben die u in staat stelt om de richting van de winder te controleren. De richtingen worden clockwise, counterclockwise en zowel CV als CCW. De meeste goede watchwinders zullen u in staat stellen de TPD (omwentelingen per dag) en draairichting in te stellen. Afhankelijk van uw horloge en mechanisme in uw horloge, moet u het instellen in een bepaalde richting. Meeste automatische horloges zoals Rolex horloges hebben een tweerichtingsinstelling nodig. De meeste horloge fabrikanten vereisen dat het horloge tenminste op een 850 – 1000 TPD wordt gewonden. De meeste watchwinders zullen deze instellingen hebben, maar soms zie je een aantal watchwinders die meer dan 2000 TPD’s hebben.

Geen zorgen

Je hoeft je geen zorgen te maken dat het horloge teveel wordt opgewonden en beschadigd raakt. Tegenwoordig zijn automatische horloges gebouwd met een koppelingsmechanisme dat de ‘overwikkeling’ voorkomt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

De meeste automatische horloges stoppen na 1 tot 2 dagen waardoor deze opnieuw opgewonden moeten worden. Maak je geen zorgen, je zal je horloge niet beschadigen door het in de verkeerde watchwinder te plaatsen. Zorg ervoor dat u begint met stap 1 en volg de stappen om de beste instelling voor uw automatische horloges te vinden. Watchwinder-123 helpt u graag verder bij het uitzoeken van een geschikte watchwinder.

Gegevens

Website
Google+
Facebook


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

4 reacties

Superpress · 4 mei 2017 op 13:03

Bekijk de nieuwste collectie op de website van Watchwinder-123:
https://www.watchwinder-123.nl/jebely-watchwinders.html

Wat is een horlogewinder en waar koop ik ze? | Watchwinder-123 · 29 mei 2017 op 11:27

[…] horlogewinders zien er strak uit, zijn nagenoeg geluidloos en gaan lang mee. Bij de duurdere watchwinders kunt u meestal zelf het aantal omwentelingen per dag (TPD) instellen, evenals de […]

Horlogeopwinder wie,wat,hoe,waarom? Hier de antwoorden op de vragen! · 8 juni 2017 op 11:56

[…] ik een horlogeopwinder nodig als ik mijn horloge de hele dag […]

Horlogeopwinder wie, wat, hoe, waarom? De antwoorden op al uw vragen! · 23 september 2021 op 09:53

[…] ik een horlogeopwinder nodig als ik mijn horloge de hele dag […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden