» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Het belang van gezonde werknemers: bedrijfsfitness

Het belang van gezonde werknemers: bedrijfsfitness

by Superpress
Het voordeel van bedrijfsfitness

Wat is het voordeel van gezonde werknemers? Wat is het voordeel van bedrijfsfitness? En welke invloed heeft het op de werkgever? Lees hier over het voordeel van bedrijfsfitness.

4 voordelen van het creëren en behouden van een gezonde werknemers

Een gezonde werkplek moet het doel van werkgevers zijn, niet alleen voor het rendement op de investering, maar ook voor de emotionele, fysieke en mentale voordelen voor werknemers. Het creëren van gezonde werkplekken is geen top-down benadering die alleen ten goede komt aan de uiteindelijke verzekeringskosten voor werkgevers. Gelukkige en gezonde werknemers zijn ook productiever en missen minder snel werkdagen. Bedrijfsfitness Coach Max is een goede manier om een band op te bouwen met werknemers en om deze tegelijkertijd gezond en blij te houden. Het voordeel van bedrijfsfitness is groot. Omdat bedrijfsfitness vaak resulteert in gezonde werknemers, is het belangrijk uit te leggen wat het voordeel hiervan is.

Hier zijn vier belangrijke voordelen van bedrijfsfitness die kunnen voortvloeien uit gezondere werknemers:

1. Bedrijfsfitness heeft invloed op het algemene moreel


Heeft u ooit nagedacht over de grotere impact die uw bedrijf heeft op de families van de werknemers die voor u werken en de gemeenschap in het algemeen? Uw bedrijf kan haar eigen kernwaarden, visie en missie hebben. Als uw organisatie is zoals de meeste, omvatten deze waarden de zorg voor degenen die uw organisatie ondersteunen. Het goede nieuws is dat een gezondere werkplek gevolgen kan hebben voor uw hele gemeenschap. Medewerkers werken niet in silo’s, en het bevorderen van een gezondere werkomgeving kan zich vertalen in een grotere impact thuis.

De Wereldgezondheidsorganisatie merkt op dat: “Naast persoonsgerichte interventies, zijn initiatieven voor gezondheidsbevordering van het personeel geëvolueerd naar een meer holistische benadering, die de gecombineerde invloed van factoren erkent. Persoonlijk, milieu, organisatie, gemeenschap en maatschappelijk welzijn op het welzijn van werknemers .”

Maar wat betekent dit voor werkgevers?

Met andere woorden, we erkennen dat er veel factoren zijn die van invloed zijn op een gezond personeelsbestand, en het is belangrijk om de fysieke te identificeren en tegelijkertijd andere externe effecten te erkennen. Een artikel van de Harvard School of Health vat het goed samen: “Geïntegreerd betekent het koppelen van een aantal factoren die van invloed zijn op werknemers, waaronder emotionele, sociale, mentale, fysieke, financiële en intellectuele gezondheid. De verschillende dimensies komen samen en plotseling beginnen de gezondheid en het welzijn van de werknemers naar voren te komen als de belangrijkste factor waarom [werknemers] voor het bedrijf willen werken.

2. Verhoogde productiviteit

Een gezonder personeelsbestand kan leiden tot een hogere productiviteit. Het klinkt eenvoudig, maar denk eens aan de voordelen die ontstaan ​​als een werknemer niet ziek komt werken en daardoor geen kettingreactie veroorzaakt van vier andere mensen die zich ziek melden met de griep. Werknemers die regelmatig bewegen en sporten zijn minder bevattelijk voor ziektes en blijven langer gezond! Bedrijfsfitness van Coach Max is een goede manier om werknemers gezond te houden.

Volgens SHRM: “Er is een duidelijk verband tussen zorgmanagement en ziekteverzuim en het handhaven van een hoge productiviteit. Als werknemers niet aan het werk zijn – of aan het werk zijn maar zich niet op hun best voelen – lijdt de productiviteit eronder. “

Volgens een onderzoek toonden “werknemers die deelnamen aan een bedrijfsfitness programma en die erin slaagden hun gezondheid of levensstijl te verbeteren, significante verbeteringen in verloren werktijd. Deze medewerkers bespaarden gemiddeld 300 euro per persoon per jaar. Dat is ongeveer 10,3 uur extra productieve tijd per jaar, vergeleken met vergelijkbare, maar niet-deelnemende werknemers

3. Personeelsverloop

De arbeidsmarkt is krap. We zijn er blij mee (en soms klagen we over het gebrek aan arbeidskrachten). Het is echter des te belangrijker dat u uw waardevolle personeelsbronnen in stand houdt en personeelsverloop vermijdt. Het wordt duidelijk dat het krappe personeelsbestand betekent dat werkgevers niet alleen strijden om klanten, maar ook om hun werknemers. Door werknemers toegang te geven tot voldoende secundaire arbeidsvoorwaarden (fitness), kunnen werknemers tevreden blijven en zullen ze niet snel overlopen.

In een krappe markt zijn werknemers op zoek naar meer dan hoge lonen of een ‘geweldige cultuur’. Werknemers erkennen de waarde van een gezonde werkplek en de voordelen van de gezondheidszorg voor hun welzijn op de lange termijn. Werkgevers moeten manieren creëren om dit te bevorderen, zowel door gezondheidsvoordelen (we zijn gericht op directe eerstelijnszorg en gezondheidsklinieken op locatie), welzijnsinitiatieven en zelfs educatieve mogelijkheden, persoonlijke training zoals bedrijfsfitness of 1-op-1 personal training. De trend om werknemers voordelen aan te bieden buiten financiële betalingen zal blijven groeien.

4. Verlaging van zorg- en verzekeringskosten

Tot slot eindigen we met het voordeel van een gezonde werknemer die van invloed is op de bedrijfsresultaten, of in ieder geval het resultaat waar iedereen als eerste aan denkt: lagere zorgkosten.

In een onderzoek onder adviseurs voor personeelsbeloningen zegt circa 50% van de werkgevers dat diabetes één van de meest kostenbesparende ziekten is, gevolgd door kanker en obesitas.

Wat kan er worden gedaan om de gezondheidskosten van deze verwoestende ziekten of aandoeningen te verminderen? Hoe creëren we een sterk personeelsbestand dat ernaar streeft om gezond te blijven en welzijnsinitiatieven rond dit doel creëert?

Het antwoord is simpel: Bedrijfsfitness van Coach Max! Coach Max biedt bedrijven de mogelijkheid om hun personeel gezond, sportief en actief te houden. Het gevolg van bedrijfsfitness? dat heb je net gelezen!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden