» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Waar op letten bij het aanschaffen van zorgkleding?

Waar op letten bij het aanschaffen van zorgkleding?

by Superpress
waar op letten bij zorgkleding

Zonder goede zorgkleding kan een ziekenhuis, tandartspraktijk of andere zorginstelling haar werk niet veilig, comfortabel en goed uitvoeren. Veiligheid staat voorop voor zorgmedewerkers, maar comfort is ook erg belangrijk. Zorgmedewerkers hebben soms lange werkdagen en het is belangrijk dat ze zich goed kunnen blijven verplaatsen. Als werkgever wilt u niet dat zorgmedewerkers om gezondheidsredenen thuis moeten blijven. Bent u van plan om nu zorgkleding te kopen? Dan is het de moeite waard om op de volgende punten te letten.

professionele uitstraling zorgkleding

Waar moet u op letten?

  1. Eisen van het ziekenhuis of instantie
  2. Bewegingsvrijheid
  3. Professionele uitstraling

Eisen van het ziekenhuis of instantie

Een ziekenhuis of andere instanties stellen strenge eisen aan personeelskleding. Naast de kleuren van de kleding zijn er nog andere eisen. Er staat bijvoorbeeld dat personeel korte mouwen moet dragen. Dit om besmetting via kleding te voorkomen. Bovendien kunnen de medewerkers hun werk gemakkelijk en gemakkelijk doen. De dresscode verschilt ook per functie. Het is ook bedoeld om patiënten te laten zien wat iemands rol is. Een arts moet bijvoorbeeld een witte broek met een witte jas dragen. Een verpleegster heeft een ander uniform. Een laborant draagt ​​ook nog iets anders, namelijk een laboratoriumjas. Er is ook een operatieassistent en deze operatiemedewerkers dragen een overall.

Belangrijk om erbij te vermelden is dat er onderscheid gemaakt wordt tussen zorgkleding voor dames en zorgkleding voor heren.

De bewegingsvrijheid van zorgkleding

Zoals eerder vermeld, hebben gezondheidswerkers vaak lange werkdagen, dus het is belangrijk dat deze mensen zich vrij kunnen bewegen. Bij het kopen van zorgkleding is het daarom belangrijk dat de kleding goed zit en comfortabel zit. Het is vooral belangrijk dat de kleding niet te strak en niet te los zit. Te strakke kleding, vooral in de schouder- en okselgebieden, kan de bewegingsvrijheid ernstig beperken. Losse kleding ziet er misschien comfortabel uit, maar ze kunnen tijdens een ingreep in de weg zitten en zien er niet erg professioneel uit voor patiënten.

Professionele uitstraling

Er is al vermeld dat kleding die te groot of te klein is, er niet goed en professioneel uitziet voor patiënten. Daarom is het belangrijk om vooraf te weten hoe lang de verpleegkundigen zijn. Het is ook handig dat je dit kunt testen op de kleding die je van plan bent te kopen. Een professionele uitstraling zorgt voor meer vertrouwen bij de patiënt. Een patiënt is er liever niet, en dan is het zo fijn als de patiënt gerustgesteld wordt. De professionele uitstraling wordt ook gecreëerd door de manier waarop de zorgkleding gedragen wordt. Opbergvakken in bijvoorbeeld broeken, jassen of andere kledingstukken zijn leuk. Het benodigde apparatuur kan hier worden opgeborgen. Dit kan soms beangstigend zijn voor patiënten wanneer bepaalde objecten in zicht zijn.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden