» Home » Autohandel, groothandel en detailhandel » Tips voor goede bedrijfskleding

Tips voor goede bedrijfskleding

by Superpress
goede bedrijfskleding

Bedrijfskleding is erg belangrijk binnen menig sector. Het aanschaffen van bedrijfskleding is niet altijd even makkelijk en daarom geven wij u een aantal tips voor het aanschaffen van goede bedrijfskleding.

 1. Wat is bedrijfskleding precies?
 2. Waarom werkkleding dragen?
 3. Investeer verstandig in bedrijfskleding
 4. Belangrijke tips
  1. Bedrijfskleding van kwaliteitsstof
  2. Wees voorzichtig met bedrijfskleding
  3. Beveel bedrijfskleding aan
  4. Bedrijfskleding uitstraling
  5. Betrek uw werknemers bij het proces

1. Wat is bedrijfskleding precies?

Veel mensen denken vaak aan representatieve kleding als ze de term bedrijfskleding horen. Bijvoorbeeld kleding voor baliemedewerkers of representatieve kleding voor winkelmedewerkers, zoals verse kleding uit de winkel. Bakkers- en slagerskleding zijn natuurlijk bekende vormen van bedrijfskleding. Maar onthoud dat al uw medewerkers die zichtbaar zijn (of kunnen zijn) voor uw klant herkenbaar moeten zijn als medewerkers van uw bedrijf. Denk dus ook aan werkkleding voor technisch personeel. Bedrijfskleding betekent bijna altijd letterlijk: kleding voor uw hele bedrijf.

2. Waarom werkkleding dragen?

De keuze voor bedrijfskleding wordt niet lichtvaardig genomen. Het is belangrijk dat dit kledingstuk er goed uitziet, bij iedereen goed past, maar ook duurzaam is. Ook gaat goede bedrijfskleding jaren mee, dus je wilt zeker weten dat je de juiste kleding hebt gekozen. Bij Basisbedrijfskleding zijn we ons hiervan bewust en denken we graag met u mee. Elke organisatie is anders en heeft andere behoeften en wensen. Dus bent u op zoek naar bedrijfskleding in Heemskerk? Basisbedrijfskleding levert kwalitatief hoogwaardige kleding.

3. Investeer verstandig in bedrijfskleding

Bedrijfskleding kopen is toch makkelijk? Je zoekt iets dat je leuk vindt, dat comfortabel is en je bestelt het. Helaas gaat het daarna vaak mis. Veel gehoorde klachten zijn:

 • Kleding zat niet bij iedereen goed, vooral niet bij grote maten
 • Maten waren beperkt, dus grotere vrouwen lopen rond in herenmodellen
 • Kleren vervagen, kreuken, pillen en krimpen
 • Ik heb nieuw personeel en ik kan de kleding niet meer bestellen.
 • Resultaat: uw personeel reist niet meer netjes en professioneel. Het is een verspilling van investeringen en schaadt het gewenste imago van uw bedrijf.

Met goede bedrijfskleding kunt u deze klachten voorkomen. Maar wat is goede bedrijfskleding voor jouw bedrijf? Waar moet je dan op letten bij het kopen? In de onderstaande 5 tips geven we je alle basisinformatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Zodat u op den duur geld bespaart met uw investering.

4. Belangrijkste tips

Koop bedrijfskleding bij een specialist en niet bij de winkelier of het promotiebedrijf die een logo op een t-shirt kan bedrukken en een mooi setje kleding kan samenstellen. En nog preciezer: koop werkkleding bij een leverancier die gespecialiseerd is in het soort werkkleding dat u zoekt.

Zware werkkleding is heel anders dan horeca en representatieve werkkleding. Elke doelgroep heeft zijn eigen eisen en kenmerken die je alleen kent als je er vaak mee te maken hebt.

TIP 1: BEDRIJFSKLEDING VAN KWALITEITSSTOF

Bedrijfskleding wordt meestal gekozen op basis van hun uiterlijk. En terecht, want de uitstraling van bedrijfskleding is van belang voor elk bedrijf. Het probleem is dat één aspect vaak over het hoofd wordt gezien: het belang van een goede stofkwaliteit.

Werkkleding wordt intensief gebruikt, vaak onder zware omstandigheden. Het moet dus aan hoge eisen voldoen.

Bedrijfskleding moet:

 • lang meegaan
 • verkleurt niet
 • krimpt niet
 • gemakkelijk te onderhouden zijn
 • comfortabel zijn
 • verslijt niet snel of pilt niet
 • ziet er geweldig uit

TIP 2: WEES VOORZICHTIG MET BEDRIJFSKLEDING

Het is niet mogelijk om elke medewerker, van de langste tot de kortste, van de dikste tot de dunste, met één kledingmodel te kleden. Ik blijf niet in de winkel tot ik iets heb gevonden dat bij mij past. Het kost soms tijd. Daarom zijn er zoveel verschillende winkels en merken. Elk merk heeft een specifieke afstemming voor zijn doelgroep.

Op het werk is dat anders. U wilt dat mensen er uniform uitzien, in dezelfde bedrijfskleding. Zo krijgt iedereen dezelfde blouse – en staat hij gegarandeerd niet bij iedereen even goed. Het is een snit die je in de winkel niet zou hebben gekozen. Kies er daarom een ​​die past bij verschillende pasvormen zoals slim fit en regular fit. Dit vergroot het bereik van de kleding en maakt ze comfortabeler in de kleding.

Veel bedrijfskleding is verkrijgbaar in een enkele pasvorm. Gespecialiseerde kledingleveranciers kunnen vaak kledingstukken in verschillende pasvormen laten produceren met behoud van dezelfde look. Wel duurder natuurlijk, maar voor medewerkers die zich prettig voelen in bedrijfskleding blijkt al snel dat iedereen een mooi verleden heeft en dat blijkt ook zo te zijn.

TIP 3: BEVEEL BEDRIJFSKLEDING AAN

Twee andere belangrijke dingen om te overwegen bij het kopen van bedrijfskleding: maatbereik en beschikbaarheid.

Bedenk van tevoren hoe lang u het uit wilt houden met uw nieuwe bedrijfskleding. Voorbeeld: wilt u drie jaar dezelfde kledinglijn? Dan moet het ook nog drie jaar in het assortiment van de leverancier zijn om te kunnen nabestellen, de kleding te vervangen door nieuwe. Informeer bij uw leverancier, want u wilt niet zonder komen te zitten. Kiest u voor bedrijfskleding op maat, vraag dan ook wat de minimumhoeveelheden zijn bij nabestellingen. Ga alleen voor maatwerk als je de minimale bestelhoeveelheden kunt managen, anders heeft u een overschot.

Vraag altijd naar de maatvoering van de kleding. Is het verkrijgbaar in kleine en grote maten? Ik wil alle medewerkers die zich kunnen kleden onderdompelen, nu en in de toekomst.

TIP 4: BEDRIJFSKLEDING UITSTRALING

Goede bedrijfskleding geeft uw bedrijf een professionele uitstraling en promoot uw merk op een effectieve manier. Of we het nu leuk vinden of niet, we beoordelen anderen op hun manier van kijken. De buitenkant maakt het verschil. Je hebt maar één kans om een ​​goede indruk te maken en vertrouwen op te bouwen met je post.

Het kiezen van de juiste bedrijfskleding creëert direct het imago van een professioneel bedrijf dat haar klanten serieus neemt en hen effectief en publiekelijk kan helpen. Je ziet er op je best uit in herkenbare werkkleding van hoge kwaliteit – en dat is wat klanten verwachten. Een goed, dat zorgt voor tevreden klanten en meer omzet.

De kleding kiezen die echt past bij de look die je wilt en wat ik van je bedrijf verwacht, is niet eenvoudig. Het vereist kennis, creativiteit en ervaring. U moet weten wat het effect is van kleding op uw merk en hoe dit uw bezoekers beïnvloedt. Dan is het een creatieve blik om de juiste oplossing te vinden, zeker in jouw geval. Ruime praktijkervaring is uiteraard waardevol. Laat u daarom adviseren door specialisten die zich hebben bewezen.

TIP 5: BETREK UW WERKNEMERS BIJ HET PROCES

Motivatie gaat door als u uw medewerkers in bedrijfskleding aan het werk zet.

Hoe mooier uw medewerkers zijn, hoe beter ze zich voelen. Dit heeft uiteindelijk invloed op uw bedrijfsresultaten. Daarom kan het wonderen doen om werknemers te simplistisch te maken bij het winkelen voor uw professionele uniformen. Natuurlijk kun je niet iedereen tevreden stellen. Ik heb nu praktische en budgettaire wensen voor uw bedrijfskleding. Maar misschien kom je tot een compromis. Bijvoorbeeld een variant met een V-hals en met een ronde hals. Bovendien weet je nu wat het beste werkt voor verschillende lichaamstypes. Bespreek het met de I-medewerkers. Vooral mannen hebben veel te leren.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden