» Home » Financiële dienstverlening » Accountant in Heerhugowaard, hoe vind je de beste?

Accountant in Heerhugowaard, hoe vind je de beste?

by Max Prinsze
accountant werkzaam met een klant

Het is niet eenvoudig om zo even de ideale accountant in Heerhugowaard te vinden. Je moet immers proberen het maximale uit deze samenwerking te halen. U en uw accountant moeten een “droomteam” vormen dat u jarenlang succesvol zal houden. Daarom leer je in deze blog van Superpress hoe je op zoek gaat naar jouw ideale accountant in de omgeving van Heerhugowaard.

  1. Zoek een accountant die bij jou in de omgeving gevestigd is
  2. Zoek een accountant waarmee je klikt
  3. Zoek een accountant met hetzelfde boekhoudprogramma
  4. Zoek een betrokken accountant in Heerhugowaard
  5. Zoek een accountant in Heerhugowaard die kennis heeft van jouw expertise
  6. Zoek een accountant waarmee u duidelijkheid kunt scheppen
  7. Kies uw gewenste accountant in Heerhugowaard

1. Zoek een accountant die bij jou in de omgeving gevestigd is

Ook als u een online boekhouding heeft en deze eenvoudig deelt met alle accountants in Nederland is voor een vlotte samenwerking altijd een accountant uit uw eigen omgeving aan te raden. U bent werkzaam in de omgeving Heerhugowaard, dus daarom zoek u een boekhouder in Heerhugowaard. Het is altijd fijn om face-to-face contact te hebben met uw accountant zonder dat u een dagdeel hoeft uit te trekken om even langs te gaan. Ook voor de relatie levert persoonlijk contact een goede bijdrage. Uw accountant is immers iemand die u moet kunnen vertrouwen. Als je in de buurt bent, is het ook fijn als je even binnen kunt lopen met je vraag. In tijden van COVID-19 is het natuurlijk wat lastiger om je accountant in Heerhugowaard persoonlijk te ontmoeten. Gelukkig heeft het cabinet sinds vandaag alle coronamaatregelen afgelast.

Een ander voordeel van het hebben van een belastingadviseur in Heerhugowaard is dat u waarschijnlijk mensen kent die al ervaring hebben met een accountantskantoor. De ervaringen van anderen zijn natuurlijk erg prettig om de keuze te maken.

2. Zoek een accountant waarmee je klikt

Wat zeker niet onbelangrijk is bij het vinden van de ideale accountant is dat je een goede klik hebt met deze persoon. Jullie moeten allebei op dezelfde golflengte zitten om er een duurzame en succesvolle samenwerking van te maken. Dus vertrouw op je intuïtie. Hoe komt de accountant voor jou over? Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u een eerste indruk. Niet helemaal overtuigd? Ga dan vooral opzoek naar een andere accountant in de omgeving van Heerhugowaard. Er zijn vast nog genoeg andere kantoren.

3. Zoek een accountant met hetzelfde boekhoudprogramma

Nu de samenwerking tussen ondernemer en accountant steeds intensiever wordt, is het zeker niet onbelangrijk om te weten met welke boekhoudprogramma’s de accountant uit Heerhugowaard werkt. Allebei een ander boekhoudprogramma gebruiken zorgt alleen maar voor irritaties en moeilijkheden. Kies dus voor een accountant met hetzelfde programma als jij. Als je een accountant vindt met een ander programma, maar je bent erg tevreden over deze, dan kun je overwegen om zelf te overstappen naar het programma van jouw gewenste accountant.

4. Zoek een betrokken accountant in Heerhugowaard

Misschien ben je bang voor hoge boekhoudkosten en is een keer per kwartaal contact daarom meer dan voldoende. Bedenk dat regelmatig contact met de accountant helpt om de boekhouding van uw bedrijf beter te laten verlopen. Zo kan de accountant gerichter informatie verstrekken en behoeft een vraag uiteindelijk minder uitleg. Zie uw accountant als uw rechterarm en raadpleeg hem als u twijfelt of aanvullende informatie nodig heeft. Door hem te vragen hoe hij het contact zelf het liefst ziet, krijg je snel een duidelijk beeld van de mate van betrokkenheid die hij doormaakt bij zijn klanten.

Dit regelmatige contact betekent niet dat elke keer contact heel lang moet duren. Het is veel beter om regelmatig korte contactmomenten te hebben dan een paar keer per jaar een hele dag samen te gaan zitten.

klanten die meekijken met de accountant

5. Zoek een accountant in Heerhugowaard die kennis heeft van jouw expertise

Er zijn meer en meer gespecialiseerde accountants. De accountantsbranche groeit immers en accountants onderscheiden zich van elkaar door specialisatie. Hoe kunt u als ondernemer hiervan profiteren? Het is toch fijn om te kunnen overleggen met iemand die precies weet wat er speelt in jouw branche? Of die precies weet waar de voordelen voor jou als freelancer te behalen zijn?

6. Zoek een accountant waarmee u duidelijkheid kunt scheppen

Bij een langdurige samenwerking gaat niets boven duidelijke afspraken. Zo weet u precies wat u van uw accountant kunt verwachten en komt u nooit voor verrassingen te staan. Wanneer wordt een factuur opgesteld? Wanneer nemen we contact op met wie? Zijn er ook mogelijkheden voor vaste prijsafspraken en wat is er precies gedekt? Wat is het plan wanneer iets langer duurt dan gepland? Vanzelfsprekend worden beide partijen er alleen maar wijzer van en dit komt de samenwerking met de accountant alleen maar ten goede.

7. Kies uw gewenste accountant in Heerhugowaard!

Houd dus altijd bovenstaande stappen in gedachten bij het zoeken naar een accountant. Heeft u geen zin in moeilijke poespas en wilt u gewoon van ons horen wat het beste accountantskantoor is in de regio Heerhugowaard? Dan kunnen wij u Kennemerwaert aanraden. Een accountantskantoor die haar klanten al jaren ontzorgt op gebieden als administratie, belasting en fiscale uitdagingen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden