» Home » Financiële dienstverlening » Wat is financiële planning?

Wat is financiële planning?

by Superpress
Pijnlijk tandvlees

Financiële planning omvat het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. Daarbij kan rekening worden gehouden met allerlei situaties die zich kunnen voordoen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de gezinssamenstelling, de (eigen) woonsituatie, de ontwikkeling van de arbeidsmarkt, etc.

Financiële planning wordt steeds belangrijker nu burgers steeds meer zelf voor een financieel aantrekkelijke toekomst moeten zorgen. Dit betekent nadenken over vermogensopbouw en pensioen. Met een overheid die zich steeds terugtrekt, moeten burgers beter voor zichzelf zorgen.

  1. Financiële planning
  2. Voor wie is financiële planning nuttig?
  3. Stappenplan / financieel plan

1. Financiële planning

Met een goed plan krijg je een overzicht van je huidige en toekomstige situatie, waarin allerlei scenario’s doorgerekend kunnen worden. Wat is uw situatie als u stopt met werken? Hoe is het als je relatie onverwachts eindigt? Wat zijn uw mogelijkheden als uw bedrijf moet sluiten? Wat is uw financiële toekomst bij gezinsuitbreiding? En ook als er zich geen calamiteit voordoet, heeft elke levensfase zijn eigen financiële behoeften en mogelijkheden. Het is goed om je daarvan bewust te zijn.

2. Voor wie is financiële planning nuttig?

Eigenlijk voor iedereen. Elke burger heeft baat bij een glimp van zijn financiële toekomst, van wat er kan worden gedaan om deze toekomst te verwezenlijken. U hoeft geen groot vermogen te hebben, ook voor mensen met een klein vermogen kan een laag inkomen veel comfort en gemoedsrust brengen. Je weet waar je aan toe bent en je weet waar je aan moet werken.

3. Stappenplan / financieel plan

Een goede planner definieert uw wensen en eisen. Wat zijn jouw doelen voor de toekomst. Zij berekent of deze haalbaar en realistisch zijn. En het geeft u een indicatie van de risico’s en aandachtspunten die u onderweg kunt tegenkomen.

Hij brengt het allemaal samen in een financieel plan. Het plan wordt met u (en uw partner) besproken zodat iedereen op de hoogte is.

Allerlei disciplines werken samen voor een goed financieel plan. Pensioendeskundigen, fiscalisten, estate planners en soms ook notarissen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden