» Home » Financiële dienstverlening » Wanneer mag je een incassobureau inschakelen

Wanneer mag je een incassobureau inschakelen

by Superpress
cash coins money pattern

Net als veel andere ondernemers aarzelt u misschien om een ​​incassobureau of deurwaarder in te schakelen. Hierdoor gaat uw relatie met uw klant een nieuwe fase in. Ondanks uw rechten wilt u door deze stap uw klant niet kwijtraken omdat uw klant zijn rekening niet betaalt. Maar wanneer mag u eigenlijk een incassobureau of deurwaarder inschakelen?

Incassobureau, lees meer.

1. Incassobureau of gerechtsdeurwaarder?

Voor veel ondernemers is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder niet helemaal duidelijk. Op zich is dat begrijpelijk aangezien ze in dezelfde branche werken, maar wel belangrijke verschillen hebben.

1.1 Incassobureau

Incassobureaus incasseren openstaande vorderingen namens schuldeisers (lees hier over wanneer incassobureau inschakelen). Dat doen ze tijdens buitengerechtelijke incasso’s. Hierdoor probeerden incassobureaus onbetaalde facturen te incasseren zonder tussenkomst van een rechter. Bijvoorbeeld per e-mail, telefoon en/of in gesprek met uw klanten.

Een incassobureau heeft geen verdere bevoegdheden bij facturen die niet betaald worden. Zo kunnen zij niks dwingen. Uiteraard kunnen zij u wel helpen bij het maken van juridische stappen of andere processen. Handelingen die binnen de wet vallen, zoals een vonnis, worden uitgedragen door een gerechtsdeurwaarder.

1.2 Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarders innen openstaande schulden. Zij doen dit in opdracht van de schuldeiser. Zij kunnen, evenals een incassobureau, een buitengerechtelijk incassotraject beginnen. Echter hebben zij dus andere bevoegdheden, mits deze ondersteund worden.

2. Wanneer mag u een incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Er zitten geen voorwaarden aan het inschakelen van een incassobureau, u kunt dit ieder moment doen. Toch kan het zijn dat een incassobureau onterecht wordt ingeschakeld. Een incassobureau bezit vaak meerdere diensten en kennisgebieden. U kunt een incassobureau inschakelen direct nadat de betalingstermijn is verstreken, 10 dagen nadat u een eerste aanmaning heeft gestuurd of na drie aanmaningen, het maakt allemaal niet uit. Een incassobureau kan meer doen dan slechts schulden innen, daarom zijn ze vaker inzetbaar.

Denk eens aan een telefonische herinnering, een aanmaning of een e-mail. Omdat incassobureaus veel ervaring hebben, weten zij vaak wat ze moeten doen om de klantrelatie in tact te houden en toch de schulden te innen. Incassobureaus zijn vaak effectief en doen er alles aan om uw factuur betaald te zien.

Let er wel op dat er in sommige gevallen kosten zitten aan het inhuren van een incassobureau. Sommige incassobureaus werken met een zogeheten ‘no cure, no pay’. U kunt pas incassokosten in rekening brengen bij de schuldenaar als hij of zij in verzuim is. Hierachter volgt een officiële waarschuwing.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden