» Home » Financiële dienstverlening » Waarom uw accountant toegang geven tot online zakelijke accounts?

Waarom uw accountant toegang geven tot online zakelijke accounts?

by Superpress
online toegang verlenen

Wanneer u uw financiële welzijn toevertrouwt aan uw accountant(s), kan u worden gevraagd om hen toegang te geven tot uw bankrekeningen, creditcards en andere financiële instellingen. Dit verzoek kan ertoe leiden dat u even pauzeert om na te denken over de voor de hand liggende vragen, zorgen en mogelijke gevaren die u zou kunnen bedenken die zouden voortvloeien uit het verlenen van dit type toegang. Met dat in gedachten willen we deze vragen beantwoorden en eventuele angsten wegnemen.

 1. Waarom willen accountants online toegang?
 2. Kopieën van de verklaringen in digitale vorm in pdf-formaat. Is dat genoeg?
 3. Is het veilig om iemand toegang te geven tot mijn bankgegevens?
 4. Wat zijn de voordelen van toegang verlenen?
Accountants online toegang

1. Waarom willen accountants online toegang?

De belangrijkste reden om online toegang te willen is om bankafschriftgegevens in digitaal formaat te kunnen inzien. Doordat deze informatie gemakkelijk opvraagbaar en binnen handbereik is, heeft het accountantskantoor relevante informatie bij de hand wanneer dat nodig is en hoeft de klant niet telkens opnieuw om nieuwe informatie te vragen. De accountant heeft ook het hele jaar toegang tot deze informatie, in plaats van te wachten op het einde van het jaar.

2. Kopieën van de verklaringen in digitale vorm in pdf-formaat. Is dat genoeg?

Dankzij online toegang kan uw accountant informatie uploaden om tijd te besparen bij het handmatig invoeren van informatie. Het stelt hen ook in staat om transacties naar boekhoudsoftware te uploaden om mogelijke fouten te voorkomen die tijdens handmatige invoer ontstaan.

3. Is het veilig om iemand toegang te geven tot mijn bankgegevens?

Als u nadenkt over uw online financiële zekerheid, vraagt ​​u zich misschien eerst af: “Voel ik me veilig om online toegang te verstrekken tot de bank zelf?” Als uw antwoord nee is, dan is er een veel groter probleem om te bespreken. Als je ja hebt geantwoord, heb je waarschijnlijk al toegang tot internetbankieren, en ja, het is veilig als je het volgende doet:

 • Geef uw accountant zijn eigen ID’s en inloggegevens (de meeste grote banken staan ​​dit toe).
 • Zorg ervoor dat de accountant “alleen-lezen” toegang heeft. Dit betekent dat de accountant afschriften kan bekijken en afbeeldingen kan verifiëren, maar GEEN transacties of overschrijvingen kan doen, rekeningen kan betalen of uw geld kan verplaatsen.
 • Zorg ervoor dat ze geen beheerdersrechten hebben om andere gebruikers toe te voegen of andere wijzigingen aan te brengen dan hun eigen toegang.

U geeft uw zakelijke rekeninggegevens al aan uw accountant, dus zij ondernemen al stappen om uw gegevens te beschermen. Daarom is online toegang gewoon een onderdeel van uw financiële zekerheid die zij zullen beschermen.

Opzoek naar veiligheid bij een accountant? Groep Kennemerwaert is dé accountant van Heerhugowaard! Zij begrijpen grenzen, privacy, veiligheid en gaan efficiënt en persoonlijk te werk.

4. Wat zijn de voordelen van toegang verlenen?

 • De accountant heeft direct toegang tot de informatie en bespaart u de tijd, moeite en alle kosten die gepaard gaan met het ophalen van aanvullende informatie die mogelijk nodig is.
 • Door continue toegang te hebben, kunnen eventuele vragen tijdig worden beantwoord en niet maanden later wanneer u zich misschien een transactie niet herinnert.
 • Uw accountant kan proactief zijn in het geven van advies, wat kan leiden tot lagere belastingverplichtingen, naast andere mogelijke besparingen.
 • Online toegang geeft u meer tijd om het hele jaar door financiële zaken met uw accountant te bespreken, waardoor u op het laatste moment niet voor verrassingen komt te staan ​​bij de belastingdienst.
 • U zult een ander paar ogen hebben die over uw rekeningen waken en uw rekeningen beschermen tegen verduistering of fouten.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden