» Home » Financiële dienstverlening » Waarom een incassobureau inschakelen?

Waarom een incassobureau inschakelen?

by Superpress
person counting cash money

Onbetaalde en achterstallige facturen. Ze zijn een nachtmerrie voor elk bedrijf, vooral in tijden van crisis. U moet immers zelf uw werknemers, leveranciers, contributies etc. betalen. Maar wat als herinneringen, telefoontjes en e-mails onbeantwoord blijven, er geen minnelijke schikking komt en de onbetaalde rekeningen zich opstapelen? U kunt dan een incassobureau inschakelen.

Dit lijkt een drastische stap: een incassobureau inschakelen. Maar wat is het alternatief? Zelf in de schulden komen? Risico op faillissement? Als de situatie ernstig is, moet u handelen.

Ontstoken tandvlees, lees meer.

1. Het inschakelen van een incassobureau

Incassobureaus zijn gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen. Ze kennen de kneepjes van het vak en weten precies welke juridische middelen ze moeten gebruiken om uw rekeningen betaald te krijgen.

Ten eerste zullen incassobureaus meestal hetzelfde doen als jij: contact opnemen met de debiteur, aanmaningen sturen en proberen tot een schikking te komen. Wat is dan de toegevoegde waarde voor jou? Zo hoeft u bijvoorbeeld geen tijd en energie te steken in debiteurenbeheer. Aan de andere kant kan een incassobureau meer indruk maken op debiteuren, wat de betaling van onbetaalde rekeningen kan versnellen.

Als de wanbetaler dan toch weigert te betalen, weet een incassobureau precies hoe gerechtelijke stappen te ondernemen.

2. Vraag professioneel om geld

Een incassobureau werkt specifiek voor bedrijven en instellingen die nog geld ontvangen van een debiteur, terwijl de debiteur volgens de afspraken die betaling al had moeten doen. Komt u er zelf niet uit met de debiteur, dan grijpt het incassobureau in.

Een incassobureau is gespecialiseerd op het gebied van geldinvordering. Dit doet zij voornamelijk door herinneringen te sturen. Omdat het incassobureau een bepaald begin heeft, voelt het inschakelen van een incassobureau een stuk professioneler aan dan wanneer je zelf gaat mailen. Bovendien weten incassobureaus als geen ander hoe je zonder gedoe je geld kunt terugkrijgen.

3. Werk uit handen geven

Het grote voordeel van een incassobureau is dat zij al het werk voor u doen, vakkundig en vakkundig zodat u zich kunt richten op uw gewone zaken. Het incassobureau zorgt voor uw geld en tolereert geen bezwaar van de debiteur. Er staat zwart op wit geschreven dat er betaald moet worden en dat de debiteur er niet meer omheen kan.

Ook heeft het incassobureau maar één ding voor ogen en dat is uw geld terug krijgen. Aangezien de incasso zelf geen zakelijke of persoonlijke band heeft met de debiteur, is er geen ruimte voor onderhandelingen. De schuld moet binnen de afgesproken tijd worden betaald en er worden geen excuses of loze afspraken getolereerd. Het incassobureau onderhandelt niet hoe de schuld op een andere manier betaald kan worden of kwijtgescholden kan worden, dus de debiteur moet betalen en zal betalen.

4. Vertrouw op hun expertise

Het incassobureau is een professional als het gaat om het innen van geld. Zo weten zij welke maatregelen genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat de debiteur altijd aan zijn betalingsverplichting voldoet. Alleen dan wordt de kans dat je je geld krijgt alleen maar groter.

Het inschakelen van een incassobureau heeft meerdere voordelen, waarvan de professionele en objectieve aanpak het meest effectief is. Het incassobureau laat zich niet overtuigen door mooie verhalen of de persoonlijke situatie van de debiteur. Als in de afspraken staat dat betaald moet worden, dan moet er betaald worden.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden