» Home » Uncategorized » Kies hier de juiste 4G versterker van Rosenfelt!

Kies hier de juiste 4G versterker van Rosenfelt!

by Superpress

Tegenwoordig bellen bijna alle mobiele telefoons over het 4G netwerk. 4G, ook wel LTE, is het verbeterde systeem voor het ontvangen van internet op je mobiele telefoon. Maar wanneer heb je een 4G versterker nodig? Wanneer je inpandig een slecht bereik hebt met je mobiele telefoon, dan biedt een 4G versterker, beter bekend als GSM repeater, uitkomst. In dit artikel lees je hoe je de juiste 4G versterker kiest om de problemen op te lossen.

Wat is het 4G netwerk?

4G is de vierde generatie van het mobiele internet en de opvolger van de bestaande 2G en 3G netwerken. Met behulp van 4G kunnen hogere snelheden bereikt worden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld internetpagina’s sneller geladen worden. 4G is ongeveer vijf tot zeven keer sneller dan 3G. In Nederland werd 4G voornamelijk ingezet om te internetten, mails te versturen en om videogesprekken te voeren. Tegenwoordig wordt 4G echter tevens ingezet om mee te bellen, de zogenaamde VoLTE techniek.

Wat is bellen over 4G / VoLTE?

VoLTE staat voor Voice over LTE, in Nederlands vertaald ‘bellen over 4G‘. De gesprekskwaliteit bij bellen via 4G ligt vele malen hoger dan wanneer er gebeld wordt over 2G of 3G. Met VoLTE gaat het opzetten van een telefoongesprek sneller en is de geluidskwaliteit beter. Er zal minder ruis te horen zijn.

Wat is een 4G versterker?

Op sommige plaatsen is er echter niet voldoende 4G signaal om een fatsoenlijk telefoongesprek te kunnen voeren. Dit komt bijvoorbeeld voor in nieuwbouwpanden of gebouwen welke gevestigd zijn in een groen of bosrijk gebied. Met behulp van een 4G versterker creëer je binnen een pand goede 4G dekking. 4G versterkers van GSM REPEATER SHOP worden geleverd inclusief buitenantenne, binnenantenne en 10 meter coaxkabel. Met behulp van deze toebehoren haal je het 4G signaal van buiten naar binnen, zodat je binnen weer optimaal 4G signaal hebt.

“De 4G versterker voor KPN van GSM-Repeater-Shop heeft alle problemen met mijn mobiele telefoon opgelost, echt een top apparaat!”

Waar is een 4G versterker geschikt voor en welke heb ik nodig?

Een 4G versterker is geschikt voor één of meerdere mobiele frequenties. In Nederland houden we rekening met drie providers, te weten KPN, Vodafone en T-Mobile. Om te weten welke 4G versterker je nodig hebt, zul je moeten weten welke provider je gebruikt. 4G van KPN en Vodafone werkt over de 800 MHz. 4G van T-Mobile werkt over de 900 MHz. Op moment van schrijven wordt Tele2 overgenomen door T-Mobile. Het 4G netwerk van Tele2 werkt(e) over de 800 en/of de 2600 MHz.

Een overzicht:

  • KPN – 4G versterker voor 800 MHz
  • Vodafone – 4G versterker voor 800 MHz
  • T-Mobile – 4G versterker voor 900 MHz

Uiteraard kun je contact opnemen met GSM REPEATER SHOP wanneer je niet weet welke 4G versterker je nodig hebt.

Hoe werkt een 4G versterker?

Zoals hiervoor aangegeven, wordt iedere 4G versterker geleverd inclusief buitenantenne, binnenantenne en 10 meter coaxkabel.

De buitenantenne wordt zo hoog mogelijk gemonteerd, in de richting van de zendmasten. In de meeste gevallen wordt de buitenantenne op een dak of op een gevel gemonteerd. Deze buitenantenne wordt verlegd met behulp van de 10 meter coaxkabel. Het gebruik van een langere coaxkabel, zoals 15 of 20 meter, is ook mogelijk. De buitenantenne ontvangt het signaal buiten op. Wanneer het 4G signaal buiten zwak is, kun je gebruik maken van een richtantenne. Met behulp van een richtantenne kun je het 4G signaal beter opvangen, bijvoorbeeld wanneer de zendmasten behoorlijk ver staan (verder dan één kilometer afstand).

De coaxkabel wordt vanaf de buitenantenne verlegd naar de versterker, welke het signaal versterkt. Met behulp van een binnenantenne wordt het 4G signaal binnen uitgezonden. Standaard wordt er een sprietantenne geleverd, welke eenvoudig direct op de 4G versterker te schroeven is. Uiteraard is het mogelijk om een ander type binnenantenne te gebruiken, zoals een plafondantenne of een wandantenne. Een plafondantenne is zeer geschikt voor een systeemplafond of of een kabelgoot. Een wandantenne is eenvoudig te monteren op een gipswand.

Op de website van GSM-Repeater-Shop wordt verder toegelicht wat een 4G versterker is, hoe dit werkt en welke je nodig hebt voor jouw situatie.

Hieronder de contactgegevens om direct contact op te nemen:

GSM REPEATER SHOP
Bruynvisweg 18
1531 AZ WORMER
Tel: +31 (0)75 771 67 14
WhatsApp: +31 (0)6 106 925 45
E: info@gsm-repeater-shop.nl
https://www.gsm-repeater-shop.nl/

 

You may also like

3 comments

Telefoon signaal verbeteren op 9 makkelijke manieren, voor beter bereik. 1 juni 2017 - 14:40

[…] Voor andere blogs: Klik hier […]

Reply
▷ Welke 4G versterker heb ik nodig? Het beste advies lees je hier! (Tip) 28 augustus 2018 - 13:35

[…] te laten vallen) en sneller internet surfen en snelle data downloads en uploads. Dit is waar de 4G versterker gebruikt kan […]

Reply
Bertil Rupp 30 augustus 2019 - 20:49

Heb een zomerhuis in Zweden. De dekking is beroert omdat wij achter een heuvelrug liggen.
Telia beëindigd per 30 september de telefoondienst en ISDN via de koperdraden. Dan wordt overgeschakeld op Mobiel Breedband. Vanwege de slechte ontvangst is een richtantenne geleverd. Dat werkt redelijk tot goed voor de router en het WiFi signaal maar helaas niet voor de mobiele telefoon. Wat kan mij geadviseerd worden voor een goede telefoon ontvangst.
Via Telia hebben we een Huawei 525 A router staan.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden