» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Hoe vaak moet een tandenborstel vervangen worden?

Hoe vaak moet een tandenborstel vervangen worden?

by Superpress
Tandenborstel vervangen

Wanneer was de laatste keer dat u uw tandenborstel vervangen hebt? We gooien eten dat over de datum is weg, vullen vitamines en supplementen aan en vervangen onze schoonheidsproducten vaak, maar als het gaat om gezondheid en schoonheid, is het onze mond die niet zoveel aandacht krijgt als andere delen van ons regime. Er zijn echter belangrijke regels en tips die u moet volgen om een ​​optimale tandgezondheid te behouden.

Wanneer moet u uw tandenborstel vervangen?

De meeste tandartsen raden aan om uw tandenborstel elke 3 maanden te vervangen. Tandenborstels ondergaan na verloop van tijd normale slijtage en worden minder effectief bij het verwijderen van tandplak van tanden en tandvlees. Studies hebben aangetoond dat na ongeveer 3 maanden de borstelharen afbreken en hun effectiviteit verliezen.

Een andere overweging, waar we normaal niet aan denken, (en waarschijnlijk niet graag aan denken) is dat ziektekiemen zich kunnen verbergen en zich kunnen ophopen in de borstelharen van een tandenborstel. Dit maakt het belangrijk om uw tandenborstel te vervangen nadat u verkouden bent geweest.

Schimmels en bacteriën kunnen zich ook in de borstelharen ontwikkelen als ze niet goed worden verzorgd. Zorg ervoor dat u uw tandenborstel na gebruik grondig afspoelt en droogt, onbedekt in een rechtopstaande positie opbergt en uit de buurt van andere gebruikte tandenborstels houdt. Als u op reis gaat, moet u uw opzetborstel afdekken om deze te beschermen en de verspreiding van ziektekiemen te verminderen.

Als u zich niet meer precies kunt herinneren hoe lang het geleden is, let dan vooral op de staat waarin uw opzetborstel zich bevindt – of de borstelharen versleten, uitwaaierend of gerafeld zijn, of vooral als u donkere kleurveranderingen ziet, wat een teken van schimmel is.

Wat gebeurt er als ik mijn tandenborstel niet vaak genoeg verwissel?

Als bacteriën en schimmels zich ophopen op de borstelharen van uw tandenborstel nog niet voldoende reden is om uw tandenborstel vaker te vervangen, zijn er ook een aantal andere risico’s en onaangename problemen verbonden aan het niet vervangen van uw tandenborstel. Een van de risico’s is beschadiging van uw tandvlees, omdat oude tandenborstels niet meer effectief zijn in het verwijderen van tandplak van uw tanden, wat leidt tot gingivitis. Onbehandeld leidt gingivitis tot infectie, waardoor tanden kunnen uitvallen.

Nog enger, je kunt ziek worden van te veel gebruikte tandenborstels (zie: de opbouw van bacteriën en schimmels), je tandenborstel kan gaan schimmelen, of misschien wel de minst aantrekkelijke; je kunt ongewenste deeltjes binnenkrijgen als je hem in de buurt van een toilet bewaart.

Vervang nu uw tandenborstel en maak een afspraak bij Tandartsenpraktijk KT3!

Waar u op moet letten bij het winkelen voor tandheelkundige producten

Vraag KT3 Tandartsen tijdens uw volgende tandheelkundige controle en reiniging om aanbevelingen over wat u zou moeten kopen op basis van uw individuele behoeften, uw specifieke tandheelkundige gezondheidstoestand, enz.

Enkele veelvoorkomende suggesties onder tandheelkundige professionals zijn om tandenborstels met zachte haren te zoeken, aangezien harde haren uw tanden en tandvlees beschadigen, kies een opzetborstel die één of twee tanden tegelijk raakt, gebruik een tandpasta met fluoride die is goedgekeurd, overweeg het gebruik van mondwater om tandplak en gingivitis verder te bestrijden, en vergeet flossen niet!

Overweeg om te investeren in een elektrische tandenborstel, want het is bewezen dat deze de mondgezondheid verbeterd ten opzichte van wat een handtandenborstel kan doen; door tandplak te verwijderen, gingivitis te verminderen en tandvlekken te elimineren. Onderzoek welke producten het beste bij uw behoeften passen en vergeet niet uw tandarts om aanbevelingen te vragen.

Tandarts nodig? We zien u graag langskomen! Maak een afspraak bij KT3 Tandarsten.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden