» Home » Financiële dienstverlening » Tips voor een tweede inkomen

Tips voor een tweede inkomen

by Superpress
Tips voor een tweede inkomen

Het hebben van een tweede inkomen is erg fijn, je houdt meer geld over en je bent minder afhankelijk van je primaire inkomstenbron. Er zijn verschillende manieren om een stabiele tweede inkomen te hebben, denk maar eens aan het verhuren van je woning of auto. In dit blog krijg je tips voor een tweede inkomen.


Verhuur je auto

In het huidige tijdperk waar thuiswerken steeds vaker voorkomt, heb je veel spullen beschikbaar die je nu minder gebruikt dan eerst. Eén van deze bezittingen is een peperdure auto. Veel mensen bezitten een auto en lang niet alle auto’s worden veel gebruikt. Je zou ervoor kunnen kiezen om je auto te verhuren aan mensen die hem wel willen gebruiken. Dit kan met SnappCar (een online autodeelplatform), hiermee kan je 40 tot 80 euro per dag verdienen door de auto aan één van je buren te verhuren.

Je maakt niet per se grote winsten op het verhuren van je auto. Als je echter niet kunt ontsnappen aan de ketenen van het bezit van een auto, kan deze tips voor een tweede inkomen een extra bron van inkomsten opleveren, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.


Verkoop tweedehands spullen

Waar je waarde creëert, kan je geld verdienen. Als je een grenen kast uit een kringloopwinkel of autokerkhof vist, krijtwit schildert, een beetje opknapt en op Marktplaats verkoopt, kun je een paar Euro verdienen. Dit is slechts een voorbeeld van wat je kunt doen. Je kan ook een deel van je huidige bezittingen opknappen. Een ander leuk voorbeeld: koop een oude en versleten boot en motor. Knap deze op en verkoop deze vervolgens met winst.

Het is een kunst om problemen op te lossen door ze verstandig te kopen en verkopen op Marktplaats. Voor velen is dit een prima manier om extra zakgeld te verdienen. Als je weet wat je doet, is je lokale kringloopwinkel je goudmijn. Als je tijd hebt voor wat renovaties, kun je een heel eind komen. Met deze tips voor een tweede inkomen kan je doormiddel van waarde creatie geld verdienen, maar je zal er hard voor moeten werken.


Verhuur kennis

Als zelfstandige hoef je niet meteen een eigen bedrijf te starten om wat bij te verdienen. Als je net begint en je activiteiten nog beperkt zijn, kan je een bijverdienste (minus de kosten die gemaakt zijn om deze inkomsten te genereren) gewoon aangeven als “het resultaat van overige werkzaamheden” op je belastingaangifte.

Op deze manier kan je een extra inkomen verdienen zonder dat je je hoeft in te schrijven bij de KvK. Je kunt je vaardigheden laten zien op diverse websites. Misschien kun je de tekst vertalen, een website bouwen of de tekst corrigeren.

Door deze techniek te combineren met jouw kennis of expertise (bijvoorbeeld door les te geven aan een bekende), kun je een leuk zakcentje genereren.


Investeer in crypto of aandelen

Crypto’s zijn helemaal in. Doordat de rente laag is, zoeken mensen andere manieren om hun geld te investeren. Sommige kiezen ervoor dit geldt te investeren in vastgoed en het verhuren van hun woning, andere kiezen ervoor om hun geld te investeren in crypto of aandelen.

Het investeren in crypto kan erg riskant zijn als je niet weet wat je doet. Daarom raden wij je ten zeerste aan om met een laag bedrag te starten en veel kennis op te doen voordat je met grote bedragen gaat beginnen.

Je zou echter ook kunnen kiezen voor een veiligere optie. Deze optie zijn aandelen of obligaties. Het rendement op deze investeringen is echter lager dan bij crypto of woningen verhuren. Je kunt vrij simpel geld investeren bij de bank, deze gaan het vervolgens voor je beleggen.


Verhuur een woning

In het hedendaagse tijdperk staat vastgoed bekend als een goede manier om veel geld te verdienen. Hier komen veel lasten bij kijken en het is dan ook geen simpele taak. Deze taak kan echter versimpeld worden door alle werkzaamheden uit te besteden bij een verhuurmakelaar en vastgoedbeheerder. Hendriks Housing is dé verhuurmakelaar van Amsterdam en omstreken. De zorg voor het beheren en verhuren van een woning wordt je geheel ontnomen door Hendriks Housing. Je kunt op deze manier op een maandelijkse basis veel geld verdienen. Het is een zekere bron van inkomsten, één waar je weinig moeite voor hoeft te doen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden