» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Zonnebankcrème met of zonder bronzer?

Zonnebankcrème met of zonder bronzer?

by Superpress
zonnebank

Het kan nog best lastig zijn om te bepalen welke zonnebankcrème voor jou het meest geschikt is, er zijn namelijk genoeg verschillende soorten. Zo zijn er zonnebankcrèmes met bronzer, zonder bronzer of met accelerator. Uiteraard zit er ook verschil in de substantie van zonnebankcrèmes. Om erachter te komen welke zonnebankcrème voor jou het meest geschikt is, leggen we je de verschillen uit tussen zonnebankcrème met en zonder bronzer.

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten zonnebankcrèmes verkrijgbaar. Overweeg lotions en crèmes, met of zonder bronzer. Sommige bruiningscrèmes bevatten ingrediënten die ook nog eens een snellere bruine kleur garanderen (accelerator).

Zonnebankcrème met bronzer

Een bronzer is niets meer dan een zelfbruiner. Een zonnebankcrème bevat ingrediënten zoals DHA (dihydroxyaceton). DHA is een kunstmatige suiker die de huid bruint. Bij het kiezen van een crème voor onder de zonnebank kun je kiezen voor een product met extra bronzer. Er zijn verschillende soorten bronzers. DHA bronzers en natuurlijke bronzers.

Een bronzer is eigenlijk gewoon de kleur van crème. Als je bronzer crème met bronzer erg donker van kleur is, bevat deze veel bronzer. Omdat een DHA bronzer transparant van kleur is, voegen ze vaak veel bronzers toe om je zonnebankcrème goed te laten verspreiden. Het geeft je huid direct een donkerdere tint en laat je zien waar de eigenschappen van de crème zitten. Het effect van een bronzer is niet permanent en vervaagt na het douchen. Dit heeft geen invloed meer op uw bruiningsresultaat.

Een natuurlijke bronzer werkt op je eigen pigment. Natuurlijke bronzers zijn voornamelijk natuurlijke ingrediënten zoals extracten van noten, koffie, karamel etc. Deze bronzers worden ook wel slow bronzers genoemd. Het duurt wat langer voordat deze bronzers hun werk doen, je hebt er ook wat langer plezier van.

Een DHA bronzer is de snelste en sterkste bronzer. Dit transparante bronzingpoeder werkt in op de eiwitten van je huid. Daarom is het belangrijk dat wanneer je zonnebankcrème hebt gebruikt, je altijd minimaal 4 uur wacht voordat je gaat douchen om het volledige resultaat te krijgen. Voor een egale bruine kleur moet je een DHA bronzer altijd goed aanbrengen. Als je zonnebankcrème met bronzer gebruikt, wordt je huid zelfs bruin onder de zonnebank alsof je geen bronzer gebruikt.

Zonnebankcrème zonder bronzer

Als je zo snel bruint dat je geen extra bronzers gebruikt, dan is een zonnebankcrème zonder bronzer de oplossing voor jou. Een zonnebankcrème zonder bronzer heeft alle voordelen van een zonnebankcrème, behalve dat er geen extra bronzer aan deze producten is toegevoegd. Vaak worden bruiningsversnellers toegevoegd.

Zonnebankcrème met accelerator

Bruiningscrèmes met een versneller hebben een puur hydraterende en verzorgende werking. Door het hydratatieniveau van uw huid op peil te houden, bruint uw huid sneller.

Sommige bruiningsversnellers bevatten ingrediënten zoals sinaasappelextract die het pigmentatieproces versnellen, maar intensieve verzorging en hydratatie helpen het meest.

Door de intensieve hydratatie voorkom je uitdroging en schilfering en behoud je de bruine kleur langer. Natuurlijke bruiningsversnellers kunnen voor en na elke bruiningssessie worden gebruikt.

Zonnebankcrème met tatoeagebescherming

Net als in de zon heb je ook onder de zonnebank te maken met UV-stralen. Deze straling is niet zo goed voor je huid. Het vocht in de huid verdampt, waardoor de huid haar elasticiteit verliest en sneller veroudert. Een goede vochtinbrengende zonnebankcrème is aan te raden. Zonnebankcrème met tattoobescherming beschermt je tattoo tegen UV-stralen en zorgt ervoor dat deze niet vervaagt en de kleuren mooi blijven.

Conclusie

Al met al is het maar net wat je fijn vindt en wat voor type huid je hebt. Een van zichzelf snel bruinende huid heeft geen bronzer nodig, maar een huid die niet zo snel bruint en snel resultaat wilt zien, heeft wel weer een bronzer nodig. Uiteindelijk hebben beide zonnebankcrèmes hetzelfde doel; de huid beschermen en tegelijkertijd een bruine teint meegeven, bij de een gaat dit sneller dan bij de ander.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden