» Home » Onroerend goed » Wat doet een verhuurmakelaar?

Wat doet een verhuurmakelaar?

by Superpress
couple talking while moving in new apartment

Denk je na om je huis of appartement te verhuren? Geen slecht idee, de woningmarkt is in volle gang en het zijn spannende tijden voor huiseigenaren. Toch is de woningmarkt een complexe markt en komt er veel kijken bij het verhuren van een woning. Een verhuurmakelaar kan je veel werk uit handen nemen. Maar wat doet een verhuurmakelaar precies? Waarom is het zinvol om er een in te huren en wat zijn de kosten van een verhuurmakelaar? Lees gauw verder!

 1. Wat is een verhuurmakelaar?
 2. Wat zijn de taken van een verhuurmakelaar?
  1. Wat doet een verhuurmakelaar?
 3. Waarom een verhuurmakelaar inschakelen?
 4. Wat zijn de kosten van een verhuurmakelaar?

1. Wat is een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar treedt op als bemiddelaar tussen de eigenaar van een woning en een potentiële huurder. Hoewel een verhuurmakelaar als tussenpersoon optreedt, werken zij in opdracht van de eigenaar. Een verhuurmakelaar organiseert (delen van) het verhuurproces. Denk aan de bezoeken, de onderhandelingen en het huurcontract.

2. Wat zijn de taken van een verhuurmakelaar?

Het plaatsen van een advertentie, het selecteren van kandidaten, het maken van een jaarrekening, het opstellen van een huurcontract… het huren van een woonruimte gaat gepaard met veel stappen. Daarnaast krijgt u als eigenaar te maken met complexe wetgeving. Een goede verhuurmakelaar kan u volledig ontzorgen. We hebben de meest voorkomende taken van een verhuurmakelaar op een rijtje gezet.

2.1 Wat doet een verhuurmakelaar?

 • Huurprijs advies
 • Breng de woning onder de aandacht van uw netwerk (expats, bedrijven, collega-makelaars)
 • Publiceer advertenties op huizensites
 • Selecteer de kandidaten
 • Rondleidingen
 • Realisatie van een financieel rapport van de kandidaat-huurders
 • Opstellen van een huurcontract
 • Inspectie en overhandiging van sleutels

3. Waarom een verhuurmakelaar inschakelen?

Of u nu een vrijstaande woning, een appartement of een studio wilt huren, het is altijd aan te raden om een ​​verhuurmakelaar in te schakelen. Een verhuurmakelaar kent de lokale woningmarkt en weet welke huurprijs marktconform is. Zo voorkomt u dat u zonder geld komt te zitten of de woning te lang leegstaat door een te hoge huur. Daarnaast heeft een verhuurmakelaar een uitgebreid netwerk, ervaring met het screenen van kandidaat-huurders en is altijd op de hoogte van geldende wet- en regelgeving. Hierdoor heb je in een mum van tijd een betrouwbare huurder gevonden en verloopt het verhuurproces prettig en soepel.

4. Wat zijn de kosten van een verhuurmakelaar?

De tarieven van een verhuurmakelaar verschillen per makelaar. Denk altijd aan bemiddelingskosten of bemiddelingskosten. De hoogte van deze vergoedingen is vaak een percentage van de maandhuur. Daarnaast zijn de totale kosten van een verhuurmakelaar afhankelijk van de werkzaamheden. Zo kunt u niet alleen de verhuur van de woning uitbesteden, maar kunt u er ook voor kiezen om het financieel beheer en onderhoud aan de makelaar toe te vertrouwen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden