» Home » Advies en consultancy » 5 tips voor het verhuren van een woning

5 tips voor het verhuren van een woning

by Superpress
couple getting carton boxes out of red car while relocating in new home

Veel mensen denken na over het idee om hun woning te verhuren. Ze willen misschien profiteren van extra inkomen om geld te sparen of schulden af ​​te betalen, of ze zien het misschien als een putoptie tijdens een huizencrisis, een manier om af te wachten terwijl de economie verbetert.

De redenen zijn talrijk, maar dit plan kan meer problemen opleveren dan het waard is als de juiste overwegingen niet worden gemaakt. Hier zijn 5 tips voor het verhuren van een woning om u op weg te helpen.

Als je het geluk hebt om in een toeristisch gebied te wonen, zoals vlakbij het strand of een grote stad, kan kortetermijn- of seizoensverhuur ook een optie zijn. Lees de regels en voorschriften voor dit type verhuur in uw stad voordat u zich aanmeldt bij een korte termijn verhuurgroep zoals Airbnb.

Woning verhuren, wat wilt u weten?

  1. Begrijp de betrokken aansprakelijkheid
  2. Bereid je huis voor op huurders
  3. Breng je huis op de markt
  4. Huur professionals in om u te helpen bij het navigeren door de financiën
  5. Screen huurders zorgvuldig

1. Begrijp de bijkomende verantwoordelijkheden

Eerst moet u bepalen of bezit een verplichting is die u zelf kunt beheren. De voordelen van verhuren zijn talrijk, zoals het vermogen om vandalisme te voorkomen dat vaak een leeg huis teistert, het gemak van belastingvoordelen en het vermogen om inkomsten te genereren die rekeningen dekken en mogelijk zelfs winst opleveren.

Het zijn van een huisbaas is echter ook een extra verantwoordelijkheid die in je leven moet passen, en het is veilig om aan te nemen dat dingen niet altijd soepel zullen verlopen. U moet op de hoogte blijven van reparaties en onderhoud, de huur innen, meer uitgeven voor de verzekering van uw verhuurder en proberen slijtage aan uw eigendom te voorkomen door de huishoudelijke vaardigheden van uw huurder in de gaten te houden.

2. Bereid je huis voor op huurders

In een neergaande markt kom je waarschijnlijk niet weg met het verhuren van het huis zoals het is. Huurders zijn op deze momenten attenter en veeleisender, vanwege de toegenomen beschikbaarheid van huurwoningen, en hun verwachtingen zijn veel hoger.

Bereid je voor op de nieuwe huurder door je huis grondig schoon te maken en ervoor te zorgen dat apparaten werken en in goede staat verkeren. Als je hebt besloten om een ​​kamer of gedeelte van je huis te verhuren, zorg er dan voor dat je dat gedeelte kunt beveiligen tegen de rest van je huis.

3. Breng je huis op de markt

Als het huis eenmaal is opgeruimd, maakt u een lijst van wat het aantrekkelijk maakt, zodat u het op de markt kunt brengen. Let op dergelijke algemeen wenselijke voorzieningen, zoals een wasmachine en droger, airconditioning en een garage. Gebruik huurvoorwaarden om het onroerend goed te “verkopen”.

Gebruik woorden en bijvoeglijke naamwoorden die u zullen helpen een huurder te vinden: “graniet”, “state of the art”, “roestvrijstalen apparaten”, “gewelfde plafonds”, “esdoorn”, “gastronomisch”. en “hardhouten vloeren”. Zorg ervoor dat u alle voorwaarden gebruikt die op uw huis van toepassing zijn.

Plaats een advertentie voor het huis op gerenommeerde websites en in lokale kranten. Bovendien zullen sommige makelaars met verhuurders samenwerken om hen te helpen hun huizen te verhuren, hoewel de makelaar een commissie in rekening brengt als ze een huurder voor u vinden.

U kunt ook een verhuurmakelaar inhuren om de huurregelingen voor uw huis af te handelen, maar u zult hiervoor moeten betalen. De kosten verschillen per bedrijf, maar liggen vaak tussen 8% en 10% van de maandelijkse huur en er kunnen andere kosten aan verbonden zijn.

4. Huur professionals in om u te helpen bij het navigeren door de financiën

Het kan een eenvoudige taak lijken om van uw huis een huurwoning te maken, maar het is belangrijk om met vastgoedadvocaten en accountants te praten om ervoor te zorgen dat u de lokale belastingwetten, bestemmingsplannen en eigendomsregels volgt. U kunt hiervoor ook een verhuurmakelaar in Diemen inschakelen.

U kunt profiteren van belastingaftrek, maar het is belangrijk om te weten welke kosten precies aftrekbaar zijn. Daarnaast zijn er limieten aan het bedrag dat u elk jaar kunt aftrekken en kan het bedrag dat u kunt aftrekken afwijken van de huuractiviteit die op uw belastingaangifte wordt vermeld.

Bepaal de huurkosten door te leren wat andere huurwoningen in uw buurt en gemeenschap te bieden hebben. Onthoud dat potentiële huurders op zoek zullen zijn naar aanbiedingen, dus prijs de huur concurrerend en zorg ervoor dat u alle meest waardevolle aspecten van uw huis laat zien.

5. Screen huurders zorgvuldig

Ga op zoek naar een huurder zodra uw woning op de lijst staat. Kies vervolgens uw huurder zeer, zeer zorgvuldig. Op deze persoon moet u niet alleen kunnen rekenen om de huur op tijd te betalen, maar ook om uw huis in goede staat te houden. En als de persoon iemand is met wie je zou kunnen leven, leer dan zijn gewoonten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vergeet niet referenties van potentiële huurders te verzamelen en hun kredietgeschiedenis te controleren. Je moet ook veiligheidsmaatregelen nemen bij het selecteren van een huurder⁠ – die persoon is tenslotte een vreemde. Zodra u de juiste huurder heeft gevonden, vraagt ​​u een redelijke borgsom en regelt u een passend betalingsschema.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden