» Home » Onroerend goed » Voordelen om te kiezen voor een bamboe vloer

Voordelen om te kiezen voor een bamboe vloer

by Superpress
Voordelen om te kiezen voor een bamboe vloer

Steeds vaker kiezen consumenten of bedrijven voor een bamboe vloer. In sneltrein vaart is de keuze voor bamboe enorm gegroeid. In dit artikel leggen wij uit welke voordelen het heeft om te kiezen voor een bamboe vloer.

  1. Duurzaamheid
  2. Zelf te leggen
  3. Onderhoud
  4. Anti-allergeen
  5. Milieuvriendelijker dan…
  6. Veiligheid
  7. Levensduur
  8. Uitgebreid assortiment

1. Duurzaamheid van een bamboe vloer

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk aspect voor veel consumenten. Kiezen voor een bamboe vloer, betekent een duurzame vloer. Bamboe is een 100% natuurproduct. Gemiddeld duurt het 5 jaar om genoeg bamboe van dezelfde soort te laten groeien voor een vloer. Daarna groeit diezelfde bamboe gewoon weer door. Hierdoor hoeft er dus in dit geval geen plaatst gemaakt te worden om een nieuw bos te planten, zoals dat wel bij hardhout is. Een beter milieu begint bij jezelf.

2. Bamboe vloer zelf leggen of niet?

Heb je geen twee linkerhanden, dan is een bamboe vloer eenvoudig te realiseren. Uiteraard is het natuurlijk een kunst en is dit niet voor iedereen weggelegd.

Twijfel je over het zelf leggen van je bamboe vloer? Bamboeparketshop heeft een eigen legservice.

3. Bamboe vloer en onderhoud

In onze showroom krijgen wij vaak de vraag, of een bamboe vloer wel schoongemaakt kan worden met een stofzuiger of bezem. Beide manier, zijn in dit geval te gebruiken. Echter moet je wel op een aantal aspecten letten. Til bijvoorbeeld objecten op als je deze verplaats, hiermee voorkom je krassen op je bamboe vloer.

Een ander fenomeen is het te nat dweilen van een vloer. Afhankelijk of u een ongelakte of gelakte bamboe vloer kunt u deze dweilen. Maar let op, dat de mop van de dweil niet te nat blijft. Heeft u een afgewerkte bamboe vloer met olie, dan heeft u iets meer onderhoud. Wij adviseren altijd bij de aanschaf van een gelakte bamboe vloer een onderhoud product. Een goede vloerzeep kan tijdens het dweilen toegevoegd worden om de bamboe vloer te voeden.

Naast een vloerzeep, is het ook noodzakelijk om af en toe de bamboe vloer bij te oliën.

Tip: Gebruik liever geen chemische schoonmaakmiddelen op een bamboe vloer.

4. Anti-allergeen

Een van de andere grote voordelen van een bamboe vloer is voor mensen met een allergie. Deze kunnen opgelucht adem halen, want een bamboe vloer heeft een hoge vezeldichtheid. Doordat een bamboe vloer een hoge verzeldichtheid heeft, zijn vloeren van bamboe bij uitstek ideaal voor mensen met een aandoening van de luchtwegen of een allergie. De natuurlijke productie van bamboe dank zijn vezeldichtheid waardoor stof minder wordt verspreidt.

Mede dankzij dit feit, kunnen wij wel concluderen dat een bamboe vloer een ware allergenen killer is. Als u dagelijks stof en vuil wegveegt, kunnen haren van huisdieren of andere allergenen zich nergens verbergen.

5. Milieuvriendelijker dan…

Heb je als consument en als mens een goed hart voor het milieu? Goed nieuws, een bamboe vloer is een milieu bewuste keuze.  Als je kiest voor een bamboe vloer dan dring je een stukje broeikaseffect en klimaatverandering terug! Bamboe heeft als natuurlijk product een eigenschap om ruim 35% meer zuurstof in de atmosfeer af te geven in vergelijk met andere hardhouten vloeren.

Door de snelle groeisnelheid en fotosynthese is er minder ruimte nodig om de bamboe te laten groeien, waardoor ontbossing minder van toepassing is. Dankzij de groeiwijze is bamboe een duurzaam en milieuvriendelijke keuze.

Onze populaire “Moso” bamboe vloer behoort tot de snelst groeiende planten ter wereld. De bamboe groeit aan de zogenoemde reuzenbamboe en bereikt zijn uiteindelijke lengte van wel 20 meter in slechts een paar maanden.

In het groeiseizoen de Moso bamboe groeit tot wel 1 meter per dag!

Na zo’n’4 a 5 jaar is de stam volwassen en heeft het zijn uitstekende hardhoutachtige eigenschappen (zoals hardheid, sterkte, vormvastheid) bemachtigd. Als je dit vergelijk met een andere hardhout soort is dit een zeer korte tijd. Bij conventionele hardhout soorten kan dit wel oplopen tot wel 50 a 100 jaar.

6. Veiligheid van Bamboe vloeren

Het klinkt gek, een brandveilige vloer. Een bamboe vloer is van nature niet brandwerend of brandvertragend. Maar met onze afwerking, kunnen onze parketeurs deze brandvertragend opleveren. Met dit feit, is een bamboe vloer veilig genoeg om bijvoorbeeld in de keuken te plaatsen;

Bamboe brandveilige vloer | Voordelen van Bamboe vloeren
Bamboe vloer in de keuken

Daarnaast is on bamboe vloeren merk Moso zelfs gekwalificeerd aan de EN 13501-1 norm en brandklasse A volgens de Amerikaanse standaard ASTM E84 zonder gebruik van brandvertragers.

Wil je weten of een bamboe vloer geschikt is voor vloerverwarming? Lees onze blog: Bamboe vloer en vloerverwarming?

7. Levensduur Bamboe vloer

Schrik niet, want een bamboe vloer heeft uit verschillende onderzoeken de hoogste duurzaamheidsklasse behaalt. De levensduur van een bamboe vloer kwam gemiddeld uit op 25 jaar.

Dit dankt de bamboe vloer aan de elastische kwaliteit en hardheid van het natuurproduct. Een vloer voor het leven, zullen wij maar zeggen.

8. Uitgebreid Bamboe vloeren assortiment

Zoals bijna elk product nieuw in de markt zijn de beschikbare kleuren en variante in het begin weinig. Gelukkig staat de techniek niet stil, waardoor een enorm uitgebreid assortiment van verschillende bamboe vloeren vandaag de dag beschikbaar is. Bamboeparketshop heeft zelfs een heuse visgraat bamboe vloeren collectie!

Het kleurenproces van de bamboe vloer is een interessante werkwijze. Doordat de bamboe tijdens wordt gestoomd, ontstaat de karamelachtige en bruinige kleur. Hoe langer de bamboe stoomt, hoe dieper de kleur. Als finishing touch gebruiken onze bamboe specialisten olie technieken om het kleurproces goed effen te krijgen over de bamboe stroken.

Overtuigd?

Hopelijk hebben wij je in dit artikel overtuigd van de voordelen van een bamboe vloer. Ben je benieuwd of een bamboe vloer mooi zal staan in de keuken, woonkamer of studeerkamer? Kom langs bij Bamboeparketshop en laat je overtuigen door de warme bamboe vloeren. Verhuur je een woning? Ook dan is een bamboe vloer een logische optie.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden