» Home » Autohandel, groothandel en detailhandel » Wat is een youngtimer en welke merken zijn populair?

Wat is een youngtimer en welke merken zijn populair?

by Superpress
Youngtimer

Een youngtimer is een auto die minstens vijftien jaar oud is en uiteindelijk een klassieker zal worden wanneer hij oud genoeg is. De youngtimer is dus een toekomstige oldtimer die een bepaalde functie in de auto-industrie heeft vervuld of die wordt geassocieerd met een bepaald merk of type voertuig. Dit betekent niet dat alleen sportauto’s als classic youngtimers worden beschouwd; ook gezinsauto’s worden als youngtimer beschouwd. Er bestaan echter enkele misverstanden over wat een youngtimer is, omdat het begrip relatief nieuw is.

Hoewel youngtimer en oldtimer als Engelse leenwoorden klinken, worden ze uitsluitend in Engeland gebruikt om historische auto’s aan te duiden. De term “youngtimer” is afkomstig uit Duitsland, waar hij verwijst naar een auto die verzamelwaarde heeft maar nog geen oldtimer is. Zelfs auto’s uit de jaren 1970 worden als youngtimer beschouwd in Duitsland, waar geen precieze definitie van de term bestaat.

Belasting technische voordelen voor youngtimers

Ondernemers kunnen gebruik maken van de youngtimerregeling, die wordt aangeboden door de Belastingdienst. De Belastingdienst noemt deze kop echter “Auto ouder dan 15 jaar”. Voor ondernemers is een auto van 15 jaar oud financieel aantrekkelijk. De dagwaarde kan bijvoorbeeld met 35% worden verhoogd. Hierdoor kiezen ondernemers al snel voor een Duitse of Zweedse youngtimer met een lage kilometerstand. Hierdoor kan men een betrouwbare auto rijden voor een lage prijs. Oudere auto’s daarentegen hebben hogere onderhoudsuitgaven.

Een youngtimer is voor iemand die er enthousiast van wordt

Vanuit zakelijk oogpunt kiest de zakelijke rijder voor een betrouwbare auto. De liefhebber rijdt graag in mooi weer en is dol op zijn youngtimer, die hij behandelt alsof het een oldtimer is. Er is een onderscheid te zien in het gebruik. Exotische merken worden steeds populairder, terwijl coupés en cabriolets, die ideaal zijn om bij mooi weer te rijden, populairder zijn. Deze twee soorten bestuurders zijn niet uitwisselbaar en worden vaak met elkaar verward. Een ondernemer kan immers een cabriolet die voor plezier wordt gebruikt, als werkvoertuig aangeven door bijtelling te betalen.

Welke merken zijn populair?

We zien door de jaren heen steeds meer vraag naar youngtimers. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor het type auto. Toch kan een youngtimer heel anders zijn dan oudere of zelfs jongere modellen. Dat brengt de vraag met zich mee; welke merken zijn populair?

Uitgebreid stuurplezier bij een BMW youngtimer

De service van Next Exclusives omvat naast de aanschaf van een klassieke en zuinige BMW youngtimer diverse diensten. Is uw auto bijvoorbeeld toe aan onderhoud of reparatie? Ook dan bent u bij Next Exclusives van harte welkom. Een BMW youngtimer staat bekend om een mooi design met een krachtige uitstraling en motor. Het stuurplezier van een classic BMW is enorm en dit is dan ook een groot pluspunt! Daarnaast is de keuze enorm en kunt u kiezen uit diverse hoge en lage uitvoeringen.

Enorm veel keuze met een mercedes youngtimer!

Mercedes-Benz youngtimers komen in heel veel diverse soorten, maten en kleuren. Wat uw wensen voor een klassieke auto ook zijn, een Mercedes classic kan deze vervullen. Zoek bijvoorbeeld naar een Mercedes E-klasse uit 2006 of een GL-klasse uit 2007. Op de website van Next Exclusives staan alle youngtimers van Mercedes. Mercedes is een automerk opgericht in 1926 en kent daarmee een grote geschiedenis, de youngtimers kunnen daarin niet ontbreken! De keuze is enorm en het gaat van A-klasse helemaal tot een SLR-klasse. Bij alle Mercedes staan veiligheid, stijl en snelheid voorop!

Klassieke Porsche Youngtimers

Porsche staat synoniem voor rijplezier en dynamiek, maar ook voor duurzaamheid en waarde. Om deze karaktereigenschappen ook bij Porsches ouder dan 14 jaar te behouden, introduceert de officiële Porsche-dealer het predikaat Youngtimer & Classic. In een Porsche classic kunt u zorgeloos en vol vertrouwen rijden. Porsche staat immers bekend om de mooie en luxe auto’s en zijn klassiekers.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden