» Home » Uncategorized » 3 tips voor de perfecte winkelinrichting

3 tips voor de perfecte winkelinrichting

by Superpress
3 tips voor de perfecte winkelinrichting Uitgelichte afbeelding

De inrichting van je winkel is erg belangrijk. Klanten kunnen dankzij een goed georganiseerde inrichting heel gemakkelijk de gewenste producten vinden. Daarnaast draagt de juiste inrichting bij aan het creëren van een gewenste sfeer. Wist u dat een goede inrichting zelfs direct bij kan dragen aan een toenamen in aantal verkopen, de omzet en zelfs de winst? Hoe effectiever de inrichting, des te hoger de toenames zullen zijn. In deze blog geeft Superpress je drie tips voor de perfecte winkelinrichting: Optimaal georganiseerd, een fijne sfeer en super effectief!

  1. Stel de perfecte combinatie samen
  2. Neem uw doelgroep als basis voor de perfecte winkelinrichting
  3. Verander de winkelinrichting van tijd tot tijd
  4. Korte conclusie van dit artikel

1. Stel de perfecte combinatie samen

Het zal voor de meeste onder ons logisch klinken, maar het is belangrijk dat alle onderdelen van de winkelinrichting met elkaar verband houden. Hierdoor ontstaat samenhang binnen de winkel, waardoor overal hetzelfde ‘gevoel’ wordt ervaren. Er ontstaat dus een echte huisstijl. In de praktische zin kunt u kleuren op elkaar afstemmen of kiezen voor een bepaalde stijl zoals: Modern, Robuust of huiselijk. U kunt bijvoorbeeld uw winkelmandjes en stortmanden dezelfde kleur geven. Wat een valkuil kan zijn voor een goed afgestemde winkelinrichting, is dat bepaalde onderdelen van de winkel niet uitgelicht worden en dus als het ware ‘verdwijnen.’ Dit kan goed verholpen worden door middels goede winkelverlichting, bepaalde delen van de winkel de accentueren.

2. Neem uw doelgroep als basis voor de perfecte winkelinrichting

Een goede structuur binnen de winkelinrichting is belangrijk, maar hoe bepaal je deze structuur? Voor het bepalen van de winkelinrichting is het erg handig om de doelgroep als basis te nemen. Het is tenslotte het belangrijkst dat zij zich identificeren met jouw winkel. Als je bijvoorbeeld op maat gemaakte pakken verkoopt, dan kan een luxe winkelinrichting goed bijdrage aan de gewenste look & feel. Kortom, een winkelinrichting moet naadloos aansluiten op de identiteit van jouw bedrijf. Nog een tip van ons: Denk nog een stap verder dan de look & feel. Heb je bijvoorbeeld een wat oudere doelgroep die de kleine lettertjes niet meer goed kan lezen. Zorg er dan voor dat zaken als presentatiematerialen extra groot aanwezig zijn.

Wilt u een woning verhuren? Neem dan eens een kijkje op deze pagina: Woning verhuren Hilversum. U vindt hier alle informatie die u nodig heeft om meer te leren over verhuren.

3 tips voor de perfecte winkelinrichting Afbeelding in de tekst

3. Verander de winkelinrichting van tijd tot tijd

Het van tijd tot tijd veranderen van de winkelinrichting kan ervoor zorgen dat je meer nieuwe klanten trekt. Een nieuwe inrichting kan namelijk net dat puntje zijn wat een voorbijganger doet besluiten om toch even binnen te kijken. Daarnaast kan het voorkomen dat bestaande klanten niet meer terugkomen. Op een gegeven moment hebben zij het namelijk wel gezien. Door de inrichting dus van tijd tot tijd aan te passen, houd je het ook leuk voor hen. Een flexibele inrichting is helemaal perfect voor winkels met een wisselend assortiment. Verkoop je bijvoorbeeld seizoensgebonden producten, zoals zonnebrand in de zomer en antivries in de winter, dan kan je hier goed op inspelen door de winkel hier mooi op in te richten.

4. Korte conclusie van dit artikel

Na het lezen van dit artikel is het duidelijk dat een goede winkelinrichting belangrijk is. Door een perfecte combinatie samen te stellen betreft de winkelinrichting, kun je een look & feel creëren die goed aansluit bij de doelgroep. Door de winkelinrichting van tijd tot tijd te veranderen kun je nieuwe klanten trekken en bestaande klanten beter behouden. Nu kun je nog de vraag hebben: “Maar bij welke partij moet ik zijn voor de perfecte winkelinrichting?” Daarvoor raden wij de winkelinrichtingwebshop aan.

Winkelinrichtingwebshop Logo

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden