BMW Youngtimers

by Max Prinsze
BMW Youngtimers - Uitgelichte afbeelding

BMW youngtimers zijn oudere BMW-modellen die nu als klassiekers beschouwd worden en die populair zijn onder verzamelaars en liefhebbers van oldtimers. Deze auto’s zijn vaak tussen de 20 en 30 jaar oud en hebben vaak een uniek design en uitstekende prestaties. In dit blogartikel van Superpress zullen we wat dieper ingaan op wat BMW youngtimers precies zijn, wat de populairste modellen zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een BMW youngtimer.

 1. Wat zijn BMW youngtimers precies?
 2. De populairste BMW youngtimers
  1. BMW E30
  2. BMW E34
  3. BMW E28
  4. BMW E32
  5. BMW E39
  6. BMW E46
 3. Wat moet je weten voordat je een BMW youngtimer koopt?
 4. Concluderend over BMW Youngtimers

1. Wat zijn BMW youngtimers precies?

BMW youngtimers zijn oudere BMW-modellen die inmiddels als klassiekers beschouwd worden. De definitie van wat precies een youngtimer is, is echter niet eenduidig en kan per persoon verschillen. Sommigen beschouwen bijvoorbeeld auto’s die ouder zijn dan 25 jaar als youngtimers, terwijl anderen het bij 30 jaar houden. In het algemeen geldt echter dat een BMW youngtimer een auto is die ouder is dan 20 jaar, maar nog niet oud genoeg is om als oldtimer te worden beschouwd.

BMW Youngtimers - Afbeelding in tekst - witte BMW
BMW Coupé – witte uitvoering

2. De populairste BMW youngtimers

Er zijn talloze BMW youngtimers die populair zijn onder verzamelaars en liefhebbers van oldtimers. Hieronder geven we een overzicht van enkele van de populairste modellen:

2.1 BMW E30

De BMW E30 is een compacte middenklassenauto die van 1982 tot 1994 werd geproduceerd. Het is een van de meest populaire BMW youngtimers en wordt gezien als een klassieker die het tijdloos goed heeft gedaan. De auto is verkrijgbaar als sedan, cabriolet en touring en werd gekenmerkt door zijn uitstekende rijeigenschappen en betrouwbaarheid.

2.2 BMW E34

De BMW E34 is de opvolger van de E30 en werd van 1988 tot 1996 geproduceerd. Het is een middenklasseauto die verkrijgbaar was als sedan, touring en coupé. De auto werd gekenmerkt door zijn uitstekende bouwkwaliteit en rijcomfort en is daarom nog steeds populair onder liefhebbers van oldtimers.

2.3 BMW E28

De BMW E28 is een middenklasseauto die van 1981 tot 1988 werd geproduceerd. Het is een van de eerste modellen van BMW met vierwielaandrijving en werd gekenmerkt door zijn stijlvolle design en uitstekende rijeigenschappen. De E28 is verkrijgbaar als sedan en touring en is nog steeds populair onder verzamelaars van oldtimers.

2.4 BMW E32

De BMW E32 is de opvolger van de E28 en werd van 1986 tot 1994 geproduceerd. Het is een luxueuze middenklasseauto die verkrijgbaar was als sedan, coupé en touring. De E32 werd gekenmerkt door zijn uitstekende rijeigenschappen en luxe uitstraling en is daarom nog steeds populair onder liefhebbers van oldtimers.

2.5 BMW E39

De BMW E39 is de opvolger van de E34 en werd van 1995 tot 2003 geproduceerd. Het is een middenklasseauto die verkrijgbaar was als sedan, touring en coupé. De E39 werd gekenmerkt door zijn uitstekende bouwkwaliteit en rijcomfort en is daarom nog steeds populair onder verzamelaars van oldtimers.

2.6 BMW E46

De BMW E46 is de opvolger van de E39 en werd van 1998 tot 2006 geproduceerd. Het is een compacte middenklasseauto die verkrijgbaar was als sedan, coupé, cabriolet en touring. De E46 werd gekenmerkt door zijn uitstekende rijeigenschappen en sportieve uitstraling. Daarom is de E46 nog steeds populair onder liefhebbers van oldtimers.

BMW Coupé – blauwe uitvoering

3. Wat moet je weten voordat je een BMW youngtimer koopt?

Voordat je een BMW youngtimer koopt, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen:

 • Kijk goed naar de staat van het voertuig: Bij het kopen van een oudere auto is het belangrijk om goed naar de staat ervan te kijken. Controleer bijvoorbeeld of er geen roest aanwezig is, of de auto goed rijdt en of alle functies naar behoren werken. Als je geen ervaring hebt met het inspecteren van oudere auto’s, kan het verstandig zijn om iemand mee te nemen die wel ervaren is in het opknappen van oude auto’s.
 • Bekijk de historie van de auto: Voordat je een BMW youngtimer koopt, is het verstandig om te weten wat voor geschiedenis de auto heeft. Zo kun je bijvoorbeeld controleren of de auto ooit in een ongeluk betrokken is geweest of dat er grote reparaties aan de auto zijn uitgevoerd. Dit kan invloed hebben op de waarde van de auto.
 • Neem de kosten van onderhoud in overweging: Net als bij elke oudere auto, kan het onderhoud van een BMW youngtimer duurder zijn dan bij een nieuwere auto. Houd hier rekening mee voordat je een aankoop doet, zodat je weet wat je kunt verwachten qua onderhoudskosten.
 • Zoek naar gespecialiseerde verkopers: Als je op zoek bent naar een BMW youngtimer, kan het verstandig zijn om te zoeken naar een gespecialiseerde verkoper die specifiek in BMW youngtimers handelt. Zo kun je zeker weten dat je te maken hebt met iemand die verstand heeft van deze specifieke auto’s.

4. Concluderend over BMW Youngtimers

Al met al zijn BMW youngtimers prachtige auto’s die populair zijn onder verzamelaars en liefhebbers van oldtimers. Voordat je een aankoop doet, is het echter wel belangrijk om goed naar de staat van de auto te kijken, de historie te checken en rekening te houden met de kosten van onderhoud. Als je deze dingen in overweging neemt, kun je genieten van jouw BMW youngtimer voor vele jaren in toekomst.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden