» Home » Autohandel, groothandel en detailhandel » Mercedes vs. BMW – Welke is beter?

Mercedes vs. BMW – Welke is beter?

by Superpress
Mercedes vs BMW

Mercedes vs. BMW, welke is beter? Het antwoord op deze vraag is op vele manieren erg lastig te beantwoorden. In de loop der jaren hebben Mercedes en BMW een groot aantal fans aangetrokken en een gepassioneerde aanhang opgebouwd. Afhankelijk van met wie je praat, krijg je verschillende reacties.

Mensen zeggen altijd dat als je een luxe auto wilt, je altijd Duits moet kopen. Dit is een te beknopt antwoord dat mensen met (nog) meer vragen achterlaat. Het is echter eerlijk om te zeggen dat hedendaagse Duitse auto’s lof verdienen voor het handhaven van een dergelijk niveau van autoluxe.

Als je de premie betaalt voor een moderne Duitse luxe auto, dan heb je redelijk hoge verwachtingen. Dat gezegd hebbende, als je een Duitse auto kiest, heb je zeker geen gebrek aan keuzes. Aangezien enkele van de grootste autofabrikanten ter wereld voornamelijk Duits zijn, is er een selectief aanbod van Duitse auto’s om door te bladeren.

Maar als het om Duitse luxe gaat, denken wij vooral aan twee merken: BMW en Mercedes-Benz. Beide staan voor Duitse kwaliteit en zijn een ​​synoniem voor Duitse luxe en techniek. Next Classics biedt deze merken aan en bezitten een breed scala aan auto’s.

Hoe dan ook, dat laat je afvragen of je voor de eerste of de laatste gaat. Hier is een blik op de vraag “Mercedes vs. BMW, welke is beter?”:

Mercedes vs. BMW: De auto’s die ze maken

BMW en Mercedes, die tot ‘s werelds grootste autofabrikanten behoren, produceren beide een breed scala aan auto’s die zijn ontworpen om een ​​breed scala aan consumenten tevreden te stellen. In feite kan je zeggen dat er geen markt is waarop de twee autofabrikanten geen inbreuk hebben gemaakt.

Sommige van BMW’s vreemdste en meest ongewone creaties komen uit hun elektrische line-up, de i-serie auto’s. Met de ethiek van duurzame mobiliteit is BMW’s volledig elektrische assortiment avant-garde. Als je bedenkt dat de originele BMW i3 in 2013 uitkwam.

Het gaat niet alleen om het roken van banden, want BMW produceert ook normale auto’s met voorwielaandrijving en voorwielaandrijving voor het grote publiek. In eerste instantie overstuur door BMW-enthousiastelingen, is het duidelijk dat de populaire 2-serie, X1 en X2 een noodzakelijke stap zijn voor BMW.

In de loop der jaren heeft Mercedes haar assortiment auto’s echt gediversifieerd. En laten we hun bijdrage aan de commerciële wereld niet minimaliseren, omdat BMW daarentegen geen commerciële voertuigen heeft.

Mercedes-Benz heeft ook een eigen AMG. In de loop der jaren heeft AMG, net als de M-divisie, de wereld vereerd met een aantal keurig manische brouwsels, zoals de CLK, de CLS, CLK, de SLS AMG, en de lijst gaat maar door.

Het normale assortiment auto’s van Mercedes is allesomvattend. Van de gezinssedan van de A-Klasse tot de luxe sedan van de S-Klasse. Hoewel recentelijk gestroomlijnd, kunt u nog steeds meerdere varianten van een bepaald model kopen, waarbij de beschikbaarheid afhankelijk is van regionale verschillen. Voor ultra-luxe zou je kijken naar de modellen van Mercedes-Maybach.

Daarom zijn de twee bedrijven vrij hetzelfde als het gaat om de auto’s van het product. Aangezien Mercedes-Benz de pick-up voor de X-Klasse produceert, is het nieuws dat deze binnenkort wordt stopgezet. Dat gezegd hebbende, Mercedes-Benz loopt voorop in de productie van bedrijfsvoertuigen, en het is echt een segment dat BMW helemaal niet heeft verkend.

Design en kwaliteit

Qua designfilosofie houden beide merken vast aan hun eigen ideeën. Ongetwijfeld is de algehele esthetiek in de loop der jaren geëvolueerd, maar zelfs vandaag kunnen we de toepassing in moderne vorm zien. Natuurlijk veranderen en innoveren designidealen door de jaren heen.

Als het op BMW aankomt, hebben we het ontwerp zien veranderen van de originele en tijdloze ‘Sharknose’ naar een modernere. Het vertegenwoordigt BMW’s idee van dynamiek en constante beweging. De positionering is subtiel aangepast voor verschillende modellen.

Interieur BMW

Als het echter om Mercedes-Benz gaat, is een slank maar imposant design het motto. Mercedes-Benz noemt hun designtaal ‘Sensual Purity’, en het geeft hun kijk op moderne luxe aan. Wat het in wezen betekent, is minder kreuken, scherpe randen en abrupte lijnen, allemaal in het streven naar echte elegantie.

Interieur Mercedes

Rijden

Zowel BMW als Mercedes-Benz dragen met trots hun slogan – respectievelijk “The Ultimate Driving Machine” en “The Best or Nothing”. Rijplezier staat duidelijk bovenaan in termen van prioriteit, en hun modellen laten dat zien.

Ook de meningen rondom het rijden van een BWM of Mercedes zijn nogal verdeeld. Ook rijden is namelijk een zaak van voorkeur.

BMW is altijd de auto van de bestuurder geweest en er wordt al lang gezegd dat de ultieme sportwagen voor de bestuurder de BMW M3 is. Maar toen werd de normale 3 en 5-serie zo goed dat sommigen aarzelen om de meerprijs van een M-auto aan te bevelen. De nieuwe AMG’s van Mercedes zijn echte raketten, zoals de nieuwste Mercedes-AMG A45 S die eigenlijk sneller is dan de BMW M4.

Al met al valt er vrij weinig te zeggen over ‘the driving experience’, aangezien het allemaal draait om voorkeuren. Maak een afspraak bij Next Classics om zowel een BMW als Mercedes-benz op een testritje mee te nemen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden