» Home » Onroerend goed » Hoe kies ik de juiste kapstok?

Hoe kies ik de juiste kapstok?

by Max Prinsze
Kapstok in de kast

Haken, knopen, de staande kledingkast, een kledingroede met of zonder kleerhangers. Er zijn veel opties om aan te denken als het gaat om het ophangen van je jas. Het is een van de belangrijkste elementen in een gang. Het zorgt ervoor dat de ingang netjes is, jassen binnen handbereik zijn en de jas snel droogt na een regenbui. Maar hoe kies je nou de perfecte kapstok uit? In deze blog van Superpress leggen we je alles uit over de wel bekende kapstok, zodat jij de allerbeste kunt kiezen!

 1. Waarom jij een kapstok moet kopen
 2. Haakjes of Lusjes?
 3. Kies je voor de hangende of staande variant?
 4. Maak zelf een mooie opbergplek voor je sjaals en handschoenen
 5. Bestaat de perfecte kapstok wel?

1. Waarom jij een kapstok moet kopen

Jassen nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. In het voorjaar en de zomer zijn jassen veel dunner en neem je minder kapstokruimte in beslag. Maar in de winter, in combinatie met dikke sjaals en grote handschoenen, is je kapstok veel sneller vol. Dus als je een nieuwe kapstok kopen wilt, is het een goed idee om na te denken over hoeveel jassen je op jouw kapstok wilt hangen en waar je alle extra’s zoals sjaals en handschoenen wilt opbergen. Daarvoor hebben we trouwens later in dit artikel nog een paar handige tips en tricks.

2. Haakjes of Lusjes?

Het grootste verschil tussen de verschillende kapstokken is de keuze tussen een kapstok met of zonder hanger. De voor- en nadelen op een rij:

 • Lussen op jassen breken gemakkelijk en zijn niet erg gemakkelijk te repareren. Met een hanger heb je daar geen omkijken naar.
 • Hangers nemen echter meer ruimte in beslag. Dat spreekt voor de beugels: er kunnen er meerdere gemakkelijk in een kleine ruimte worden ondergebracht.
 • Jassen drogen sneller als ze aan een hanger worden gehangen.
 • Plooien zijn een natuurlijk gevolg van jassen aan een strik in plaats van jassen aan een hanger.
 • Het identificeren van je eigen jas is eenvoudig wanneer de jas duidelijk zichtbaar is op een hanger.
 • Hangers houden de boel netjes en jassen aan haken zien er over het algemeen beter uit.

3. Kies je voor de hangende of staande variant?

We kunnen ook voor een staande kapstok en een hangende kapstok de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

 • De sta-kapstok valt gemakkelijk om als het gewicht aan één kant hangt.
 • Bij een staande kapstok is er altijd een kant die minder goed bereikbaar is.
 • Over het algemeen draagt een staande kapstok beter bij aan de sfeer van het huis dan een hangende kapstok.
 • Onder een hangende kapstok kun je beter stofzuigen dan onder een kapstok die staat.

Deze twee overzichten kun je in je achterhoofd houden als je op zoek gaat naar de ideale kapstok. Op zoek naar een leuke kapstok om een woning te verhuren?

Kapstok aan de wandKapstok in de vorm van een kledingrek
Kapstok aan de wand of staand vergelijken

4. Maak zelf een mooie opbergplek voor je sjaals en handschoenen

Eindelijk, zoals beloofd, een paragraaf over het opbergen van items zoals sjaals en handschoenen. Er zijn leuke organizers te koop en als je een beetje handig bent, kun je ze zelf gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan het bevestigen van PVC-buizen waar je sjaals en handschoenen in kunt opbergen. Afhankelijk van de diameter kun je er ook je schoenen in opbergen. Als je het een beetje netjes aan de muur hangt, is het ook nog eens mooi om naar te kijken! Net als planken met manden of tassen met lussen. Het internet staat vol met DIY-ideeën. Gelukkig zijn er voor de mensen die wat minder handig zijn onder ons genoeg suggesties op internet voor bijvoorbeeld dressoirs met lades voor in de gang, of andere dozen of kasten om pantoffels en hoeden in op te bergen.

5. Bestaat de perfecte kapstok wel?

Je hebt het al gelezen: ik denk niet dat er één perfecte oplossing is om je jas op te hangen en al die spullen in de gang op te bergen. Elke gang is anders in grootte, het gezin is anders, kleine kinderen worden groter, jassen en schoenen ook en de winter neemt meer ruimte van de kapstok in beslag dan de zomer. Het blijft dus een kwestie van persoonlijke smaak. Met onze voor- en nadelen lijstjes kun je in ieder geval zelf aan de slag met het uitkiezen van jouw perfecte kapstok. Of je maakt hem natuurlijk helemaal zelf als je dit kan, dan weet je zeker dat hij goed wordt!

Conclusie

Een kapstok uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je hebt veel variatie in ophangsystemen en manieren van plaatsing. Daarom raden wij je aan om jezelf goed af te vragen wat jouw wensen zijn op het gebied van een kapstok. Wees ook realistisch, als je geen grote hal of gang hebt, is een kleine hangkapstok veel beter dan een gigantische kapstok die midden in de gang staat. Heb je nou geen zin om zelf te kiezen en wil je van ons horen waar je de aller beste kan kopen? Neem dan eens een kijkje op winkelinrichtingwebshop.nl! Zij bieden al jaren de beste kwaliteit kapstokken.

Winkelinrichtingwebshop Logo

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden