» Home » Licht en geluid » Geluid huren, waar moet je op letten?

Geluid huren, waar moet je op letten?

by Superpress
Geluid huren

Organiseer je een evenement, verjaardag of congres? Dan is het huren van geluids-, licht- en beeldapparatuur hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk. Het is alleen heel moeilijk om zelf de juiste apparatuur te kiezen. Geluid huren en geluidstechniek is zeer ruim onder te verdelen. Verschillende apparaten kunnen door elkaar worden gebruikt en elkaar versterken. Online vind je veel materiaalinformatie, de website van een eigenaar is het visitekaartje en zegt vaak veel over de apparatuur.

Voordat je begint met huren is het belangrijk om een ​​duidelijk beeld te hebben waar het voor gebruikt wordt. Is bijvoorbeeld een kleine zaal met 30 gasten? Of is het een congres waar 200 gasten worden verwacht? Wat is het doel van licht en geluid? Organiseer je een uitbundig feest of ben je misschien op zoek naar een geweldig geluid voor een gastspreker? Kortom, voordat je gaat huren is het erg belangrijk om te weten waarvoor je gaat huren en wie je doelgroep is.

Speakers huren

Verhuur kan op verschillende manieren, van eenvoudige verhuur tot complete organisatie. De montage en demontage van het gehuurde is vaak afhankelijk van wat u wilt huren. Een speaker huren is in veel gevallen zelf te installeren. Maar het bedrijf zal zelf een podium willen bouwen dat moet worden aangedreven door licht en geluid. Het heeft te maken met de verzekering, veiligheid en betrouwbaarheid van de apparatuur. Als je losse hardware huurt, houd er dan rekening mee dat je vaak dure hardware gaat huren. Wie is verantwoordelijk voor het geluid huren? Hoe zorg je voor een veilige omgeving en hoe zit het met verzekeringen?

Tips voor het huren van geluid (en licht)

Waarom heb je het nodig, wil je het huren voor een feest of een congres? Het is belangrijk om je bestemming te kennen, sommige apparaten zijn ideaal voor feestjes. Wanneer deze niet genoeg zijn voor een congres of evenement.

Is de locatie geschikt voor de gewenste apparatuur? Vraag de gemeente en/of terreinbeheerders welke mogelijkheden er zijn. Als je bijvoorbeeld een binnenlocatie hebt, zoek dan ook naar manieren om bepaalde lampen te dimmen of uit te schakelen. Als er bijvoorbeeld een lichtbrug wordt geplaatst, is de locatie hiervoor hoog genoeg. De grootte van de site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld voor uw gasten en geluidstechniek. Controleer ook de voeding, of deze voldoende is of dat u extra voeding nodig heeft.

Hoe moet het eruit zien, ben je deskundig genoeg om jezelf in te huren? Ons advies is om te huren bij Partyzaan, de partij die je volledig ontzorgt. Borging van kwalitatief hoogwaardige producten en voldoende kennis van wet- en regelgeving. De verhuur is in een paar klikken geregeld, maar de oordeelkundige verhuur gebeurt in overleg als u de producten niet voldoende beheerst. Een standaard audiosysteem is niet het moeilijkste. Maar een complete scene met het juiste licht en geluid is een andere zaak!

Check dus altijd bij jezelf of je team wat er verwacht wordt. Wat is het doel, de doelgroep en welke locatie(s) zijn geschikt? Partyzaan is een gewaardeerd en betrouwbaar bedrijf!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden